Przepis na pierre herme

Feeria
Feeria Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Feeria Smaków
Tiramisu wg Pierre Herme

Tiramisu wg Pierre Herme 252

Placuszki Czekoladowe z ... » Tiramisu wg Pierre Herme Klasycznie włoski deser z winem Marsala. Bardzo puszysty i lekki, a przy tym nie rozpływa się przy krojeniu. Wymaga dużej skrupulatności i Zobacz więcej
"Babeczki, babeczki, każdy lubi babeczki:) Czekoladowe, waniliowe czy śmietankowe, za smak czy wygląd, każdy babeczkę lubi:)Te tutaj, ładnie się prezentujące smakują lekko i świeżo. Rum zaostrza smak Zobacz więcej
Pierre Hermé, gwiazda wśród francuskich (i nie tylko) cukierników, okrzyknięty, przez francuski Vogue, Picassem cukiernictwa, człowiek który rozsławił makaroniki i zaangażowany w rozwinięcie sieci Zobacz więcej
W zwyczajnych keksach muszę przyznać, że nie lubię jednej rzeczy - tego jak fatalnie się je kroi. Wszędzie są okruszki, a kawałki się rozpadają i ciężko donieść je gościom w całości. Na szczęście Zobacz więcej
bebak
bebak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinaria Ewy
Keks angielski wg Pierre Herme

Keks angielski wg Pierre Herme 115

Kolejny doskonały przepis cukierniczego mistrza Pierre Hermé. Keks jest puszysty, wilgotny i pełen pysznych, kandyzowanych owoców. Na początku trochę się obawiałam, że z powodu dużej ilości proszku do Zobacz więcej
Est-Ouest
Est-Ouest Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Est-Ouest
Macarons au chocolat, Pierre Hermé

Macarons au chocolat, Pierre Hermé 285

Cukiernika Pierre Hermé nie trzeba przedstawiac... to slawa. dzis wykonalam wedlug jego przepisu czekoladowe macarons, ktore ciesza sie we Francji i nie tylko ogromna popularnoscia. Naleza tez do Zobacz więcej
Ciasto z przepisu słynnego cukiernika Pierre Hermé nie mogło się nie udać. Jest po prostu boskie w smaku, takie jak uwielbiam. Słodkie, delikatne, wilgotne, cytrynowe i lekko kwaśne śliwki. Naprawdę Zobacz więcej
"(...) matka widząc, że mi jest zimno, namówiła mnie, abym się napił wbrew zwyczajowi trochę herbaty. Odmówiłem zrazu; potem, nie wiem czemu, namyśliłem się. Posłała po owe krótkie i pulchne Zobacz więcej
Ilekroć sięga się po przepisy Pierra Hermé(albo perełki z jego patisserie,jestem bliska chęci przeprowadzki do Paryża nawet tylko z tego powodu!) doznaje się tego samego oczarowania. Osobiście Zobacz więcej
Weekend, weekend… Tekst do redakcji kończył się w bólach. Za oknem królowała szarość. Popsuta zmywarka musiała wymienić się na nową. Miłe niedzielne spotkanie przy wietnamskim jedzeniu ociepliło Zobacz więcej
Do tego przepisu wzdychałam już od długiego czasu. Przyglądając się temu, jak bardzo jest złożony, spanikowałam, schowałam głowę w piasek i po raz tysięczny sprawiałam mamie na zeszłoroczne imieniny Zobacz więcej
Klasyka francuskiej kuchni, znana i popularna. Każdy wielki cukiernik w tym kraju ma swoją recepturę. Ja skorzystałam z tej od Pierre Hermé aczkolwiek nieco ją zmodyfikowałam, gdy o cytrynowy krem Zobacz więcej
Absolutnie fenomenalne !!!! Cudownie delikatne i maślane. Idealnie się listkujące ciasto francuskie klasyczne. Wymaga sporo czasu ale nie jest absolutnie trudne :) W porównaniu ze smakiem sklepowego Zobacz więcej
Niezwykle proste a jednocześnie urocze kruche, maślano- waniliowe ciasteczka. Doskonały Walentynowy prezent, chociaż oczywiście pasują również na inne okazje:) Do wykonania wykorzystałam przepis Zobacz więcej
Takiej 'brioszy' jeszcze nie piekłam.... na 350g mąki potrzeba 250g masła! Przepis samego mistrza Pierre Hermè, nie odważyłam się więc nic zmieniać ani odchudzać ilości składników:) Zresztą chciałam Zobacz więcej
Taki deser przygotowałam dla mojej rodziny z okazji wczorajszego święta… zainspirowana przepisem Pierre Hermé czyli naszej cukierniczej sławy, której nie trzeba już przedstawiać. Te serca to raczej Zobacz więcej
Dużo ostatnio podróżowałam. Najpierw blisko, by spotkać Kogoś z daleka, kto wracał z jeszcze dalsza. Tam gdzie wszystko się zaczęło. Do początku. Śladami AnnyInn, InnAnny.* Czasem trzeba się cofnąć, Zobacz więcej
Dziś rozpoczynamy akcję "Gotujemy po polsku" której patronuje serwis zPierwszegoTłoczenia.pl. U mnie pojawi się kilka wpisów, w tym dwa z książki Pierre Herme "Desery" (mam nadzieję że wybaczycie mi Zobacz więcej
Weź miodu praśnego ile chcesz, włóż do naczynia, wlej do niego gorzałki mocnej sporo i wody, smaż powoli szumując, aż będzie gęsty, wlej do niecki, przydaj imbieru białego, gwoździków, cynamonu, Zobacz więcej
chantel
chantel Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
przy kubku kawy
Ciastka kongijskie wg Pierre Herme

Ciastka kongijskie wg Pierre Herme 572

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Zobacz więcej