Przepis na pierożki z ciasta

Jak ktoś jeszcze nie zuważył mojej fascynacji ciastem francuskim, to teraz musi przyznać, że jest ona już całkowicie widoczna. Te pierożki to pozostałość weekendowych wypieków z koleżanką. Muszę Zobacz więcej
Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pierożki zciasta francuskiego zwędliną, serem, oliwkami ipapryką. Zrobiłam je nakolację zskładników, które akurat miałam wlodówce. Wszafce znalazł się również sos słodko Zobacz więcej
Pierożki z ciasta francuskiego Gotowe ciasto francuskie Farsz Podsmażamy cebulkę, dodajemy pieczarki. Osobno gotujemy kotlety sojowe. Pieczarki i cebulkę solimy, kotlety przyprawiamy czosnkiem, Zobacz więcej
Przepis wywodzący się z hiszpańskiej kuchni, a konkretnie z rejonu Andaluzji. Świetne jako przekąska, do kieliszka czerwonego wina. Z mięsno pomidorowym nadzieniem. Proste i szybkie od przygotowania. Zobacz więcej
Zrobienie pierożków ( wraz z pieczeniem) nie zajęło mi więcej niż godzinkę “roboty” Takie obiadki lubię zwłaszcza jak czeka na mnie dobra książka A jeszcze większa radość jak widzę pałaszujących Zobacz więcej
Wzięła nas ochota na powtórzenie pierożków filo, które już kiedyś robiliśmy. Za pierwszym razem nadzienie składało się z sera białego i żółtego, zielonej pietruszki i jajka dla sklejenia całości. Tym Zobacz więcej
Dzisiejsza propozycja to pierożki z ciasta francuskiego z pieczarkami. Potrawa bardzo prosta do przygotowania, a jej dużym atutem jest możliwość zwinięcia pierożków wcześniej i pozostawienie na Zobacz więcej
Pierożki z ciasta francuskiego z cielęciną Z karnawałem jest inaczej. Bardzo lubię ten czas, ponieważ sprzyja spotkaniom (uwielbiam domowe przyjęcia!). Mam wiele sprawdzonych pomysłów na karnawałowe Zobacz więcej
Dzisiejsza propozycja pierożków to wersja last minute dla zapracowanych, nie mających zbyt dużo czasu na przygotowanie tradycyjnych pierogów z kapustą i grzybami na Wigilię. Choć przygotowane z Zobacz więcej
Wykonanie: Ja miałam kurki mrożone. W przypadku świeżych trzeba ja oczywiście lekko oczyścić. Na patelni rozpuszczam łyżkę masła i wrzucam kurki. Lekko solę i pieprzę i podsmażam przez kilka minut. Zobacz więcej
W każdym domu panują jakieś niestarte zasady, choćby i rosół z niedzielę i bez niego ani rusz! U mnie w domu rodzinnym tak nie było. Mama nazywała to "na wolny temat". Aha! No chyba, że cepeliny w Zobacz więcej
Przed weekendem rozmowa z koleżanką potoczyła się na temat ciasta francuskiego, które bardzo lubię. Opowiedziała mi o tym w jaki sposób przyrządza z niego pierożki. Przepis prosty i dość szybki. W sam Zobacz więcej
Pierożki z kruchego ciasta, to przepis na udane przyjęcie, a także piknik. Do rożków z farszem z kabanosów, papryki i mozzarelli polecam sos czosnkowy, który świetnie do nich pasuje. Smacznego! Tak Zobacz więcej
Pierożki z łososiem, szpinakiem i fetą królowały na naszym bożonarodzeniowym stole. Podałam je do rosołu rybnego, na który przepis dodam w najbliższych dniach. Pierożki z ciasta filo są bardzo proste Zobacz więcej
Uwielbiam pierogi! Mogę je jeść codziennie, najlepiej ruskie :) Ale innym farszem też nie pogardzę... Na przykład te z mięsem kojarzą mi się ze studenckimi czasami i barszczem czerwonym z torebki. Zobacz więcej
Kluski,knedle i pierogi, Przekąski na ciepło Pierożki z ciasta francuskiego nadziewane serem 2012/04/14 , Gosia Znalazłam wspaniałyprzepis na pierożki z ciasta francuskiegonadziewane serem gruyere i Zobacz więcej
Nawet jeśli ktoś nie przepada za szpinakiem to mimo wszystko te pierożki powinny mu przypaść do gustu. Znam kilka takich przypadków (; Idealnie nadają się do jedzenia i na ciepło, i na zimno. Uprażony Zobacz więcej
Sofficni – włoskie pierożki z ciasta parzonego z szynką i żółtym serem to pomysł na bardzo smaczny obiad lub przekąskę. Są proste w przygotowaniu i wychodzą mięciutkie oraz syte. Farsz z szynki i sera Zobacz więcej
Rumiane pierożki wypełnione smakiem dzieciństwa skryte w zielonym ogrodzie o zapachu tymianku... Składniki (na około 25 pierożków): - na ciasto: 250 g mąki, 2 łyżeczki drożdży w proszku (instant), Zobacz więcej
Przede wszystkim napiszę kilka słów o emapanadas. Są to latynoamerykańskie małe pierożki lub inaczej paszteciki z różnym nadzieniem pochodzenia hiszpańsko-portugalskiego. W Hiszpanii pod nazwą Zobacz więcej