pierś z gęsiny po żydowsku

dla nas, dla naszych bardziej lub mniej dociekliwych pytań. W trakcie warsztatów przygotowałyśmy i zjadłyśmy : - okrasa – siekana pierś gęsi z solą i majerankiem, taki tatar z gęsi - żydowska Zobacz więcej
Agni
Agni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Rozkoszne Smaki
Czas na gęsinę!

Czas na gęsinę! 854

0
, które zaczyna być coraz bardziej doceniane i coraz częściej pojawia się na naszych stołach. Z jednej tylko tuszki można przygotować kilka wspaniałych dań, sama się o tym przekonałam :) Wywar na zupę Zobacz więcej
Grace
Grace Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Grace w kuchni
Czas na gęsinę!

Czas na gęsinę! 770

0
„Czas na gęsinę”. Celem kampanii jest popularyzacja gęsi na polskich stołach – mięsa przygotowywanego od wielu lat, ale ostatnio troszkę niedocenianego. Warsztaty poprowadził Artur Moroz - właściciel Zobacz więcej
znajdując menu w internecie i czytając opinie gości, wychodzę z założenia, że dobry smak zawsze sięobroni... Aktualnie, moim numerem jeden na krakowskim Kazimierzu jest nowo otwarta restauracja Zobacz więcej
akcji „Czas na gęsinę” i dzięki niej mogłam posłuchać o gęsinie, przygotować i skosztować wiele pysznych dań. Pamiętam, że wiele lat temu, moja babcia miała kilka gąsek, ale nie przypominam sobie, Zobacz więcej
uda gęsie pieczone w kapuście kiszonej z grzybami Wczoraj miałam przyjemność uczestniczyć w spotkaniu warsztatowym poświęconym gęsinie. To taki polski ptak, ale nieco chyba zapomniany. Czy to za Zobacz więcej
To mój pierwszy raz z gęsią. Nigdy wcześniej nie jadłam gęsiny, nie przygotowywałam jej, ani nie widziałam jak i z czym ją się je. We wtorkowy wieczór mogłam zasmakować w mięsie gęsi owsianej Zobacz więcej
PASTRAMI (pastrama, pastrome, pastrima) Kiedyś oznaczało to sposób przechowywania i konserwowania mięsa, z którego korzystano zanim wynaleziono lodówki. W owych czasach sól była głównym składnikiem Zobacz więcej
kabka
kabka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kate's Pie Hole
Kulinarny Budapeszt

Kulinarny Budapeszt 191

0
. Godne polecenia są również dania: pieczona pierś kurczaka z puree ziemniaczanym z warzywami (zdjęcie poniżej), czy wieprzowa golonka z sałatką i sosem pomidorowym. Duże porcje, zawsze smacznie i Zobacz więcej
europejska, kuchnia polska, Suchy Las, zupy Zdjęcie pochodzi ze strony WWW restauracji Dziś słów kilka o Gościńcu Sucholeskim, a właściwie restauracji Przedwiośnie. Na co dzień skosztować tu możecie Zobacz więcej
czyli Salatka ryzowa z ananasem, szynką i porem Klopsiki w sosie pomidorowym Wesolych... Małe Wielkie Wygrane 1sze miejsce w konkursie Dobrej Wołowiny, lekcja gotowania z Grzeskiem Lapanowskim Zobacz więcej
di pane: pane al latte farcito con olive, pomodori secchi e peperonc... 8 godzin temu karteluszki kulinarne Doroty Pasta do chleba z fasolki szparagowej - Więcej.. 9 godzin temu Obados na obiados Zobacz więcej
Człowiek jest tym, co zje...: Sałatka z makaronu skip to main | skip to sidebar Człowiek jest tym, co zje... Kuchnia, podróże, może coś więcej... sobota, 31 maja 2014 Sałatka z makaronu makaron Zobacz więcej
Subskrybuj:Komentarze do posta (Atom) O mnie Beata Kraków, Małopolska , Poland A ile kobiet naprawdę umie gotować, ile ma na to czas, siły i chęci...?Joanna Chmielewska "Jak wytrzymać z mężczyzną" Zobacz więcej
w serwisie Pinterest Etykiety:kolacja,przekąski Brak komentarzy: Prześlij komentarz Nowszy postStarszy postStrona główna Subskrybuj:Komentarze do posta (Atom) O mnie Beata Kraków, Małopolska , Poland Zobacz więcej
endereço dos coelhinhos. As fotos saíram ruins pois fotografei... 34 minuty temu Cookaround forum Sanremo cake show - Buongiorno a tutte! per caso oggi qualcuna viene ad un... 52 minuty temu Olga Zobacz więcej
Buniabaje w kuchni Krokiety wg Mamy Martyny - *Mam totalną amnezję. Zapisałam sobie pomysł na to by robiąc krokiety w naleśnikach zostawiać część ciasta naleśnikowego i potem maczać w nim zwinięte Zobacz więcej
di BoleslawiecOggi si festeggia Santa Barbara, protettrice dei geologi (oltre che dei minatori, degli addetti alla preparazione e cust... 4 godziny temu sto kolorów kuchni Rolada jabłkowa - Jedno z Zobacz więcej
col nome che gli ho dato, perché mi ricor... 1 dzień temu They Draw and Cook TDAC Featured Collection: Happy December! - [image: Spicy Butternut Squash Soup] Spicy Butternut Squash Soupby Faye Zobacz więcej
of pecan halves in the dry stores the other day and my heart sank because I know how expensive they are, so the urge to use them before... 1 tydzień temu Kuchnia obłędnie zdrowa Szwedzki tort z Zobacz więcej