pierś z gęsi z zalewie winnej

{{headerMessage}}
Sezon na gęsi i kaczki w pełni, warto w tym czasie choć kilka razy przygotować potrawy z tych ptaków. Osobiście wolę raczej piersi niż udka, jednak, jak mówi przysłowie „Darowanemu koniowi (a raczej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
dotąd zupełnie nieznanym produktem. Nie było tradycji jej przyrządzania w moim domu ani regionie, więc nawet sam smak był dla mnie nowością. Nie chciałam od razu skakać na głęboką wodę i porywać się Zobacz więcej
{{headerMessage}}
że , miałam okazje raz w życiu to zrobić:), Wspomnienie i doświadczenie na cale życie:) Dawniej używano też krwi kury i królika -choć rzadziej częściej z gęsi. Charakterystyczny smak nadaje czarninie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przygody świętomarcińskiej ciąg dalszy. Danie to wymaga nieco więcej czasu, ponieważ tydzień trwa peklowanie mięsa, ale warto poczekać. Niebanalny sposób na apetyczny obiad. Przepis bierze udział w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
szklanki czerwonego wina, - chlustu porto, -2 rozgniecionych ząbków czosnku, -pokrojonego imbiru o długości ok. 2cm - 1 papryczki chili - 1 łyżki sosu worcestershire, - 2 łyżek sosu sojowego, - kilku Zobacz więcej