pierre’a hermé,

{{headerMessage}}
, choć w oryginalnym przepisie jest cytrynowa. Autor sugeruje w uwagach, że można ją zrobić z pomarańczy. U mnie jest cytrynowo-pomarańczowa, smak cudownie kwaskowaty, kolor piękny. Cieniutkie kruche Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dla fanów francuskich słodyczy nazwy takie jak Lenôtre, Fauchon czy Ladurée nie powinny być obce, podobnie jak nazwisko jednego z najwybitniejszych francuskich cukierników Pierre’a Hermé.Każda wizyta Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dla fanów francuskich słodyczy nazwy takie jak Lenôtre, Fauchon czy Ladurée nie powinny być obce, podobnie jak nazwisko jednego z najwybitniejszych francuskich cukierników Pierre’a Hermé.Każda wizyta Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dla fanów francuskich słodyczy nazwy takie jak Lenôtre, Fauchon czy Ladurée nie powinny być obce, podobnie jak nazwisko jednego z najwybitniejszych francuskich cukierników Pierre’a Hermé.Każda wizyta Zobacz więcej
Bea
Bea Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bea w Kuchni
Naleśniki czekoladowe

Naleśniki czekoladowe 95

0
{{headerMessage}}
Domową nutellę z poprzedniego wpisu można wykorzystać również w inny, niezwykle smakowity sposób – na przykład jako nadzienie do czekoladowych naleśników (a jeśli dodamy do tego jeszcze sos malinowy, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jeśli uważacie, że tarta zjabłkami to banalne ciasto, wktórym nic nie może was zaskoczyć, zachęcam do wypróbowania przepisu mistrza cukiernictwa Pierre’a Hermé, zmoimi drobnymi modyfikacjami. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
dałam go niewiele, zaledwie cztery plasterki. Przy następnej okazji na pewno będzie więcej! Nadzienie migdałowe jest inspirowane przepisem Pierre’a Hermé na duński flan czereśniowy, tutaj oczywiście Zobacz więcej
Vive la cuisine!
Vive la cuisine! Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Vive la cuisine!
Makaroniki

Makaroniki 32

0
{{headerMessage}}
makaroniki autorstwa Pierre’a Hermé znajdziecie tutaj. Poniżej podajemy kilka doprecyzowujących porad. 1. Musimy zaopatrzyć się w niezbędne przyrządy - oprócz rękawa cukierniczego i wagi, Zobacz więcej
Evitaa
Evitaa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gęba w niebie
Tort Saint-Honoré

Tort Saint-Honoré 154

1
{{headerMessage}}
, z karmelową nutą. Hortense oddaje tym przepisem hołd swojej babci, Julii, modyfikując oryginalny dziewiętnastowieczny przepis. Ma być tak, jak u babci. Dzięki temu tort zyskuje "osobowość". Tort Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tak, tak dziś są Antosia imieniny. Jego świętym patronem jest Antoni z Padwy i choć we Francji imienin się nie obchodzi to my je obchodzimy. Antoś dostał od nas w prezencie nowy strój do gry w tenisa, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
na makaroniki w oparciu o przepis Pierre’a Hermé. Składniki (około 50 ciasteczek) 110 g ciekłych* białek (55 g + 55 g) w temperaturze pokojowej 150 g blanszowanych migdałów (bez skórki) 150 g cukru Zobacz więcej
SuperStyler
SuperStyler Obserwuj blogaObserwujesz bloga
SuperStyler
Bitwa na makaroniki

Bitwa na makaroniki 43

0
{{headerMessage}}
cukiernie: Ladurée i Pierre Hermé. Fani makaroników podzielili się na dwa obozy. Jedni opowiadają się za historyczną już marką Ladurée, inni stawiają na nowoczesność reprezentowaną przez Pierre’a Zobacz więcej