pierś z gęsi w cydrze

Nie wszyscy lubią, gdy po upieczeniu mięso jest różowe, nie mówiąc o lekko krwistym. Dlatego proponuję pierś z gęsi duszoną. 2 piersi z gęsi, 500 ml cydru, kawałek cynamonu, 5 goździków, 2 owoce ziela Zobacz więcej
niemalże w całej Europie. SKŁADNIKI: 2 piersi gęsie 2 ząbki czosnku w łupinie 2 jabłka 1/3 szkl cydru majeranek sól pieprz A jak to zrobić: Piersi umyć i ułożyć na desce skóra do góry. Skórę naciąć w Zobacz więcej
Idealna przekąska na karnawałowe imprezy - prosta w przygotowaniu, bardzo efektowna i pyszna. Pieczoną w cydrze pierś gęsi można podawać na ciepło lub na zimno, świetnie komponuje się z kolendrowym Zobacz więcej
temperaturę mięsa i nie przesuszyć go, jednak jeśli go nie macie, sądzę, że podany czas pieczenia w przepisie jest optymalny. Piersi podałam z puree warzywnym, które doskonale pasuje do drobiu i jest Zobacz więcej
W myśl tradycji jutrzejszego święta i w zgodzie z przysłowiem "Na świętego Marcina najlepsza gęsina..." proponuję pierś z gęsi marynowaną z okrytą listkami szałwii, pieczoną na polskich jabłkach i Zobacz więcej
na odtłuszczenie pieczeni. Gęsie piersi duszone w cydrze i ziołach z sorbetem jabłkowym Składniki (na 4 osoby) 1 pierś gęsia cała (ok 1,2 kg) 0,75 l cydru 2 gałązki świeżego estragonu 5 liści świeżej Zobacz więcej
z burakami Sałatka z paluszków krabowych Sałatka lwowska Sałatka z paluszków krabowych i ananasa Łosoś w galarecie Sałatka jajeczna z twarogiem Gravlax - marynowany łosoś Śledzie z cebulą Zimne sosy: Zobacz więcej
Gęsina na św.Marcina ;) Przepyszna propozycja na troszkę inne danie. Inspirowane przepisem z Kuchni. Składniki 2 piersi gęsie 250 ml soku jabłkowego z miąższem 2 ząbki czosnku 500 g dyni piżmowej 2 Zobacz więcej
Czerwona kapusta - duszona to smaczny dodatek do ciemnego mięsa kaczki, gęsi i dziczyzyny. Dlatego właśnie teraz jesienią i zimą ma największe powodzenie. Najpopularniejszą z dodatkiem jabłka i cydru Zobacz więcej
2 piersi z gęsi ze skórą, 2 łyżki oliwy, 150 ml żubrówki, 2 – 3 gałązki świeżego rozmarynu, 3 ząbki czosnku, 3 jabłka, 150 ml cydru, 100 ml soku jabłkowego, łyżeczki ziaren kolendry, 2 łyżki masła, Zobacz więcej
Ciąg dalszy z moją gąską. Nóżki już przerobiłam, zostały mi filety. Ponieważ jak pisałam, gęś była bardzo chuda i mięsa niewiele, to i filety były marne. Ale …. obkroiłam znikome resztki mięsa na Zobacz więcej
Gęsina na św. Marcina to tradycja stara i nadal kultywowana w wielu domach. U mnie różnie z tym bywało ale coraz częściej na naszym stole pojawia się nie tylko gęś ale i kaczka czy inne dzikie Zobacz więcej
starej tradycji! Przepis jaki dostałam, należy do prostych i tradycyjnych, ale efekt jest boski...... koniecznie do ugotowania w komplecie z duszoną czerwoną kapustą z jabłkami. Składniki na gęś i Zobacz więcej
w kategorii „danie główne”, oraz II miejsca w kategorii „przystawka” podczas tegorocznej edycji Wine & Food Noble Night 2015. Pod okiem Artura Moroza członkowie korpusu dyplomatycznego Zobacz więcej
kawałki pigwy. Sos (można zblendować) doprawić miodem, octem balsamicznym, na końcu wmieszać zimne masło pierś przed podaniem pokroić w ukośne plastry. Podałam z kluskami śląskimi i czerwoną kapustą Zobacz więcej
Gęsia pierś pieczona z pomarańczami, risotto z jabłkami. | Jaja w kuchni Jaja w kuchni męski blog kulinarny Post navigation Tymiankowo – pietruszkowy karp na topinamburowo – marchewkowym puree, w Zobacz więcej
na przygotowaniu potraw z polskiegodrobiu, prowadzone przez polskich kucharzy pod kierownictwem wybitnego szefakuchni Artura Moroza. Dyplomaci przygotowali między innymi: kurczaka po polsku, Zobacz więcej
z czarnym kawiorem i marynowanymi grzybami Indyjska zupa dal na łuskanym grochu z chrustem z cebuli Gęsia pierś w domowym sous vide z warzywami korzeniowymi Kanapka z policzkami wołowymi duszonymi w Zobacz więcej
, cytrynowej macierzanki i intensywnie pomarańczowych płatków nagietka. Elegancki i prosty w wykonaniu Krem Batatowy to znakomita przystawka. Tworzy wyjątkowy duet z polską młodą gęsią owsianą, Zobacz więcej
Indyki, kaczki, gęsi, kurczęta i perliczki w polskiej kuchni są znane i cenione od stuleci. Dowody na to znajdziemy nie tylko w dawnych książkach kucharskich, ale także w kulinarnych wątkach epopei Zobacz więcej