pierożki z ciasta gotowane

I znajomi i rodzina wiedzą , że jestem pierogowym maniakiem. Lepię pierożki ze wszystkim. Podaję na dziesiątki sposobów. I ciągle mnie kusi by spróbować czegoś nowego. Mięso na pierogi mam w Zobacz więcej
Po ugotowaniu wywarów na zupę pozostaje mi mięso na którym gotowałam ( i warzywa z wywaru ). Warzywa albo pozostają w zupie , albo zostają użyte do sałatki. Mięso mielę i robię krokiety, naleśniki , Zobacz więcej
Delikatne, kruchutkie ciasto do tych pierożków jest oszałamiające, choć przecież to żadna filozofia. Zagniatanie i wałkowanie jest nawet przyjemniejsze niż w przypadku klasycznych, gotowanych pierogów Zobacz więcej
Nieduże pierożki z ciasta z gotowanych ziemniaków. Bardzo kaloryczne i bardzo dobre:) Ciasto: 1 kg ziemniaków jajko 150 g mąki (najlepiej krupczatki) 100 g kaszy mannej 150 g skwarków czosnek sól Zobacz więcej
Składniki: farsz 500 g mięsa gotowanego (z rosołu) 1 cebula 2 ząbki czosnku olej do smażenia sól, pieprz ciasto na pierogitu Wykonanie: Na oleju zeszklić cebulę z czosnkiem. Mięso zmielić. Do miski Zobacz więcej
ciasta francuskiego farsz Składniki farszu: 500g gotowanego mięsa (u mnie wołowiny) 1 czerstwa bułka 1 starta na tarce cebula 1 jajko sól, pieprz roztrzepane białko do smarowania Bułkę moczymy i Zobacz więcej
9. Sałatka rosyjska 10. Pierożki z farszem z białej kiełbasy 11. Pieczeń ze szpinakiem i jajkiem 12. Karkówka gotowana- domowa wędlina 13. Ciasto z groszkami 14. Boczek - domowa wędlina 15. Zupa krem Zobacz więcej
Dziś kolejny szybki przepis na letnie gotowanie. Tym razem będą to pierożki - kapuśniaczki z ciasta drożdżowego z kapustą i grzybami. Zapraszam do poprzedniego posta z tej samej serii gdzie robiłam Zobacz więcej
Rosół zjedzony, warzywa z rosołu wyjedzone, mięso smętnie zostaje na dnie garnka... Na gotowane mięsko u nas w domu jakoś nie ma amatorów. Co innego na nadziewane mięsem pierożki. Pierogi z mięsem Zobacz więcej
Kolejny sposób na wykorzystanie gotowanych kawałków mięsa z rosołu. Ciasto: 4 szklanki mąki 3 łyżki oleju pół łyżeczki soli woda Farsz: mięso ( ugotowane z rosołu - drób, wołowina) warzywa ( ugotowane Zobacz więcej
Wonton, bo o nich mowa, to małe pierożki z cienkiego ciasta (z mąki i wody) smażone w głębokim oleju lub gotowane na parze. Ja wybrałam tą drugą wersję. Przygotowałam je z prostym nadzieniem z Zobacz więcej
Pierożki dim sum gotowane na parze Dodane 17 kwietnia, 2013 w Dania główne Lekkie pierożki gotowane na parze. Przepis z genialnego programu Rewolucja na talerzu z małymi zmianami. Składniki: Ciasto: 2 Zobacz więcej
mąki 1 żółtko sól gorąca woda Wysypać mąke z solą na stolnice ,zrobić dołek wbić żółtko. Cienkim strumieniem wlewać wodę zagarniając mąke z brzegów,wyrobić elastyczne ciasto. Farsz: 150g kaszanki Zobacz więcej
Witajcie:) Jesień w pełni, dyni nie brak,więc gotujemy z dynią :) Dziś ravioli z farszem z dyni i klarowanym masłem z papryczką chili. na ok 20-25szt ciasto: 150g mąki 3 żołtka sól 1 łyżeczka oleju Zobacz więcej
Pierogi lubimy , dlatego często je robię . Kombinuję z farszem aby zawsze było inaczej , smaczniej:) Połączyłam mięso gotowane z łopatki z startymi na tarce i podsmażonymi pieczarkami. Pierożki z Zobacz więcej
Pierogi ruskie w cieście krucho-drożdżowym. Delikatne, kruche po prostu świetne, ale gdybym miała wybierać pomiędzy wersją pieczoną a gotowaną, wolałabym gotowaną (z przypieczoną cebulką). Składniki Zobacz więcej
stolnicy. Z ciasta wyciąć koła o średnicy około 20 cm np. miseczką. Na placki nałożyć farsz i zlepić brzegi. Pierogi smażymy na głębokim oleju i podawać z gotowanym na parze brokułem. Smacznego! Zobacz więcej
mychunia
mychunia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje małe kucharzenie
Pierogi ruskie

Pierogi ruskie 36

1
Nie ma to jak domowe pierożki na obiad. Nic dodać nic ująć ;) Ciasto: 2 łyżki oleju szklanka wody szklanka mleka 1 jajko mąka Wszystkie składniki na ciasto wlać do miski i dokładnie wymieszać. Mąki Zobacz więcej
Pierogi z leśnymi jagodami Wysyp jagód trwa, więc wykorzystajmy to do przygotowania ich na wiele sposobów. Nie wiem jak wy, ale ja uwielbiam pierogi z jagodami i cukrem polane śmietaną. Ciasto Zobacz więcej
Jesienne pierożki z śliwką .Nie ma jesieni bez śliwki i bez pierożków . składniki CIASTO, 1/2 kg mąka, Sól szczypta 1 szklanka ciepła woda, 3 łyżki olej, cukier puder, 1/2 kg śliwki Robimy Zobacz więcej