pierożki ze szpinakiem

Składniki : ciasto francuskie 4 "kostki " szpinaku mrożonego lub świeży ( choć 2 garści) 5 ząbków czosnku 7-10 dag żółtego sera 2 łyżki gęstej śmietany olej do smażenia szpinaku, sól, pieprz jajko Zobacz więcej
Gotowe ciasto francuskie jest taki wspaniałym wynalazkiem, że chyba każdy go używa w swojej kuchni :) Od wczoraj zostało mi trochę farszu szpinakowego, więc postanowiłam zrobić na szybko, pyszne Zobacz więcej
Skoro raz już mi pierożki wyszły to postanowiłam zrobić je ponownie. Żeby nie"bawić" się z ciastem kilkakrotnie zrobiłam z większej porcji i nadziałam trzema różnymi farszami, które stopniowo Wam Zobacz więcej
Pyszna przekąska, świetna zarówno na ciepło, jak i na zimno. Moje kruche pierożki podałam z domowym sosem jogurtowo-czosnkowym. Składniki: * na ciasto: 400 g mąki pszennej 200 g zimnego, posiekanego Zobacz więcej
Może i Ty masz taką pierożnicę gdzieś na dnie szafy? Małgosiu dziękuję za użyczenie tego ustrojstwa! Szybko się robi, pięknie się skleja. W efekcie pyszne pierożki wyszły. Polecam również jako dodatek Zobacz więcej
Na takiego pierogi nachodziło mnie już od pewnego czasu, ale ciągle wypadało coś innego... Są jednak bardzo smaczne, więc na pewno jeszcze kiedyś je zrobię:) Składniki: Na ok 40 pierożków Ciasto: 2 Zobacz więcej
zamrażarce był szpinak. Nie wiele myśląc przygotowałem pierożki :) Składniki: Ciasto wonton: - 25 dag mąki - pół łyżeczki soli - 1 jajko - 6 łyżek wody Nadzienie: - 1 cebula - 1 ząbek czosnku - 400 Zobacz więcej
oryginalną zupę Pho, Bun Bo, Ram Bap, Banh Xeo czy chociażbygreen curry - każda potrawa kuchni chińskiej - azjatyckiej - stoi otworem także ryżowe pierożki Wonton Na półce sklepowej chińskiego Zobacz więcej
To kolejny bardzo dobry przepis z mojego ulubionego blogadietetyczne fanaberie. Robiłam parę podejść do tego tematu, jednak zawsze kończyły się fiaskiem. Kiedyś robiłam takie pierogi ze szpinaku Zobacz więcej
Ci z Was, którzy szykują imprezę sylwestrową w domu, czeka nie lada wyzwanie, związane z sylwestrowym menu. Ja mam dla Was w tym roku dwie propozycje: pierwsza to libańskie pierożki ze szpinakiem, a Zobacz więcej
Za oknem początek wiosny a ja już nie mogę doczekać się nowalijek.... mam tyle pomysłów na potrawy z młodymi warzywami a tu trzeba jeszcze poczekać. Tym czasem trzeba było coś wymyślić na obiad... Zobacz więcej
Ser ricotta- jednym ze składników nadzienia prócz szpinaku jest ser ricotta. Naturalnym składnikowe ricotty jest albumina i globulina, czyli białka o bardzo wysokiej wartości odżywcze. Oprócz tego że Zobacz więcej
Drożdżowe pierożki pieczone są idealną przekąską na każdą imprezę.Podawane na ciepło jak i na zimno ;z sosem czosnkowym lub bez smakują wybornie.Zainspirowane przepisem z bloga ale-ciachoo.pl Zobacz więcej
Przyznaję się, że do zrobienia tych pierożków zainspirował mnie wpis na innym blogu:) Początkowo miały byćidentyczne, ale ostatecznie trochę je zmodyfikowałam. Dałam mniej szpinaku, a do fety Zobacz więcej
IV Festiwal Kuchni Arabskiej to idealny czas na wspólne gotowanie. W kuchni roznoszą się zapachy a (prawie) przy jednym stole zasiedliśmy wspólnie z Panną Malwinną, Małgosiąi Justinką. Fatayer są to Zobacz więcej
Pyszne pierożki ze szpinakiem. Idealne jako samodzielne danie, lub dodatek do zup kremów. Składniki: I. Ciasto: 1 szklanka mąki pszennej typ 750 1 szklanka mąki razowej typ 1850 1 łyżeczka soli Zobacz więcej
T. serwuje dziś pyszne palestyńskie pierożki nadziane zielonym szpinakiem, aromatycznym czosnkiem i delikatną, słodką cebulką. Przepis banalnie prosty, zmieniony tak, by odpowiadał naszym gustom. Z Zobacz więcej
Pierożki trochę podobne do do włoskich ravioli, delikatne z kremowym serkiem ricotta to pyszny obiad czy wczesna kolacja. Polecam wszystkim tym bardziej że robi się je bardzo szybko. Do pierożków Zobacz więcej
Cóż tu pisać o pierożkach, my je uwielbiamy pod każdą postacią. Lubię zabawę z ciastem, lubię eksperymentować z farszem i dzięki temu coraz to inne smaki, kształty oraz aromaty wymyślamy. Tym razem do Zobacz więcej