Przepis na pierś indyka faszerowana mozzarelą i żurawiną

Kuchnia Doroty
Kuchnia Doroty Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia Doroty
Pierś z indyka faszerowana

Pierś z indyka faszerowana 10874

Pierś z indyka faszerowana (świąteczna) Święta 2011 zaliczę do tych po zakończeniu, których jeszcze przez kolejne dni będziemy jeść potrawy na nie przygotowane. W ubiegłym roku zostało mi znacznie Zobacz więcej
Anika1
Anika1 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Domowa kuchnia Aniki
Faszerowana pierś z indyka

Faszerowana pierś z indyka 7450

Faszerowana pierś z indyka Dziś przedstawiam przepis na smaczną pieczeń z piersi indyka z nadzieniem. W jego skład wchodzą pieczarki i żółty ser. Pieczeń jest bardzo dobra i można ją jadać na gorąco Zobacz więcej
Pieczona pierś z indyka faszerowana pieczarkami Pieczona pierś z indyka faszerowana pieczarkami Faszerowany filet z indyka to bardzo smaczna i zdrowa potrawa z mięsa. Pierś z indyka jest dietetyczna Zobacz więcej
Pyszne mięsko z dodatkiem wspaniałej żurawiny ;-) Na dwie porcje potrzebujemy : 4 plastry z indyka (średnie) 150g Żurawina (łowicz w słoiczku) 1 łyżeczka przyprawa do kurczaka 1 łyżeczka papryka Zobacz więcej
Pierś z indyka faszerowana suszonymi pomidorami i ziołami Faszerowana pierś indyka jest bardzo smaczna i można podawać ją nie tylko na gorąco na obiad, ale również jako domową wędlinę na zimno. Farsz, Zobacz więcej
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Zobacz więcej
Jemy dużo drobiu i zwykle w mało wyrafinowanej formie – nie oszukujmy się, panierowana pierś z kurczaka to popularne i bardzo proste danie. Czasami jednak warto coś zmienić, nadać popularnemu mięsu Zobacz więcej
VN:F [1.9.22_1171] Piersi indycze faszerowane żurawiną i ricotttą to mój ostatni niedzielny obiad. Delikatne mięso indycze doskonale smakowało z lekko słodką żurawiną. Ricotta nadała całości kremowej Zobacz więcej
Pierś z indyka to jedno z najchudszych dostępnych mięs. Problem w tym, że jest również dość suche, zwłaszcza po upieczeniu. Na to jednak mamy sposób, mianowicie soczysty i zdrowy farsz, który uczyni Zobacz więcej
Podajemy na ciepło lub zimno. My zjedliśmy na zimno jako pyszną wędlinę do pieczywa. Składniki: ok 1 kg piersi indyka 100 g żurawiny sól, pieprz papryka słodkaiostra zioła prowansalskie, majeranek, Zobacz więcej
Jedną z potraw przygotowanych prze ze mnie na tegoroczne święta była pierś indyka faszerowana boczkiem i suszoną żurawiną. Ta pyszna potrawa nadaje się nie tylko na świąteczny czas ale również na inne Zobacz więcej
DOSKONAŁE. Ja dodałam odrobinę czosnku do farszu. Zrobiłam na swoje imieniny i wszystkim smakowało. Uważam, że z ziolami mozna eksperymentować, ale koperek i pietruszka są super. Ciekawe jakby Zobacz więcej
Danie w stylu: zamarynuj wieczorem, a następnego dnia zrób. Oczywiście czas marynowania można skrócić, myślę, że nawet jak się wsadzi mięso do lodówki na parę minut, to też wyjdzie, jednak długie Zobacz więcej
To danie jest tak dobre, że nic nie zostało na poranną sesję fotograficzną i musiałam umieścić „popołudniowe” zdjęcie 2/3 filiżanki sera wegańskiego typu ricotta 1/2 filiżanki papryki czerwonej Zobacz więcej
Bardzo smaczne danie i proste do wykonania. Żurawina idealnie pasuje do indyka. Składniki: ok. 1 kg fileta z piersi indyka kilka łyżek dżemu żurawinowego 1 op. mozzarelli (u mnie light) kilka Zobacz więcej
Pierś z indyka faszerowana parówkami, śliwkami i mozzarellą. Doskonała na ciepło jak i na zimno. SKŁADNIKI: 4-6 os. czas przygotowania ok. 90 minut 1 pierś z indyka ok. 1 kg 2 parówki drobiowe lub Zobacz więcej
Delikatna i pyszna rolada z piersi indyka faszerowana suszoną żurawiną i pieczona w sosie z soku pomarańczowego, to moja propozycja na lekkie danie obiadowe. Jeśli szukacie czegoś lekkiego na obiad to Zobacz więcej
Roladki ze szpinakiem i serem fetą Roladka jest delikatnama pyszne nadzienie. Mięso drobiowe jest dietetyczne a w połączeniu ze szpinakiem , tworzy bombę witaminową, świe... Zobacz więcej
Muszę przyznać, że ten indyk wyszedł bardzo pyszny! Jest soczysty, aromatyczny, ma wyszukany smak, dzięki bogatej mieszance: miód, czosnek i żurawina plus reszta przypraw. A do tego jest oczywiście Zobacz więcej
W poprzednim poście pisałam Wam o mojej walce o masło klarowane. Czy może inaczej – o mojej walce zmasłem klarowanym. Masło klarowane jest takie pyszne. I takie zdrowe. I, cholera jasna, nieustannie Zobacz więcej