pierożki pieczone z kapustą

To są moje pierwsze pierożki pieczone. W moim domu nigdy nie było tradycji ich robienia, ale zakochałam się nich jak skosztowałam w gościach. Bardzo ale to bardzo mi zasmakowały. ciasto: 1/2 kg mąki Zobacz więcej
na ok. 30 pierożków ciasto: 1/2 kg mąki orkiszowej chlebowej typ 1000 170 g masła osełkowego (idealnie ze 100% zawartością masła w maśle!) 2 żółtka 1 jajo 150 g koziego jogurtu naturalnego szczypta Zobacz więcej
Pieczone pierożki z kapustą i kiełbasą Miękkie ciasto i dzięki pieprznej kiełbasie ostry farsz w środku. Oczywiście każdy może dać do środka to co lubi lub jak w moim przypadku, to co ma pod ręką. Zobacz więcej
Bardzo smaczne, pieczone pierożki w świątecznym klimacie w delikatnym, drożdżowym cieście. Pyszne jako przekąska, doskonałe do barszczu i czystych zup. Składniki na 30 sztuk: 1 szklanka mąki pszennej Zobacz więcej
wersja ze szpinakiem i fetą i nadzieniem ruskim. Pewnie doskonałe będą z każdym nadzieniem. Są idealne jako przegryzka czy pełne danie no i smakują dzieciom i dorosłym. Drukuj Pieczone pierożki z Zobacz więcej
Z młodej kapusty gotuję zupę, potrawkę, a dziś wypełniłam nią pierożki z ciasta francuskiego. Z braku czasu i wygody użyłam ciasta francuskiego, chociaż pierwotnie zamierzałam zrobić ciasto drożdżowe. Zobacz więcej
Kolejna propozycja na świąteczny stół - pyszne pieczone pierogi z kapustą i grzybami. Popijane barszczem rozpływają się w ustach:) Wyjeżdżam, więc nie będzie już raczej nowych wpisów przed Świętami. Zobacz więcej
składniki: ciasto: - 1 szklanka mleka - 25 g drożdży - 50 g masla - 1,5 szklanki mąki orkiszowej - sól farsz: - 10 dużych pieczarek - 4 łyżki kapusty kiszonej - łyżeczka kminku całego - łyżeczka Zobacz więcej
Za kilka godzin początek weekendu, nie zapowiadają upałów, a jeśli lubicie relaksować się w kuchni przy lepieniu pierogów to wspaniale! Przygotowałam specjalnie dla Was przepis na najlepsze ciasto Zobacz więcej
Za kilka godzin początek weekendu, nie zapowiadają upałów, a jeśli lubicie relaksować się w kuchni przy lepieniu pierogów to wspaniale! Przygotowałam specjalnie dla Was przepis na najlepsze ciasto Zobacz więcej
Lipka
Lipka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Sio-smutki
Pierogi - 11 propozycji

Pierogi - 11 propozycji 144

9
- indyjskie pierożki (pieczone) Pierożki z soczewicą Pierogi ze szpinakiem i ziemniakami Pierogi Czarne Serce (z kaszanką i czarnymi oliwkami) Pierogi z pasztetem Ziemniaczane pierogi z grzybami Zobacz więcej
" Pierożki przedszkolaka" składniki: ciasto: 0,50dkg maki, 0,50dkg twarogu, 3 jaja, 1 łyż proszku do pieczenia, 1 łyżeczka sody, 1/2 kostki margaryny, farsz: 0,80dkg Zobacz więcej
hedoniacake
hedoniacake Obserwuj blogaObserwujesz bloga
hedoniacake
Co upiec na  Święta ?

Co upiec na Święta ?  265

0
długo dojrzewający wg. przepisu Macieja Kuronia Pierożki pieczone z kapustą i grzybami oraz pierożki z suszoną śliwką Tarta z łososiem A na koniec piękność która regularnie rozkwita pod koniec Zobacz więcej
canette
canette Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Taniec Smaków
Kulebiaczki

Kulebiaczki 124

0
z pieczarkami, cebulą i doprawić solą i pieprzem. Mąkę przesiać, posiekać z margaryną. Dodać roztarte z cukrem i śmietaną drożdże oraz jaja i żółtka. Zagnieść ciasto, rozwałkować na 0,5 cm. Wykrawać Zobacz więcej
Nie ma nicprostszegoi szybszego jak przekąski i dania z gotowego ciasta francuskiego. Założęsię, że po Świętach zostało Wamtrochęfarszu na pierogi z kapustą i grzybami ....Jeśliniezbyt macie czas i Zobacz więcej
wnętrzu w okresie jesiennym. Składniki: 1/2 kg kapusty kiszonej, 1/2 kg pieczarek, 2 cebule, 2 łyżki oleju, opakowanie ciasta francuskiego, 1 jajko, mak do posypania pierożków. Przygotowanie: Kapustę Zobacz więcej
z drożdżami. Posiekać nożem i zagnieść ciasto. Ciasto rozwałkować, nakładać farsz i lepić pierożki, układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smarować rozkłóconym jajkiem i posypać Zobacz więcej
U mnie w domu wszyscy uwielbiają czerwony barszczyk dlatego postanowiłam przygotować im coś innego jako dodatek. Pyszne pierożki z ciasta francuskiego to gwiezdna alternatywa dla pierożków bądź Zobacz więcej
grzybkami) Sposób przygotowania: Wszystkie sypkie produkty dokładnie wymieszaj. Dodaj zimne masło i śmietanę i zagnieć ciasto (nie za długo- gdyż jest to kruche ciasto). Wstaw je na 30 minut do Zobacz więcej
Grzyby suszone w panierce Kapusta postna na soku z buraków- potrawa wigilijna Karp smażony na głębokim tłuszczu Kartacze na kapuście Korzenne Pajacyki- ciasteczka świąteczne Makowiec z jabłkami Zobacz więcej