pierś z gęsi według okrasy

{{headerMessage}}
zachęcające, dlatego nie szukałam na siłę innych możliwości. I tak oto powstała moja gęsina, pierwsza w życiu, skomplikowana, ale za to jaka pyszna:) Piersi z gęsi w sosie korzennym z pieczonymi Zobacz więcej
{{headerMessage}}
2 piersi z gęsi ze skórą, 2 łyżki oliwy, 150 ml żubrówki, 2 – 3 gałązki świeżego rozmarynu, 3 ząbki czosnku, 3 jabłka, 150 ml cydru, 100 ml soku jabłkowego, łyżeczki ziaren kolendry, 2 łyżki masła, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Listopad jest miesiącem gęsi a to za sprawą akcji „Kujawsko-pomorska gęsina na św. Marcina” realizowanej na zlecenie Urzędu Marszałkowskiego Województwa Kujawsko-Pomorskiego. Z tej okazji w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W naszym domu Święta Bożego Narodzenia od strony kulinarnej są bardzo tradycyjne i “bezpieczne”. Nie czas wtedy na eksperymenty i kombinatorstwo stosowane. Ponieważ każdy z domowników ma swoje Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Te pierogi robiłam przy okazji pieczenia pasztetu z pieczonej gęsi (klik). Z połowy mięsa przygotowałam farsz do pierogów, a z połowy właśnie wyżej wspomniany pasztet. I dodatkowo, za Aronią, kości Zobacz więcej
grazyna0071
grazyna0071 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Grażyna gotuje
Gęsie flaczki na rosole

Gęsie flaczki na rosole 9

0
{{headerMessage}}
Flaczki zwykle robi się z podrobów, najczęściej z żołądków. Natomiast te, które pokażę , są nietypowe. Mam już na blogu flaczki drobiowe na rosole, takie klasyczne, z żołądków kurczaka czy indyka. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Okrasa z gęsiny – tatar z gęsi Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Jesienne gofry cynamonowo 8211 pomarańczowe Okrasa z gęsiny – tatar z gęsi W zeszłym tygodniu miałam przyjemność Zobacz więcej
gosik2.0
gosik2.0 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Rodzinka w Kuchni
Kaczka w sosie piernikowym

Kaczka w sosie piernikowym 755

1
{{headerMessage}}
Lubicie kaczkę? Ja bardzo. W moim rodzinnym domu, pojawiała się na stole bardzo często. W postaci czerniny (i tej formy nie cierpię) lub kaczki pieczonej w majeranku z jabłkami (i tą uwielbiam). Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pierś z gęsi piekłam pierwszy raz i okazała się wielkim sukcesem. Nie pamiętam kiedy jakieś danie tak pozytywnie mnie zaskoczyło. Jak już kiedyś pisałam moja rodzina umiarkowanie lubi mięso. Troszkę Zobacz więcej
crustanddust
crustanddust Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Crust and Dust
Okrasa z gęsiny

Okrasa z gęsiny 515

0
{{headerMessage}}
gęś po raz pierwszy. Dlatego korzystamy ze wszystkich dostępnych nam przepisów. Zaczynamy od świetnej gęsiej przekąski, czyli okrasy z gęsiny. Jest to jedna z najprostszych i najpyszniejszych Zobacz więcej
{{headerMessage}}
w piekarniku w temperaturze 35 st. C * bochenek posmarowałam oliwą i posypałam kminkiem i otrębami Chleb litewski jedliśmy z okrasą z gęsi. Polecam ją przygotować,jeżeli jeszcze nie próbowaliście. Zobacz więcej
Agni
Agni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Rozkoszne Smaki
Czas na gęsinę!

Czas na gęsinę! 862

0
{{headerMessage}}
, które zaczyna być coraz bardziej doceniane i coraz częściej pojawia się na naszych stołach. Z jednej tylko tuszki można przygotować kilka wspaniałych dań, sama się o tym przekonałam :) Wywar na zupę Zobacz więcej
Grace
Grace Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Grace w kuchni
Czas na gęsinę!

Czas na gęsinę! 784

0
{{headerMessage}}
Gęś jadłam raz czy dwa razy w życiu, w wersji podstawowej – pieczoną; sama nie przygotowywałam jej nigdy – głównie dlatego, że wydawało mi się to szalenie trudne. Tym bardziej cieszę się, że udało mi Zobacz więcej
{{headerMessage}}
możliwość uczestniczyć. Odbyły się one w uroczym dworku-restauracji Krasnodwórw Warszawie. Prowadził je koordynator akcji i szef kuchni restauracji Bulaj w Sopocie Artur Moroz. Od niego dowiedziałam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ostatnio jakoś tak mnie natchnęło na testowanie przepisów z Kuchni Lidla. W zeszłym tygodniu przetestowałam przepis na pierś z gęsi, który proponował Okrasa. Niestety ten przepis przyniósł raczej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, komputerem, wżerając produkty z przetworzonymi tłuszczami. Dzisiejsze czasy to kurczak żyjący w klatkach, tuczony sterydami, jedzący samą chemię, gotowy do uboju po 3 miesiącach. Współcześni Zobacz więcej
grazyna0071
grazyna0071 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Grażyna gotuje
Faszerowane gęsie szyjki

Faszerowane gęsie szyjki 209

0
{{headerMessage}}
szyjki wkladamy farsz, lecz niezbyt ciasno, by szyjki nie popękały. Ja dodatkowo nafaszerowałam skórę z gęsiej piersi i zszyłam ją ciasno sznurkiem. Po nafaszerowaniuzaszyłam dokładnie końcówki. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
zresztą i tak nie wolno, ale powiem tylko tyle że pomógł wujek Google i mój blog. Agencja, która odpowiada za dobór osób do programów potrzebowała ludzi z różnych regionów Polski, którzy przygotowują Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gdy zobaczyłam ten przepis w odcinku „Okrasa łamie przepisy” z Ciechocinka, od razu nabrałam chęci, żeby zrobić gęsie piersi w ten sposób. Przepis jest bardzo prosty a gęsina gotowa po dobie albo Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zaczęły się ferie zimowe i czas wyjazdów. Nie zawsze można coś zjeść robiąc przerwę w podróży, czasem warto zrobić sobie kanapki, które są pod ręką , kiedy zgłodniejemy.Peklowana pierś gęsi to Zobacz więcej