pierś kurczaka pieczona w musztardzie bez tłuszczu

Sałatka jest bardzo sycąca,można ją zjeść na śniadanie lub pyszną kolację. Sos smakuje jak majonez light... Składniki Pieczony kurczak (np resztki z obiadu) 3 jajka ugotowane na twardo sos 3 łyżki Zobacz więcej
z jednej strony "sosem" musztardowo-pomidorowym, kładziemy 1-2 paski papryki i ciasno zawijamy. Można obwiązać sznurkiem/nicią jak zrazy. Układamy w naczyniu żaroodpornym, posypujemy przyprawami (np. Zobacz więcej
Musztardowo-miodowa pierś kurczaka 1 podwójna pierś kurczka kilka gałązek świeżego rozmarynu 1 -2 łyżeczki oleju Marynata: 2 łyżki ostrej musztardy Dijon 2 łyżki musztardy z ziarenkami gorczycy 1 Zobacz więcej
. WSZYSTKIE PRZYPRAWY I CZOSNEK DROBNO POSIEKANY MIESZAMY Z OLEJEM. NACIERAMY MARYNATĄ MIĘSO I ODSTAWIAMY NA 1-2 GODZ. DO LODÓWKI. PIECZEMY 45 MIN. W TEMP. 180* BEZ TERMOBIEGU Powiązane wpisy: Zobacz więcej
. POMODORO ROTOLI Składniki na 3 porcje: Pierś z kurczaka sztuk dwie Suszone pomidory - sztuk tyle ile roladek Przydadzą się jeszcze małe wykałaczki Kurczaczka myjemy i obrabiamy. Następnie kroimy i Zobacz więcej
Kiedy kupiłam szpinak do koktajlu wiedziałam, że daniem, które zrobię z tego co zostanie będzie sałatka. Może Was to zdziwi, ale to moja pierwsza potrawa ze szpinakiem w wersji raw, bez podgrzewania, Zobacz więcej
Bardzo proste i szybkie danie, idealne dla osób odchudzających się, którym znudził się kurczak gotowany na parze. Zamiast tego proponuję bardzo aromatycznego kurczaka marynowanego w musztardzie Zobacz więcej
Kathy25
Kathy25 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
zmyslsmaku
Sałatka z bekonem

Sałatka z bekonem 116

0
Składniki: 2 łyżki octu jabłkowego,szczypiorek,150 g bekonu,odrobina musztardy,sól,6 buraczków,1/4 szklanki masła lub oleju,1 łyżka cukru. Przygotowanie: Buraczki umyć.Każdy osobno zawinąć w Zobacz więcej
Poleca: Antylopka Fot. Antylopka Prawdziwie chrupiący kurczak bez sztucznej, kupnej panierki! W dodatku szybko się piecze, a mięso pozostaje soczyste. Idealnie się nada także do sałatek czy jako Zobacz więcej
Miękki, soczysty, aromatyczny - idealny na rodzinny obiad. Nie spotkałam jeszcze osoby, której by nie smakował. Pieczenie i przygotowanie zajmuje wprawdzie trochę czasu, ale warto, zdecydowanie. Zobacz więcej
Puszysty pasztet drobiowo-wołowy z serem żółtym Składniki: 2 uda z kurczaka 1 podwójna pierś z kurczaka 300g.szpondru wołowego bez kości 300g.sera żółtego w kawałku ( np.Gouda) 2 marchewki 1 Zobacz więcej
kurczaka): 500 ml słodkiego soku pomarańczowego 100 ml oleju rzepakowego 100 ml sosu sojowego 100 ml wody 2 łyżki musztardy sarepskiej 2 łyżeczki soli pół płaskiej łyżeczki pieprzu łyżeczka słodkiej Zobacz więcej
Lubię lekkie sałatki, bez ciężkich sosów na bazie majonezu. Można je jeść właściwe w dowolnej ilości. Idealnie sprawdzą się jako przekąska w pracy czy na uczelni. Dzięki dodatkowi pieczonego kurczaka Zobacz więcej
Nadziewane suszonymi pomidorami i musztardą pomarańczową, piersi z kurczaka, zapiekane w maśle i rozmarynie. Pyszotka! Taki pomysł na obiad zadowoli każdego. Bardzo proste, soczyste ia roamtyczne Zobacz więcej
Wyśmienity i delikatny, lekko pikantny, soczysty. Zalety tego kurczaka można wymieniać i wymieniać. Polecam wszystkim, którzy maja dość tradycyjnie przyrządzanego kurczaka w panierce. Zapewniam, że Zobacz więcej
pierś z kurczaka cebula pęczek rzodkiewek ketchup musztarda jogurt naturalny szczypior(ek) 2 łyżki oleju Pieczarki obrać, szczypiorek opłukać pod bieżącą wodą. Kurczaka pokroić, przyprawić i udusić Zobacz więcej
Ilość porcji:6 Stopień trudności: Czas przygotowania: 25 min [...] Najnowsze przepisy Quiche ziemniaczany z pieczarkami i papryką Połączenia smakowe Spaghetti z sosem pomidorowo-ziołowym Pieczeń z Zobacz więcej
Dziś francuski sposób na kurczaka. Danie w stylu comfort food - domowe i kojące. Ja użyłam piersi kurczaka pozbawione skóry i kości (co pozwoliło mi skrócić czas duszenia). Bez obaw można użyć udek Zobacz więcej
Pizze są pyszne! A zwłaszcza te domowe. Mają jednak swoje wady- długo się je robi, a drożdżowe ciasto z ciężkim sosem wcale do zdrowych rzeczy nie należy. Dlatego postanowiłam stworzyć coś szybkiego, Zobacz więcej
5 minut, dokładnie mieszając. *Dynię poddałam wcześniej obróbce termicznej. To znaczy wrzuciłam w kawałkach bez pestek do piekarnika. Piekłam ok. 20-30 minut w 180 stopniach. Po wystudzeniu obrałam Zobacz więcej