pierś z gęsi w cydrze

Nie wszyscy lubią, gdy po upieczeniu mięso jest różowe, nie mówiąc o lekko krwistym. Dlatego proponuję pierś z gęsi duszoną. 2 piersi z gęsi, 500 ml cydru, kawałek cynamonu, 5 goździków, 2 owoce ziela Zobacz więcej
niemalże w całej Europie. SKŁADNIKI: 2 piersi gęsie 2 ząbki czosnku w łupinie 2 jabłka 1/3 szkl cydru majeranek sól pieprz A jak to zrobić: Piersi umyć i ułożyć na desce skóra do góry. Skórę naciąć w Zobacz więcej
Idealna przekąska na karnawałowe imprezy - prosta w przygotowaniu, bardzo efektowna i pyszna. Pieczoną w cydrze pierś gęsi można podawać na ciepło lub na zimno, świetnie komponuje się z kolendrowym Zobacz więcej
Gęś to dobry pomysł na obiad nie tylko z okazji św. Marcina, ale także na każdy inny rodziny posiłek. Pierś pieczona w cydrze w sposób, który dziś przedstawiam jest delikatna, soczysta w środku, a Zobacz więcej
W myśl tradycji jutrzejszego święta i w zgodzie z przysłowiem "Na świętego Marcina najlepsza gęsina..." proponuję pierś z gęsi marynowaną z okrytą listkami szałwii, pieczoną na polskich jabłkach i Zobacz więcej
na odtłuszczenie pieczeni. Gęsie piersi duszone w cydrze i ziołach z sorbetem jabłkowym Składniki (na 4 osoby) 1 pierś gęsia cała (ok 1,2 kg) 0,75 l cydru 2 gałązki świeżego estragonu 5 liści świeżej Zobacz więcej
Zakwas na żurek Zakwas pszenny na barszcz biały Pieczone mięsa: Biała kiełbasa pieczona w cydrze Pieczona pierś gęsi Dietetyczny pasztet z kurczaka Kotlety à la Pożarski (kotlety pożarskie) Rolada z Zobacz więcej
Gęsina na św.Marcina ;) Przepyszna propozycja na troszkę inne danie. Inspirowane przepisem z Kuchni. Składniki 2 piersi gęsie 250 ml soku jabłkowego z miąższem 2 ząbki czosnku 500 g dyni piżmowej 2 Zobacz więcej
Czerwona kapusta - duszona to smaczny dodatek do ciemnego mięsa kaczki, gęsi i dziczyzyny. Dlatego właśnie teraz jesienią i zimą ma największe powodzenie. Najpopularniejszą z dodatkiem jabłka i cydru Zobacz więcej
2 piersi z gęsi ze skórą, 2 łyżki oliwy, 150 ml żubrówki, 2 – 3 gałązki świeżego rozmarynu, 3 ząbki czosnku, 3 jabłka, 150 ml cydru, 100 ml soku jabłkowego, łyżeczki ziaren kolendry, 2 łyżki masła, Zobacz więcej
Ciąg dalszy z moją gąską. Nóżki już przerobiłam, zostały mi filety. Ponieważ jak pisałam, gęś była bardzo chuda i mięsa niewiele, to i filety były marne. Ale …. obkroiłam znikome resztki mięsa na Zobacz więcej
Gęsina na św. Marcina to tradycja stara i nadal kultywowana w wielu domach. U mnie różnie z tym bywało ale coraz częściej na naszym stole pojawia się nie tylko gęś ale i kaczka czy inne dzikie Zobacz więcej
starej tradycji! Przepis jaki dostałam, należy do prostych i tradycyjnych, ale efekt jest boski...... koniecznie do ugotowania w komplecie z duszoną czerwoną kapustą z jabłkami. Składniki na gęś i Zobacz więcej
w kategorii „danie główne”, oraz II miejsca w kategorii „przystawka” podczas tegorocznej edycji Wine & Food Noble Night 2015. Pod okiem Artura Moroza członkowie korpusu dyplomatycznego Zobacz więcej
. Gęsinę możesz przygotować na wiele sposobów. Tradycyjnie pieczoną pierś z majerankiem i czosnkiem prezentowałam tutaj, gęsie uda pieczone w cydrze tu. Dzisiejsza propozycja to wyjątkowa kompozycja Zobacz więcej
Gęsia pierś pieczona z pomarańczami, risotto z jabłkami. | Jaja w kuchni Jaja w kuchni męski blog kulinarny Post navigation Tymiankowo – pietruszkowy karp na topinamburowo – marchewkowym puree, w Zobacz więcej
na przygotowaniu potraw z polskiegodrobiu, prowadzone przez polskich kucharzy pod kierownictwem wybitnego szefakuchni Artura Moroza. Dyplomaci przygotowali między innymi: kurczaka po polsku, Zobacz więcej
z czarnym kawiorem i marynowanymi grzybami Indyjska zupa dal na łuskanym grochu z chrustem z cebuli Gęsia pierś w domowym sous vide z warzywami korzeniowymi Kanapka z policzkami wołowymi duszonymi w Zobacz więcej
, cytrynowej macierzanki i intensywnie pomarańczowych płatków nagietka. Elegancki i prosty w wykonaniu Krem Batatowy to znakomita przystawka. Tworzy wyjątkowy duet z polską młodą gęsią owsianą, Zobacz więcej
Indyki, kaczki, gęsi, kurczęta i perliczki w polskiej kuchni są znane i cenione od stuleci. Dowody na to znajdziemy nie tylko w dawnych książkach kucharskich, ale także w kulinarnych wątkach epopei Zobacz więcej