pierś z gęsiny po żydowsku

{{headerMessage}}
dla nas, dla naszych bardziej lub mniej dociekliwych pytań. W trakcie warsztatów przygotowałyśmy i zjadłyśmy : - okrasa – siekana pierś gęsi z solą i majerankiem, taki tatar z gęsi - żydowska Zobacz więcej
Agni
Agni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Rozkoszne Smaki
Czas na gęsinę!

Czas na gęsinę! 862

0
{{headerMessage}}
, które zaczyna być coraz bardziej doceniane i coraz częściej pojawia się na naszych stołach. Z jednej tylko tuszki można przygotować kilka wspaniałych dań, sama się o tym przekonałam :) Wywar na zupę Zobacz więcej
Grace
Grace Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Grace w kuchni
Czas na gęsinę!

Czas na gęsinę! 784

0
{{headerMessage}}
„Czas na gęsinę”. Celem kampanii jest popularyzacja gęsi na polskich stołach – mięsa przygotowywanego od wielu lat, ale ostatnio troszkę niedocenianego. Warsztaty poprowadził Artur Moroz - właściciel Zobacz więcej
{{headerMessage}}
znajdując menu w internecie i czytając opinie gości, wychodzę z założenia, że dobry smak zawsze sięobroni... Aktualnie, moim numerem jeden na krakowskim Kazimierzu jest nowo otwarta restauracja Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, że nie będzie łatwa do kupienia. Mimo, że Polska jest największym producentem gęsiny w Europie, to trzeba dobrze poszukać na lokalnych bazarkach, albo u producentów. Na Zachodzie, produkty z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
uda gęsie pieczone w kapuście kiszonej z grzybami Wczoraj miałam przyjemność uczestniczyć w spotkaniu warsztatowym poświęconym gęsinie. To taki polski ptak, ale nieco chyba zapomniany. Czy to za Zobacz więcej
{{headerMessage}}
To mój pierwszy raz z gęsią. Nigdy wcześniej nie jadłam gęsiny, nie przygotowywałam jej, ani nie widziałam jak i z czym ją się je. We wtorkowy wieczór mogłam zasmakować w mięsie gęsi owsianej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
PASTRAMI (pastrama, pastrome, pastrima) Kiedyś oznaczało to sposób przechowywania i konserwowania mięsa, z którego korzystano zanim wynaleziono lodówki. W owych czasach sól była głównym składnikiem Zobacz więcej
kabka
kabka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kate's Pie Hole
Kulinarny Budapeszt

Kulinarny Budapeszt 195

0
{{headerMessage}}
. Godne polecenia są również dania: pieczona pierś kurczaka z puree ziemniaczanym z warzywami (zdjęcie poniżej), czy wieprzowa golonka z sałatką i sosem pomidorowym. Duże porcje, zawsze smacznie i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
europejska, kuchnia polska, Suchy Las, zupy Zdjęcie pochodzi ze strony WWW restauracji Dziś słów kilka o Gościńcu Sucholeskim, a właściwie restauracji Przedwiośnie. Na co dzień skosztować tu możecie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i grzybami Lendryggen Ostatni makaron (makaron ze szpinakiem i jajkiem w koszulce) Blog kulinarny Madame Edith Menu Sylwestrowe Dorota smakuje Carpaccio z buraków z granatem i serem pleśniowym trochę Zobacz więcej
{{headerMessage}}
jajka surowe 4 jajka ugotowane na twardo 0,5 szklanki oleju natka pietruszki sól, pieprz, vegeta masło Cukinię osączamy z soku, lekko solimy. Dodajemy starte na tarce (grube oczka); cebulę, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Człowiek jest tym, co zje...: Sałatka z makaronu skip to main | skip to sidebar Człowiek jest tym, co zje... Kuchnia, podróże, może coś więcej... sobota, 31 maja 2014 Sałatka z makaronu makaron Zobacz więcej
{{headerMessage}}
tutto di... 12 godzin temu Kwestia Smaku Quiche ze szparagami - Najlepszy kruchy spód, pysze zielone szparagi oraz masa śmietankowa z żółtkami i parmezanem. Po upieczeniu całość posypujemy Zobacz więcej
acia1065
acia1065 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Człowiek jest tym, co zje...
Pizza jak placki

Pizza jak placki 1776

1
{{headerMessage}}
. Z botwiną i ziemniakami. - W zeszłym roku i jeszcze poprzednim, wprost do upadłego zajadałam się tartą, której wnętrze wypełniała botwinka ze szpinakiem (o taką - klik). To chyba m... 13 godzin temu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
... 5 godzin temu Sto smaków Post staropolski – tarta współczesna - Przed I wojną światową, ok. roku 1910, we Lwowie ukazała się napisana przez panią Juliuszową Albinowską książka kucharska o daniach Zobacz więcej
{{headerMessage}}
verde grosso, Evelina Flachi co... 1 dzień temu Moje włoskie impresje " Mamma Mia! Cardinale belissima! " - [image: Claudia Zobacz więcej
acia1065
acia1065 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Człowiek jest tym, co zje...
Surówka z pora

Surówka z pora 2460

1
{{headerMessage}}
Tagliatelle naleśnikowe z serem - Dziś proste a jakże wykwintne danie dla smakoszy.Tagliatelle zostały zrobione z naleśników i dzięki temu grubość kluseczek zależy tylko od nas.Dla nas pos... 20 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
na blogaUdostępnij w usłudze TwitterUdostępnij w usłudze FacebookUdostępnij w serwisie Pinterest Etykiety:Norwegia,ryby Reakcje: Brak komentarzy: Prześlij komentarz Starszy postStrona główna Zobacz więcej
acia1065
acia1065 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Człowiek jest tym, co zje...
Pyszna sałatka

Pyszna sałatka 4758

2
{{headerMessage}}
w kuchni Pasta z czerwonej soczewicy i cieciorki - Jak pewnie możecie sie domyśleć nie bardzo mam obecnie czas na gotowanie.Próbuje wiec często przygotowywać rzeczy, które mogą trochę postać w Zobacz więcej