piers kaczki z winem

{{headerMessage}}
Piers kaczki nacieram mieszanką sól, pieprz, chilli, imbir, garam masala i dodaję 3 łyżki sosu sojowego i soku pomarańczowego. Nacinam w kratkę skórę i rozgrzewam odrobinę oliwy (kaczka jest tłusta, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i dodać do niego musztardę z Dijon (zrobi się gęsty). Jeśli trzeba, doprawić sos solą i pieprzem. Gotowe! Jako dodatki do królika podałam pure buraczkowo-śliwkowe z poniższego linku: Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Przed podaniem przez chwile podgrzewamy. Kaczka: 1 piers z kaczki (ok. 300g) szczypta soli morskiej szczypta swiezo zmielonego pieprzu 1. Mieso oczyszczamy z wlokien, odkrajamy wystajaca poza Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z obu stron i przekladamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 90 stopni. Pieczemy przez 15-20 minut. 6. Wyjmujemy kaczke i zawijamy w folie aluminiowa. Zostawiamy na 5 minut. Nastepnie kroimy w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Sernik z kokosem siostry Anastazji Zapiekanka ziemniaczana z mięsem z rosołu Pikantny sos pomidorowy z ziarnami kolendry Marzec (10) Kajmakowy mazurek z migdałami Wielkanocna babka muślinowa z Zobacz więcej