pierś kaczki z grzybami

Chyba najsmaczniejszy kawałek drobiu - pierś z kaczki. W dodatku z niesłychanie aromatycznymi suszonymi borowikami... Niebo w gębie! Cała reszta to tylko... reszta. Składniki dla 3 osób: pierś z Zobacz więcej
To już ostatni etap mojej przygody z kaczką. Po udkach i rosole przyszedł czas na najlepszą część, czyli piersi. Zdecydowałam się przygotować je z grzybami mun. Składniki na porcję dla 2 osób: 2 Zobacz więcej
To już ostatni etap mojej przygody z kaczką. Po udkach i rosole przyszedł czas na najlepszą część, czyli piersi. Zdecydowałam się przygotować je z grzybami mun. Składniki na porcję dla 2 osób: 2 Zobacz więcej
Lubię kaczkę w małym chińskim barze na Pradze Południe. Kaczka ta jest smażonaw głębokim oleju w woku, dzięki czemu jest chrupiąca. Podawana jest z gęstym sosem z grzybów mun. Gdy przychodzi mi na nią Zobacz więcej
Wiecie, że bardzo lubię dzielić się z Wami przepisami, które są wyjątkowe, a zarazem bardzo różnorodne. Właśnie do takich przepisów mogę zaliczyć tą pyszną pierś z kaczki przygotowaną metodą Sous Vide Zobacz więcej
Kaczka ma swój niepowtarzalny smak. Nie wszystkim odpowiada, dlatego warto spróbować rożnych połączeń i dodatków. SKŁADNIKI 5-6 piersi z kaczki grzyby leśne np podgrzybki (używam mrożonych) Sól i Zobacz więcej
Smażona przez chwilę i także przez chwilę pieczona pierś kaczki, to domowy fast food o restauracyjnym smaku. Zobacz więcej
Danie smaczne, mało kaloryczne i w sam raz na sezon grzybowy. Pieczona pierś kaczki podana w gęstym sosie z grzybów z małym dodatkiem śmietany. Minimum składników by wyeksponować smak i grzybów i Zobacz więcej
Przedsmak nadchodzącej jesieni.. makaron z grzybami! SKŁADNIKI na 2 porcje: 400g piersi z kaczki 200g prawdziwków 1 cebula 2 ząbki czosnku 200ml śmietany 30% sól, pieprz szafran 160g makaronu penne Zobacz więcej
Oryginalne i bardzo smaczne danie z piersi kaczki, kasztanów wodnych, pędów bambusa i grzybów mun doprawione sosem na bazie przyprawy pięć smaków, sosu sojowego, octu ryżowego oraz sosu chilli. Zobacz więcej
cisowianka20
cisowianka20 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Karolina Gotuje
Kaczka z owocami

Kaczka z owocami 78

0
Cztery piersi kaczki pozostawiamy na noc w marynacie. Marynatę należy przygotować z czerwonego wina (szklanka), oleju (łyżkę), suszonych grzybów i przypraw: pieprz, sól, majeranek, jałowiec. Dla Zobacz więcej
No niestety, dla niektórych nadszedł czas by takie "zupki" jeść. Klima tu, klima tam...niestety tak to jest...Naturalne sposoby nigdy nie zawodzą. W każdym razie, zupa jest bardzo rozgrzewająca i Zobacz więcej
Smaczne połączenie kaczki z ulubionym śmietanowym sosem kurkowym. Składniki 4 piersi kaczki 300 g kurek 4 szalotki szklanka bulionu drobiowego pół szklanki śmietany 18% 1/4 kostki masła 2 ząbki Zobacz więcej
kuskus zastąpić ryżem, makaronem sojowym, czy innym azjatyckim makaronem. Oczywiście zamiast kaczki można wykorzystać pierś z kurczaka lub inne mięso. Możemy je przygotować tak jak kaczkę po Zobacz więcej
Próbuję przekonać się do kaczki - do tej pory jakoś nie bardzo mi smakowała. Wypróbowałam przepis na kaczkę w winno - miodowym sosie znaleziony w archiwum miesięcznika Kuchnia z 2007 roku :) Zobacz więcej
Kilka rodzajów mięsa drobiowego, warzywa i dodatek słodkich żurawin. Bardzo delikatny, rozpływający się w ustach pasztet. Lekko słodki. Idealny na świąteczne stoły :) Z pewnością lepszy niż kupowane w Zobacz więcej
Krucha i delikatna pierś kaczki podana z sosem na bazie mieszanych leśnych grzybów oraz suszonych pomidorów, doprawionych wytrawnym białym winem, czosnkiem, cebulą oraz natką pietruszki. Kacze piersi Zobacz więcej
gotujzkasia
gotujzkasia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotuj z Kasią
Sałatka deluxe

Sałatka deluxe 109

0
kawałki i razem z plastrami kaczki ułożyć na sałacie. Dodać całe oliwki i pomidory pokrojone na mniejsze kawałki. Orzechy wrzucić na suchą, rozgrzaną patelnię i prażyć przez kilka minut. Przełożyć do Zobacz więcej
Pyszne danie, którego bazą jest super zdrowa kasza pęczak. Tym razem wersja bardzo zimowa, aromatyczna i sycąca. Gwiazdą dania jednak jest ser. Ser nie byle jaki bo powstały z koziej serwatki – Zobacz więcej
Te pierogi to mój patent na wykorzystanie mięsa, które pozostają po upieczeniu całej gęsi i wykrojeniu z niej piersi i nóg. Zawsze zostaje mnóstwo drobnych, kruchych kawałeczków, które nie bardzo Zobacz więcej