pierś gęsi w winie

Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Pierś gęsi w winie

Pierś gęsi w winie 14730

7
{{headerMessage}}
4 piersi gęsi bez kości, butelka czerwonego wina wytrawnego, garść majeranku, 3 ząbki czosnku, 8 goździków, 12 ziaren pieprzu czarnego, 12 kuleczek ziela angielskiego, 2 listki laurowe, łyżka soli, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dostałam od mamy świeżą gęś. Nie za bardzo wiedziałam jak się za nią zabrać, ale mama zdradziła mi najważniejszą tajemnicę - jak gęś przyprawić. Uwierzcie mi to połowa sukcesu :) Można ją upiec i nie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z gęsi po prostu upiekłam w czerwonym winie, w niezbyt wysokiej temperaturze (zapamiętałam lekcję otrzymaną podczas warsztatów z przyrządzania mięsaz Adamem Michalskim). Podawałam je z pianą z sosu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Uwielbiam gęsinę w wielu postaciach. Zarówno gęś pieczoną w całości jak i dania robione tylko z poszczególnych części. Jednym z tych, które wyjątkowo przypadło mi do gustu jest pierś pieczona (a w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pyszne piersi gęsi pieczone w czerwonym winie z gruszką i żurawiną. Gęsina nie tylko na Świętego Marcina :) SKŁADNIKI 1 podwójna pierś z gęsi (ok. 1 kg) sól 2 łyżki oleju 1 łyżeczka majeranku Zobacz więcej
{{headerMessage}}
;) Sos malinowy na czerwonym winie idealnie pasuje do gęsiny, zatem zróbcie go i nie zapomnijcie polać gęsi przed konsumpcją. Składniki (na 3 porcje): 1 podwójna pierś z gęsi (z kością i ze skórą Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Bo to mięso szlachetne i pyszne, warte zainteresowania :) Składniki: pierś z gęsi, umyta i dokładnie osuszona czerwone wytrawne wino, około 150 ml kilka gałązek świeżego rozmarynu 1 łyżka miodu sól Zobacz więcej
{{headerMessage}}
2 gruszki kilka goździków 1/2 l czerwonego wina (lub chociaż 300 ml) Cytrynę sparzyć i otrzeć skórkę na tarce o drobnych oczkach. Wycisnąć sok. Skórę na każdej z piersi naciąć w kratkę nożem. Czosnek Zobacz więcej
{{headerMessage}}
I tak, nie wiadomo jak i kiedy, nastąpił listopad. Wszyscy wokół tylko o rogalach i gęsi (ok, może nie wszyscy, może nawet nie większość, ale nie jest to miejsce do pisania o corocznych rozróbach Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gę gę gę - kiedyś niezwykle popularna w polskiej kuchni gęsina właśnie wraca na polskie stoły. W ostatnim czasie bardzo pozytywnie zaskoczyła mnie ilość osób, które przygotowały gęsinę zarówno na 11 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pieczone piersi gęsi w winnym sosie z suszonych śliwek, podane z pieczonymi ziemniaczkami z czosnkiem… Kolejny pomysł na pyszne danie, które sprawdzi się nie tylko od święta. Przepis ten bierze udział Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wiosce, gdzie mieszkańcy przyglądali mu się z zaciekawieniem i lekką niechęcią. Philip był niepełnosprawny. Garbaty. Jego lewe ramię było sparaliżowane i wygięte w nadgarstku. Wyglądało jak szpon Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gęsiego mięsa nie da się porównać z niczym innym. Nie ma takiej części gęsi, która byłaby niesmaczna. Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
gęś

gęś 1316

0
{{headerMessage}}
pierś z gęsi pierś gęsi w winie gęś faszerowana kapustą kiszoną i śliwkami gęś pieczona gęś pieczona - biała kołudzka gęsie nogi konfitowane, w owocach suszonych uda gęsi w czerwonej kapuście Zobacz więcej
Kluczyk
Kluczyk Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotuję i zjadam
Marynowana pierś gęsi

Marynowana pierś gęsi 4899

3
{{headerMessage}}
Składniki: pierś gęsi lampka czerwonego wina oliwa sól pieprz łyżeczka sosu sojowego Przygotowanie: Przyprawy wymieszajcie z sosem sojowym, winem i oliwą. Marynatą natrzyjcie pierś. Odstawcię na Zobacz więcej
Agatka
Agatka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Domowo i ze smakiem
Świąteczne przysmaki

Świąteczne przysmaki 629

0
{{headerMessage}}
Barszcz czerwony z uszkami Zupa grzybowa Kergulena Boże Narodzenie - Świąteczny obiad Rosół z pieczonej kaczki Pieczona perliczka Pierś z gęsi w pomarańczach Schab po sztygarsku Duszona przepiórka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ciąg dalszy rozbierania naszej gąski na elementy. Tym razem na tapetę wzięłam piersi z gęsi i uwędziłam je chińską metoda w woku na herbacie. Podałam z placuszkami ziemniaczanymi oraz kapusta czerwona Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jedenasty odcinek JAJ jest wybitnie listopadowy. Gęsina na św. Marcina! Nie jestem święty, ale to danie wyszło BOSKO! Plastry pięknie usmażonego mięsa ułożyłem na risotto z dodatkiem pieczonej dyni. Zobacz więcej