Empanadillas con atun, czyli pierożki z tuńczykiem to jedna z typowych hiszpańskich przekąsek. Możemy je przygotować na dwa sposoby, jeden to smażenie w głębokim tłuszczu i drugi, który wybrałam dziś,
Zobacz więcej
Składniki na 2 - 3 blachy do pieczenia. Blachy przed pieczeniem wykładamy papierem do pieczenia. Przed pieczeniem mocno nagrzewamy piekarnik. Składniki na ciasto: 250 g mąki pszennej / tortowej 250 g
Zobacz więcej
Jak wiadomo podczas przygotowań do Świąt bywa mnóstwo pracy i choć mogłoby się wydawać, ze pierogi to bardzo czasochłonne dane to jednak wydało mi się najodpowiedniejszym na piątkowy obiad. składniki:
Zobacz więcej
Studiowanie w weekend oznacza zupełny brak czasu na zjedzenie normalnego obiadu w ciągu dnia na uczelni. Właśnie dlatego postanowiłam przygotować danie, które smakuje doskonale na ciepło i na zimno, a
Zobacz więcej
Kruche pierożki ztuńczykiem igroszkiem topyszny obiad zpiekarnika lub przekąska naimprezę. [wp-svg-iconsicon=”stopwatch” wrap=”i”] Czas wykonania:1h 30 min [wp-svg-iconsicon=”food” wrap=”i”] Ilość
Zobacz więcej
« Pulpety w sosie pomidorowym Pierożki z mięsem „Te małe mięsne pierożki mogą stanowić doskonałą przekąskę lub przystawkę na przyjęciu. Oczywiście możemy je przygotować w większej formie, zwiększając
Zobacz więcej
Czyli prosta kolacja, dodatek do zup lub przekąska na imprezę. Proste, bardzo proste. Nie wymaga fachowej wiedzy czy szalonych umiejętności kulinarnych. Jednocześnie niejeden laik kuchenny zaskoczy
Zobacz więcej
Pierogi chodziły za mną od dłuższego czasu, jednak gdy wspominam ile pracy mnie kosztowało rozwalkowywanie cieniutkiego ciasta to od razu mi się odechciewało. Tym razem ciasto zrobiłam grubsze wiec w
Zobacz więcej
Pierożki z ciasta francuskiego z nadzieniem z tuńczyka, pieczarek, sera żółtego i jajek. W naszym domu obowiązkowo podane z sosem czosnkowym. Składniki: 375 g ciasta francuskiego 1 puszka tuńczyka w
Zobacz więcej
Twarogowe pierożki z tuńczykiem... Złociste, twarogowe ciasto. Nadzienie z tuńczyka i jajek. Smakowita przekąska lub danie główne! Składniki: Ciasto: 250 g chudego twarogu; 250 g mąki pszennej; 250 g
Zobacz więcej
SKŁADNIKI: Ciasto 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżka oleju szczypta soli letnia woda Farsz 2 puszki tuńczyka w oleju 150 g świeżych liści szpinaku 1 łyżka masła 2 ząbki czosnku pieprz 100 g sera Feta
Zobacz więcej
Chińskie smażone pierożki z mięsnym farszem i celowo przypieczonym i przywierającym do patelni spodem to częste danie na naszym stole. Dobrze byłoby wpaść na jakieś zgrabne polskie tłumaczenie, bo
Zobacz więcej
Sałatka warstwowa z tortellini, tuńczykiem, ogórkami i papryką. Sałatkę można podać w wersji warstwowej, lub wymieszanej. Obie wersje dozwolone;) Sałatka jest lubiana przez wszystkich, znika
Zobacz więcej
Kolejna pyszna przekąska do szkoły/pracy, na piknik, wybierając się w podróż. Były jużmuffinki,pakiety z tortilli,mogąbyć paszteciki ze szpinakiem. Ostatnio tyle się tego u mnie namnożyło,
Zobacz więcej
Empanadillas con atun, czyli pierożki z tuńczykiem to jedna z typowych hiszpańskich przekąsek. Możemy je przygotować na dwa sposoby, jeden to smażenie w głębokim tłuszczu i drugi, który wybrałam dziś,
Zobacz więcej
Pieczone pierożki z kruchego ciasta bez proszku do pieczenia czy drożdży z pysznym nadzieniem z tuńczykiem, papryką i kukurydzą. Doskonałe jako przekąska piknikowa ale równie dobrze sprawdzi się na
Zobacz więcej
...czyli hiszpańsko-argentyński przysmak ze specjalną dedykacją dla Jagody. Dzisiaj, specjalnie na życzenie mojej Drogiej Koleżanki, podam przepis na pyszne pierożki. Nie można ich w żaden sposób
Zobacz więcej
Składniki na 2 - 3 blachy do pieczenia. Blachy przed pieczeniem wykładamy papierem do pieczenia. Przed pieczeniem mocno nagrzewamy piekarnik. Składniki na ciasto: 250 g mąki pszennej / tortowej 250 g
Zobacz więcej
Dziś kolejne typowe hiszpańskie danie. W Hiszpanii najbardziej popularne są empanadillasnadziewane tuńczykiem i pomidorami i właśnie te moje dzisiejsze, z duszonymi warzywami i tuńczykiem. Niestety w
Zobacz więcej
Chińskie smażone pierożki z mięsnym farszem i celowo przypieczonym i przywierającym do patelni spodem to częste danie na naszym stole. Dobrze byłoby wpaść na jakieś zgrabne polskie tłumaczenie, bo
Zobacz więcej