pierozki z makiem

przygotuje w ten sobotni wieczor. skladniki: na 20 pierozkow 120 g maki 200 ml wody lyzka masla szczypta soli Wode wlewamy do garnka, dodajemy sol i maslo. Czekamy, az sie zagotuje i dodajemy make. Zobacz więcej
rozpoczecia polskiej prezydencji, pojawily sie one: czekoladowe pierozki z owocami lesnymi... Skladniki na ciasto: 250g maki 3 lyzki kakao mleko 1 jajko (ja nie dodawalam jajka i polecam dodac tylko Zobacz więcej
Danie regionale ze Szwabii, serwowane w roznych postaciach. Ja najczesciej mam malenkie pierozki, ktore "plywaja" w rosle ;) Jakis czas temu plywaly w moim wolowym rosole. Sa rowniez pierozki dosyc Zobacz więcej
Kasia Karakaya
Kasia Karakaya Obserwuj blogaObserwujesz bloga
KuchniaBezGranic
Tortelini

Tortelini 98

2
Domowe tortelini ze szpinakiem i slonym bialym serem. Skladniki: kg szpinaku ok 200 g sera typu feta 6 szkl maki 2 jajka Ok kg szpinaku posiekalam drobniutko i blanszowalam na ok 2 lyzkach oleju. Co Zobacz więcej
Jedynka
Jedynka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jedynka gotuje
Pierozki drozdzowe

Pierozki drozdzowe 185

1
Pyszne, delikatne pierozki, ktore bardzoszybko sie robi. Sa pyszne zarowno gorace, jak i zimne spakowane na drugie sniadanie nastepnego dnia. Musicie je zrobic! Skladniki na ok 40szt ciasto: * 500g Zobacz więcej
Pierozki wykonane z kruchego ciasta mozemy podac na slodko jako deser- mozemy tez podac je jako przystawke ,przekaske na slono,poniewaz ciasto kruche jest pozbawione cukru- wiec i mozliwosci Zobacz więcej
Ciasteczka do zludzenia przypominaja cistka francuskie choc nimi nie sa. Zaleta ich jest to ze robi sie je bardzo szybko,nie wymagaja dlugiego zagniatania,z przerwami na chlodzenie w lodowce. Jest Zobacz więcej
makaron..recznie robiony.. bez maszynki. Recznie wyrabiany, ugniatany i wycinany...100 g maki1 jajko..proporcje zwiekszamy w zaleznosci od ilosci ludzi.pamietajmy, ze gdy makaron jest daniem glownym Zobacz więcej
bijana
bijana Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smaki mojej kuchni
drożdzowe pychotki

drożdzowe pychotki 434

0
przepis, zarowno krawaty, jak i buleczki wyszly z niego bardzo smaczne. 1 kg maki tortowej 50g świeżych drożdży 150g stopionego masła 1/2 l mleka ciepłego niepełna szklanka wody 1 jajko 3/4 szkl. Zobacz więcej
przygotowania: Do maki dodac szczypte soli i, powoli dolewając gorącej wody, zagniesc dosc miekkie ciasto. Przykryc i odstawic na ok. pol godziny. Na patelni rozgrzac ghee i przesmazyc, nie Zobacz więcej
bardzo aromatyczny i dosc ostry - jednym slowem - pyszny! Ciasto: 300g maki pszennej 3 jajka (rozklocone w miseczce) lyzeczka soli Farsz: 1 puszka miesa krabowego (120g) (musze przyznac, ze w Polsce Zobacz więcej
i delikatne. Mozna oczywiscie pierozki upiec w piekarniku,wiedzac przy tym,ze wtedy ciasto zachowuje sie tak ja pizza,jest spieczone i dosc twarde. Zapraszam! Calzoni fritti-bez Zobacz więcej
się ziołolecznictwem uważają ją wręcz za naturalny antybiotyk. Zapraszam! Pierogi rusko- wloskie z pokrzywa Porcja dla 4 osob Ciasto .300 gr maki pszennej .150 gr maki razowej .1 i Zobacz więcej
. Cala "armia" pierogow juz powedrowala do zamrazarki i czeka na swoja szczegolna "chwile "-Wigilie. Mozemy smialo zrobic kilka dni wczesniej pierogi,czy uszka i zamrozic ( surowe ),potem tylko Zobacz więcej
Pierogi wyszly znakomite a ze " na stojaco ",a tak ,bo zawsze po zlepieniu kladziemy ja na jeden bok a dzisiaj- stoja. Nasze poczciwe pieroszki zawieraja szpinak ,ziemniaki i ser bialy,to takie " Zobacz więcej
na pierogi 500 g maki pszennej 1 szklanka wrzacej wody 2 lyzki stratej na tarce margaryny/ masla sol Farsz Cebule nalezy posiekac w drobna kostke i zeszklic w garnku na oleju. Nastepnie dodac mrozony Zobacz więcej
W internecie jest mnóstwo przepisów na rozmaite pierogi: na słodko, z owocami, z serem, ruskie, z ciasta drożdżowego, kruchego, z pieca, z wody, smażone...można wymieniać w nieskończoność. Ciężko Zobacz więcej