Przepis na pierś z indyka

BabaLuca
BabaLuca Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
z kotła BabaLucy
pierś indyka z piekarnika

pierś indyka z piekarnika 20512

Pyszna soczysta pierś indyka, świetna na niedzielny obiad lub spotkanie z przyjaciółmi. Doskonale sprawdzi się również jako wędlina do kanapek. Przepis z moimi zmianami pochodzi z tej strony: Zobacz więcej
Składniki: 1 kg piersi z indyka 6 łyżek oliwy 1 łyżeczka musztardy sarepskiej 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka papryki mielonej wędzonej 1 łyżeczka czosnku granulowanego Pierś z indyka oczyszczamy, Zobacz więcej
pariscope
pariscope Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Po prostu pyszne
PIECZONA PIERŚ Z INDYKA

PIECZONA PIERŚ Z INDYKA 8534

Faza II, III i IV Metabolic Balance. Krucha, soczysta, doskonała i na obiad, i na kolację. Na zimno i na ciepło. Starczyła nam na dwa obiady i jeszcze trochę zostało. Pierwszego dnia zjedliśmy mięsko Zobacz więcej
Anika1
Anika1 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Domowa kuchnia Aniki
Roladki z piersi indyka

Roladki z piersi indyka 19363

Roladki z piersi indyka Roladki z indyka przygotowałam w niedzielę. Do tego ziemniaki i surówka. Pyszne danie. Roladki można zjadać na ciepło do obiadu, albo po wystudzeniu jako dodatek do kanapek. W Zobacz więcej
Pieczona pierś z indyka faszerowana pieczarkami Pieczona pierś z indyka faszerowana pieczarkami Faszerowany filet z indyka to bardzo smaczna i zdrowa potrawa z mięsa. Pierś z indyka jest dietetyczna Zobacz więcej
nutristrefa
nutristrefa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
NutriStrefa
Pieczona pierś z indyka

Pieczona pierś z indyka 6976

Soczysty i pyszny pieczony filet z indyka z warzywami i ryżem to moja kolejna propozycja obiadowa. Pożywny i dietetyczny obiad to jest to co lubię. Składniki: 500g piersi z indyka 1 czerwona papryka 1 Zobacz więcej
Kuchnia Doroty
Kuchnia Doroty Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia Doroty
Pierś z indyka faszerowana

Pierś z indyka faszerowana 11695

Pierś z indyka faszerowana (świąteczna) Święta 2011 zaliczę do tych po zakończeniu, których jeszcze przez kolejne dni będziemy jeść potrawy na nie przygotowane. W ubiegłym roku zostało mi znacznie Zobacz więcej
Czasami przychodzi taki dzień, że już nie mam ochoty na żadną wędlinę ze sklepu, z drugiej strony coraz częściej mam wrażenie, że one wszystkie smakują tak samo… Jeśli znacie to uczucie, to gorąco Zobacz więcej
Pierś z indyka zapiekana z warzywamiDziś przepis na super proste i super smaczne danie. Nie trzeba się zbytnio napracować, a pojeść smacznie można. Proste? Proste. Jeśli nie wiecie czym zaskoczyć dziś Zobacz więcej
mufinka79
mufinka79 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kuchnia na obcasach
Pieczona pierś indyka

Pieczona pierś indyka 10370

Macie pewnie już popieczone mięska, ale ja w tym ferworze walki w kuchni nie zdążyłam Wam pokazać mojego sposobu na pyszną pierś z indyka, która wychodzi soczysta i aromatyczna. To propozycja na Zobacz więcej
Calla
Calla Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
zpiekarnika.blog.pl
Pieczona pierś z indyka

Pieczona pierś z indyka 18117

Lubię indyka, jest delikatny i chudy, a w dodatku smakuje brzdącom. Dlatego piekę go chętnie i często. Składniki: 1 duża pierś z indyka 1 płaska łyżka soli 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego 1 Zobacz więcej
pees91
pees91 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smakowity kąsek
Pieczona pierś z indyka

