pierre herme czekoladowe

{{headerMessage}}
Francji wymyślił Pierre Herme. Zerkałam też wtedy, gdy mieszałyśmy czekoladowy sos i tarły do niego ziarenko tonki. Czasem trzeba obiec cały świat, by zrozumieć, że to co najważniejsze jest znacznie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
"Babeczki, babeczki, każdy lubi babeczki:) Czekoladowe, waniliowe czy śmietankowe, za smak czy wygląd, każdy babeczkę lubi:)Te tutaj, ładnie się prezentujące smakują lekko i świeżo. Rum zaostrza smak Zobacz więcej
{{headerMessage}}
karmelizuje się bardzo szybko. Po wyciągnięciu go z piekarnika zostawcie do przestygnięcia i nałóżcie delikatnie na ciasto. Taki fajny pomysł widziałam w książce Desserts by Pierre Herme. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pierwszy deser z książki Desery od najprostszych po wikwintnePierre Herme Pierwszy raz zrobiłam deser z ryżu na słodko i hmm nawet całkiem nieźle. Trzeba się przyzwyczaić do smaku ale jest dobry. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
« Tiramisu wg Pierre Herme Placuszki Czekoladowe z Limonką Czekoladowe ciasteczka z dodatkiem skórki limonki. Łatwe i szybkie do wykonania. Nuta limonki nadaje wiosennej świeżości ciasteczkom, które z Zobacz więcej
Feeria
Feeria Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Feeria Smaków
Tiramisu wg Pierre Herme

Tiramisu wg Pierre Herme 242

0
{{headerMessage}}
Placuszki Czekoladowe z ... » Tiramisu wg Pierre Herme Klasycznie włoski deser z winem Marsala. Bardzo puszysty i lekki, a przy tym nie rozpływa się przy krojeniu. Wymaga dużej skrupulatności i Zobacz więcej
just yummy bake
just yummy bake Obserwuj blogaObserwujesz bloga
JUST YUMMY BAKE
Piernik toruński

Piernik toruński 79

0
{{headerMessage}}
Z kawałkami suszonych śliwek. Bardzo smaczny piernik, który po upieczeniu jest puszysty i bardzo wilgotny. Zawinięty w lnianą ściereczkę i przechowywany w chłodzie, kruszeje z każdym kolejnym dniem. Zobacz więcej
ilenia
ilenia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Piekarnik
Twarde piegusy

Twarde piegusy 106

0
{{headerMessage}}
, w dodatku okazało się, że w przepisie nie ma ani grama kakao, a na zdjęciu jest ewidentnie coś innego (ale chyba tego przepisu w książce w ogóle nie ma). Niemniej były bardzo smaczne, a po drobnej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzisiaj wpis na blogu z cyklu "Środa z ciastkiem" do którego możecie przyłączyć się i Wy. Szczegóły tutaj. Dzisiaj przygotowałam 2 rodzaje ciastek. Pierwsze z przepisu Pierre Herme (znanych "na cały Zobacz więcej
Beatrice
Beatrice Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia w zieleni
Suflet czekoladowy

Suflet czekoladowy 100

0
{{headerMessage}}
idealną - gorący czekoladowy suflet i zimne orzeźwiające lekko kwaskowe lody. Przepis zaczerpnięty od samego Mistrza - Pierre Herme. Suflet czekoladowy Składniki (5 sztuk małych kokilek): 2 duże Zobacz więcej
{{headerMessage}}
cukiernik Pierre Herme; są to ciastka czekoladowe, kruche, znane zwłaszcza na zagranicznych blagach; ciastka maszynkowe - kruche ciastka wyciskane przez maszynkę do mięsa ze specjalną nakładką; ja je Zobacz więcej
gotujzw
gotujzw Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotuj z Wojciechem
Profiterole

Profiterole 239

1
{{headerMessage}}
wersja tutaj prezentowana jest moim zdaniem najlepsza. Przepis na ciasto ptysiowe na podstawie Pierre Herme i jego fantastycznej książki "Desery". Czas potrzebny na przygotowanie: około 1 godziny. Zobacz więcej
Kaś
Kaś Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bake&Taste
Ciastka Korova

Ciastka Korova 266

2
{{headerMessage}}
Ciastka funkcjonują pod dwiema nazwami - Korova Cookies i World Peace Cookies. Co ciekawe obie nazwy wymyśliła ta sama osoba - Dorie Greenspan (autorka wielu książek kulinarnych). A było to tak... Zobacz więcej
Ile smaku
Ile smaku Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ile smaku
Piernik

Piernik 269

1
{{headerMessage}}
trakcie pieczenia nie było wątpliwości, że tak będzie ;)) Miodem pachniało w całym domu :D Po upieczeniu i złożeniu w zgrabną całość, było jeszcze lepiej. No i efekt wizualny też jest niczego sobie Zobacz więcej
Atria
Atria Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ziołowy Zakątek
Sernik kajmakowy urodzinowy

Sernik kajmakowy urodzinowy 121

0
{{headerMessage}}
nich wciąż leży niedoczytana na półce. Właściwie, to nie bardzo lubi świętować. Co robicie? Ja robię sernik :-) Dziś chciałam wam pokazać, jaki sernik przygotowałam na urodziny mojego Pana – nie jest Zobacz więcej
{{headerMessage}}
" Ciasto robiłam z myślą o Was. Chciałam zainspirować Was walentynkowo:) Podstawę tortu stanowi ciasto genueńskie. Od biszkopta różni się głównie tym, że do ciasta dodaje się masło, przez co nie jest Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pomysł na zrobienie Faubourg Pave chodził za mną od dawna. To niesamowite ciastko rąk Pierre Herme – jednego z klasyków współczesnego cukiernictwa. Podobno był to jeden z pierwszych pomysłów Herme, w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, to osoby chcące zmniejszać ilość masła w... tarcie bakewell albo, uwaga, croissantach z przepisu mistrza cukiernictwa Pierre Herme ;). Ja się pytam - po co ktoś chce robić deser, który Z ZAŁOŻENIA Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przekładaniec złożony z warstw francuskiego ciasta i delikatnego kremu - w oryginale jest to klasyczny creme patissiere, czasem jednak zastępowany bywa lekkim musem czekoladowym, kremem mascarpone Zobacz więcej