pierś z gęsi z zalewie winnej

Sezon na gęsi i kaczki w pełni, warto w tym czasie choć kilka razy przygotować potrawy z tych ptaków. Osobiście wolę raczej piersi niż udka, jednak, jak mówi przysłowie „Darowanemu koniowi (a raczej Zobacz więcej
dotąd zupełnie nieznanym produktem. Nie było tradycji jej przyrządzania w moim domu ani regionie, więc nawet sam smak był dla mnie nowością. Nie chciałam od razu skakać na głęboką wodę i porywać się Zobacz więcej
że , miałam okazje raz w życiu to zrobić:), Wspomnienie i doświadczenie na cale życie:) Dawniej używano też krwi kury i królika -choć rzadziej częściej z gęsi. Charakterystyczny smak nadaje czarninie Zobacz więcej
Przygody świętomarcińskiej ciąg dalszy. Danie to wymaga nieco więcej czasu, ponieważ tydzień trwa peklowanie mięsa, ale warto poczekać. Niebanalny sposób na apetyczny obiad. Przepis bierze udział w Zobacz więcej
chcą ze sobąwspółgrać.Dzisiejszedanie polecam w ciemno, bo bogate, złożone smaki świetnie się ze sobą komponują. * Dwa dni temu wykroiłem z gęsiego korpusu dwie piękne piersi. Tu mężczyźni powinni Zobacz więcej