Pieczona pierś z indyka 13014

Pieczona pierś z indyka to hit ostatnich dni!:) Gdy ją piekłam nie wiedziałam do końca czy sposób doprawienia i pieczenia jest dobry. Bałam się, że mięso będzie przesuszone i bez smaku. Niestety nie Zobacz więcej
Piłka w kuchni
Piłka w kuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Piłka w kuchni
Pierś z indyka

Pierś z indyka 8279

Dobrze przyrządzony indyk jest soczysty i pyszny. Żeby nam taki wyszedł, musimy pamiętać o odpowiednio wczesnym zamarynowaniu i pieczeniu pod przykryciem lub w rękawie. Składniki : 1 kg piersi z Zobacz więcej
Na specjalne okazje, albo na rodzinny obiad....Pyszna rolada z piersi indyka, można podawać jako przekąskę, lub jako danie główne z sosem warzywnym. Po przyprawy zajrzyjcie na stronę Owocowego Raju. Zobacz więcej
Myszka
Myszka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Myszka gotuje
Aromatyczna pieczona pierś z indyka

Aromatyczna pieczona pierś z indyka 6519

Aromatyczna pieczona pierś z indyka Przepis ten leciutko zmodyfikowany według przepisu z bloga Kraina Szczęśliwości -Cucina della Felicita Zobacz więcej
Z_wkladka
Z_wkladka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Z wkładką
Pierś indyka w marynacie

Pierś indyka w marynacie 7473

Coraz więcej się słyszy o oszukiwanym mięsie, o chemikaliach, które codziennie pochłaniamy, jedząc to co oferują nam sklepy. A podobno jesteś tym co jesz ;) Dlatego proponuję trochę zdrowszą Zobacz więcej
Anika1
Anika1 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Domowa kuchnia Aniki
Faszerowana pierś z indyka

Faszerowana pierś z indyka 7799

Faszerowana pierś z indyka Dziś przedstawiam przepis na smaczną pieczeń z piersi indyka z nadzieniem. W jego skład wchodzą pieczarki i żółty ser. Pieczeń jest bardzo dobra i można ją jadać na gorąco Zobacz więcej
Składniki: pierś z indyka 1 łyżka miodu 3 ząbki czosnku świeży tymianek sok z 1/2 cytryny 1 łyżka oliwy z oliwek Wykonanie: Pierś umyć i oczyścić. W miseczce wymieszać miód, oliwę z oliwek, sok z Zobacz więcej
Bon
Bon Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Bo(ro)n Appétit
Pieczona piers z indyka

Pieczona piers z indyka 11988

Dzisiejsza propozycja to pieczona pierś z indyka. Porządny kawałek mięsa (ale chudego) zamarynowany w doskonałej mieszance miodu, sosu sojowego, przypraw i ziół. Takie pieczone mięso z powodzeniem Zobacz więcej

Mięso z indyka coraz częściej gości na polskich stołach. Odpowiedzialny za to jest trend zdrowej żywności propagowany zwłaszcza przez dietetyków. Lista zalet dotyczących mięsa z indyka jest bardzo długa, dlatego warto skupić się przede wszystkim na najpopularniejszym jego fragmencie, mianowicie – piersi z indyka.

Pierś z indyka zawiera mnóstwo cennych wartości odżywczych. To bardzo chude mięso jest przede wszystkim źródłem białka, soli mineralnych oraz witamin. Szefowie kuchni również doceniają pierś z indyka zwłaszcza za możliwość wykorzystania tego produktu do wielu wersji dań. Z drugiej jednak strony pierś z indyka jest składnikiem wymagającym, ponieważ bardzo łatwo można ją przesuszyć. Zarówno w przypadku smażenia, jak i pieczenia kluczem do sukcesu jest zachowanie odpowiedniego poziomu soczystości.


Pierś z indyka coraz śmielej poczyna w jadłospisie polskich restauracji. Wiele znakomitych lokali przyrządza ją w różnych wariantach, co sprawia, że możemy rozsmakowywać się w nowych – ciekawych formach.