pierozki w bulionie

No wlasnie, jakie? Jakie sa te pierozki...? Smak maja orientalny, powiedzialabym chinsko-tajski ;) Ciasto byloby tradycyjne, polskie - gdyby nie dodatek semoliny... Powstaly przez przypadek, a raczej Zobacz więcej
wyrobienie miesni ;) Oszczedzicie jak nic ze 2 godziny w silowni. Ale warto oczywiscie- bo smakuja wszystkim po koleji. Synus na caly glos wracajac z przedszkola wolal: Mama- pierozki! Pewnie go z Zobacz więcej
Nadeszla jesien, a wraz z nia sezon dyniowy. Kupilam wileka dynie, przytargalam ja do domu i w pierwszej kolejnosci ugotowalam zupe. Do jej przyrzadzenia wykorzystalam jedynie niewielki wycinek tego Zobacz więcej
. Najczęściej nadzienie składa się z wieprzowiny, krewetek, czarnych grzybów,zielonej cebulki, imbiru, wina ryżowego Shaoxing, sosu sojowego, oleju sezamowego i bulionu z kury.czasem do tego dodawane Zobacz więcej