Przepis na pierożki z ciasta francuskiego

Wykonanie: Ja miałam kurki mrożone. W przypadku świeżych trzeba ja oczywiście lekko oczyścić. Na patelni rozpuszczam łyżkę masła i wrzucam kurki. Lekko solę i pieprzę i podsmażam przez kilka minut. Zobacz więcej
Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pierożki zciasta francuskiego zwędliną, serem, oliwkami ipapryką. Zrobiłam je nakolację zskładników, które akurat miałam wlodówce. Wszafce znalazł się również sos słodko Zobacz więcej
Kluski,knedle i pierogi, Przekąski na ciepło Pierożki z ciasta francuskiego nadziewane serem 2012/04/14 , Gosia Znalazłam wspaniałyprzepis na pierożki z ciasta francuskiegonadziewane serem gruyere i Zobacz więcej
Pierożki z ciasta francuskiego Gotowe ciasto francuskie Farsz Podsmażamy cebulkę, dodajemy pieczarki. Osobno gotujemy kotlety sojowe. Pieczarki i cebulkę solimy, kotlety przyprawiamy czosnkiem, Zobacz więcej
Zrobienie pierożków ( wraz z pieczeniem) nie zajęło mi więcej niż godzinkę “roboty” Takie obiadki lubię zwłaszcza jak czeka na mnie dobra książka A jeszcze większa radość jak widzę pałaszujących Zobacz więcej
Dzisiejsza propozycja pierożków to wersja last minute dla zapracowanych, nie mających zbyt dużo czasu na przygotowanie tradycyjnych pierogów z kapustą i grzybami na Wigilię. Choć przygotowane z Zobacz więcej
gutfut
gutfut Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
GUTFUT
Pierożki z ciasta francuskiego

Pierożki z ciasta francuskiego 276

Tak naprawdę wciąż lecimy na sławie bakłażana. No dobrze, na pozostałościach z tego farszu. Ponieważ ciasto francuskie to moje „must have” w lodówce i braki uzupełniam na bieżąco, powstał obiad na Zobacz więcej
W tym przepisie tak naprawdę nie ma jakieś większej i ukrytej filozofii. Kupuję gotowe ciasto francuskie, dostępne prawie w każdym większym sklepie spożywczym, cebulę i pietruszkę zazwyczaj mam Zobacz więcej
Nawet jeśli ktoś nie przepada za szpinakiem to mimo wszystko te pierożki powinny mu przypaść do gustu. Znam kilka takich przypadków (; Idealnie nadają się do jedzenia i na ciepło, i na zimno. Uprażony Zobacz więcej
Pierożki z ciasta francuskiego z cielęciną Z karnawałem jest inaczej. Bardzo lubię ten czas, ponieważ sprzyja spotkaniom (uwielbiam domowe przyjęcia!). Mam wiele sprawdzonych pomysłów na karnawałowe Zobacz więcej
Uwielbiam pierogi, mogła bym je jeść zawsze, wszędzie i o każdej porze. Dziś postanowiłam pokombinować z ciastem francuskim. I tak oto powstały chrupiące szpinakowe pierożki. Doskonale smakują na Zobacz więcej
Uwielbiam pierogi! Mogę je jeść codziennie, najlepiej ruskie :) Ale innym farszem też nie pogardzę... Na przykład te z mięsem kojarzą mi się ze studenckimi czasami i barszczem czerwonym z torebki. Zobacz więcej
Przed weekendem rozmowa z koleżanką potoczyła się na temat ciasta francuskiego, które bardzo lubię. Opowiedziała mi o tym w jaki sposób przyrządza z niego pierożki. Przepis prosty i dość szybki. W sam Zobacz więcej
Dzisiejsza propozycja to pierożki z ciasta francuskiego z pieczarkami. Potrawa bardzo prosta do przygotowania, a jej dużym atutem jest możliwość zwinięcia pierożków wcześniej i pozostawienie na Zobacz więcej
Przepis wywodzący się z hiszpańskiej kuchni, a konkretnie z rejonu Andaluzji. Świetne jako przekąska, do kieliszka czerwonego wina. Z mięsno pomidorowym nadzieniem. Proste i szybkie od przygotowania. Zobacz więcej
SKŁADNIKI: ciasto francuskie 500g mięsa mielonego 150g oliwek zielonych wydrylowanych 1 mały koncentrat pomidorowy 300g startej mozzarelli przyprawy : suszone zioła- bazylia, oregano, rozmaryn, Zobacz więcej
Pierożki z ciasta francuskiego nam bardzo zasmakowały, dlatego powstała druga wersja tym razem bardziej rozbudowana. Składniki: 2 opakowania ciasta francuskiego, ok 400 gr piersi z kurczaka, 1 cebula, Zobacz więcej
Pierożki z ciasta francuskiego z serem Pierożki z ciasta francuskiego z serem, to wyśmienita przekąska, lub deser do kawy, do tego wyjątkowo prosta i szybka w wykonaniu przy założeniu, że użyjemy Zobacz więcej
Są to przepyszne pierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem, pestkami słonecznika i dyni oraz z serem dziugas,który można zastąpić dowolnym ulubionym twardym serem typu parmezan. Przed pieczeniem Zobacz więcej
Jak ktoś jeszcze nie zuważył mojej fascynacji ciastem francuskim, to teraz musi przyznać, że jest ona już całkowicie widoczna. Te pierożki to pozostałość weekendowych wypieków z koleżanką. Muszę Zobacz więcej