pierś z gęsi z jabłkami

składniki: 1 pierś z młodej gęsi 4 łyżki majeranku 1/2 łyżeczki cząbru 5 ząbków czosnku 1 duża cebula 1 łyżeczka tymianku 2 listki laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego 5 łyżek oleju 3 jabłka szara Zobacz więcej
Eleganckie danie, bardzo szybkie i proste przy tym do przygotowania- pieczona filety z piersi gęsi podane z jabłkami i słodką, suszoną żurawiną. Stopień wypieczenia mięsa możecie ustalić sobie sami, Zobacz więcej
Składniki: pierś z gęsi sól 2 łyżeczki majeranku 2 łyżeczki pieprzu 2 jabłka 1 łyżeczka majeranku 1 łyżecka kardamonu Pierś umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, skórę naciąć w kratkę. Natrzeć solą i Zobacz więcej
Przepis pochodzi z magazynu "Kuchnia". Świetna propozycja na ciepłe danie, również na zimną przekąskę. Składniki 1 podwójna pierś gęsi z kością 2 ząbki czosnku majeranek sól 1 łyżka smalcu z gęsi 150 Zobacz więcej
Roasted goose breast with oranges and apples Wykonanie. 3 gęsie piersi sól pieprz majeranek 2 pomarańcze 4 jabłka 1 łyżeczka estragonu 1 łyżeczka majeranku Wykonanie. Mięso natrzeć przyprawami, Zobacz więcej
Podobnie jak w ubiegłym roku, tak też i w tym przygotowałam na 11 listopada gęś w różnych wersjach. Staliśmy się miłośnikami gęsiny więc tym razem postanowiłam zrobić ją z żurawiną i jabłkami w Zobacz więcej
niemalże w całej Europie. SKŁADNIKI: 2 piersi gęsie 2 ząbki czosnku w łupinie 2 jabłka 1/3 szkl cydru majeranek sól pieprz A jak to zrobić: Piersi umyć i ułożyć na desce skóra do góry. Skórę naciąć w Zobacz więcej
Po kaczce przyszła kolej na gąskę, tym razem tylko pierś w przyszłości na pewno upiekę całą. Gęś wyszła mięciutka i delikatna. Składniki: (3 porcje) pierś z gęsi (waga ok. 1,5 kg) jabłko przyprawy Zobacz więcej
Gęsina na Świętego Marcina stała się już u nas tradycją :) Polecam soczystą, pyszną pierś gęsi pieczoną z jabłkami i majerankiem - połączenie może oczywiste, ale naprawdę pyszne :) Wypróbujecie Zobacz więcej
Danie iście królewskie, pyszne i aromatyczne . Idealnie będzie nadawało się na świąteczny stół, polecam. Szybkie w wykonaniu i efektowne, będzie smakowało. Mięso z gęsi bardzo niedoceniane przez nas Zobacz więcej
Gęsina, to nie tylko jak widać, na św. Marcina;) Pierś z gęsi z owocami, to znakomita propozycja na odświętny, nie co inny niż zazwyczaj obiad. Tak przygotowane mięso smakuje wybornie! Jest niezwykle Zobacz więcej
Dzisiaj propozycja w sam raz na niedzielny obiad. Pierś z gęsi z dodatkiem sałatki z soczewicy, jabłek i grzybów suszonych. Pierś z gęsi z dodatkiem sałatki z soczewicy, jabłek i grzybów suszonych Zobacz więcej
Zawsze piekę piersi z gęsi na święto Świętego Marcina.Pieczone na jabłkach są bardzo smaczne i soczyste.Dodatek soku pomarańczowego i skórki pomarańczowej sprawie że mają świetny aromat.Takie danie Zobacz więcej
Pyszny przepis na gęsie piersi znaleziony tutaj. Piersi wyszły soczyste, mimo, iż z braku czasu pominęłam moczenie w solance (piersi z gęsi umyć i moczyć całą noc w wodzie z solą - na 5 litrów wody 2 Zobacz więcej
Gęsia pierś pieczona z pomarańczami, risotto z jabłkami. | Jaja w kuchni Jaja w kuchni męski blog kulinarny Post navigation Tymiankowo – pietruszkowy karp na topinamburowo – marchewkowym puree, w Zobacz więcej
Na temat gęsi pisałam już dość dużo. Jest nawet filmik o pieczeniu całej gęsi. Lubimy mięso z gęsi i jak tylko pojawia się w sklepie kupuję i robię pyszne danie z tym mięsem. Dzisiaj wersja z Zobacz więcej
W myśl tradycji jutrzejszego święta i w zgodzie z przysłowiem "Na świętego Marcina najlepsza gęsina..." proponuję pierś z gęsi marynowaną z okrytą listkami szałwii, pieczoną na polskich jabłkach i Zobacz więcej
W tym roku postanowiłam iść głosem tradycji i upiekłam na 11 listopada piersi gęsi w jabłkach i majeranku oraz udka gęsi w kapuście kiszonej. A ponieważ mój brat ma na imię Marcin to dodatkowo Zobacz więcej
akcję co roku podpinają się blogerzy, którzy gęsinę wprowadzają pod strzechy. No to w tym roku ja też trochę popromuję. W planach mam jakieś gęsie podroby (pewno żołądki), jednak na początek trochę Zobacz więcej
dotąd zupełnie nieznanym produktem. Nie było tradycji jej przyrządzania w moim domu ani regionie, więc nawet sam smak był dla mnie nowością. Nie chciałam od razu skakać na głęboką wodę i porywać się Zobacz więcej