pierś z gęsi w garnku rzymskim

Jedno z najlepszych dostępnych mięs to właśnie kaczka uwielbiam ją przygotowaną w każdy możliwy sposób. Składniki: pierś z kaczki sól i pieprz smalec z gęsi Przygotowanie: Pierś czyścimy z Zobacz więcej
Kupiłam sporą pierś z gęsi. Pewnie we wcześniejszych latach upiekła bym ją w całości i nie było by problemu, ale dziś przeraziła mnie jej wielość , choć ważyła zaledwie ok. 1,2 kg . Burza mózgu co mam Zobacz więcej
Staropolskie wymysły, z cyklu "wtorkowe obiady czwartkowe". Właściwie, to do tej pory nie przepadałam za gęsiną, czy mięsem kaczki. Dania te zawsze kojarzyły mi się ze źle przyprawionymi wiórami. Zobacz więcej
Po kaczce przyszła kolej na gąskę, tym razem tylko pierś w przyszłości na pewno upiekę całą. Gęś wyszła mięciutka i delikatna. Składniki: (3 porcje) pierś z gęsi (waga ok. 1,5 kg) jabłko przyprawy Zobacz więcej
sosu holenderskiego, który to pięknie komponuje się ze szparagami i krewetkami. Dzisiaj będzie moja wersja Canarad a l'Orangina gdzie zamiast kaczki zrobiłam gęś, dodałam trochę mniej kminu i zamiast Zobacz więcej
Żurek na żytnim zakwasie chlebowym Sos sabayon (szodon) z truskawkami lub pomidorkami koktajlowymi Marzec (10) Pęczotto z warzywami duszonymi na maśle Krem z kalafiora z serem pleśniowym i chipsami Zobacz więcej
bez mojej zgody (ustawa z dn. 4.02.1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych) Dołącz do mnie na fejsbuku :) Archiwum 2015 (14) Luty (1) Ekspresłówka #3 Grzeczność Styczeń (13) Kotlety z Zobacz więcej
rewolucje. Nowe przepisy Magdy Gessler" Biała kiełbasa pieczona w garnku rzymskim Ćwikła z chrzanem Majonez Babka ziemniaczana z białą kiełbasą Żytni zakwas na żurek II Żurek na żytnim zakwasie Zobacz więcej
Ekspresłówka #5 Czas | Agata gotuje Przeskocz do treści Agata gotuje czyli Kobieta Wszechjedząca Menu i widgety Strona główna Przepisy Zupy tradycyjne kremy nieco inaczej dodatki do zup Dania główne Zobacz więcej
ciasto jogurtowe z truskawkami (na oleju rzepakowym) Młode ziemniaki z jajkiem sadzonym i maślanką Roladki z piersi kurczaka z cukinią i marchewką Kompot rabarbarowy z cynamonem Kisiel truskawkowy Zobacz więcej
i owoców kluski i knedle leczo i ragoût placki i kotlety jednogarnkowe solo tarty zapiekanki i faszerowane warzywa potrawy z wieprzowiny gulasze pieczenie kotlety potrawy z wołowiny i cielęciny Zobacz więcej
rewolucje. Nowe przepisy Magdy Gessler" Biała kiełbasa pieczona w garnku rzymskim Ćwikła z chrzanem Majonez Babka ziemniaczana z białą kiełbasą Żytni zakwas na żurek II Żurek na żytnim zakwasie Zobacz więcej
ze szparagami Omlet ze szparagami i dymką (z piekarnika) Quiche z zielonymi szparagami i boczkiem Kwiecień (12) Jogurtowe pancakes z frużeliną rabarbarową Wątróbka drobiowa z cebulą i papryką Zupa Zobacz więcej
) Ekspresłówka #6 Magiczne słowo Młoda kapusta duszona z koperkiem Maj (7) Tagliatelle ze szparagami, groszkiem i wędzonym pstrągiem Zupa z sałaty i zielonego groszku (i o przewrotności apetytów) Zobacz więcej
z kuskusem Pomidory słodko kwaśne Porcja indyka i pikantne warzywne puree Porcja indyka na bobie Porcja indyka z warzywami i rozmarynem Porzeczkowe całuski Postna sałatka ze śledzia w pomidorach Zobacz więcej