pierś z indyka faszerowana

Pierś z indyka faszerowana (świąteczna) Święta 2011 zaliczę do tych po zakończeniu, których jeszcze przez kolejne dni będziemy jeść potrawy na nie przygotowane. W ubiegłym roku zostało mi znacznie Zobacz więcej
Faszerowana pierś z indyka Dziś przedstawiam przepis na smaczną pieczeń z piersi indyka z nadzieniem. W jego skład wchodzą pieczarki i żółty ser. Pieczeń jest bardzo dobra i można ją jadać na gorąco Zobacz więcej
To danie jest tak dobre, że nic nie zostało na poranną sesję fotograficzną i musiałam umieścić „popołudniowe” zdjęcie 2/3 filiżanki sera wegańskiego typu ricotta 1/2 filiżanki papryki czerwonej Zobacz więcej
Pierś z indyka faszerowana parówkami, śliwkami i mozzarellą. Doskonała na ciepło jak i na zimno. SKŁADNIKI: 4-6 os. czas przygotowania ok. 90 minut 1 pierś z indyka ok. 1 kg 2 parówki drobiowe lub Zobacz więcej
Pierś z indyka to jedno z najchudszych dostępnych mięs. Problem w tym, że jest również dość suche, zwłaszcza po upieczeniu. Na to jednak mamy sposób, mianowicie soczysty i zdrowy farsz, który uczyni Zobacz więcej
Pieczona pierś z indyka faszerowana pieczarkami Pieczona pierś z indyka faszerowana pieczarkami Faszerowany filet z indyka to bardzo smaczna i zdrowa potrawa z mięsa. Pierś z indyka jest dietetyczna Zobacz więcej
sobie ręki uciąć na pewno. Masło wchodzi tu i do farszu (tak właśnie przygotowuje go moja mama) i do zamarynowania mięsa przed upieczeniem. Niepowtarzalny aromat jest wynikiem połączenia masła Zobacz więcej
Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pierś zindyka jest zdrowym, chudym idelikatnym mięsem. Jej minusem jest to, żelubi się szybko wysuszać dlatego musimy odpowiednio ją przygotować. Przede wszystkim nie Zobacz więcej
Pierś z indyka faszerowana suszonymi pomidorami i ziołami Faszerowana pierś indyka jest bardzo smaczna i można podawać ją nie tylko na gorąco na obiad, ale również jako domową wędlinę na zimno. Farsz, Zobacz więcej
razowym kuskusem z warzywami. Pyszne i zdrowe danie! Polecamy :) Składniki: ok. 800 g filetu z piersi indyka, olej rzepakowy, 1 łyżeczka soli, 1 łyżeczka ostrej papryki, 1/4 łyżeczki suszonych Zobacz więcej
Pogoda nas pokonała kichamy, kaszlemy, gorączkujemy i śmiało możemy stwierdzić, że te początki jesieni nie są dla nas przyjazne! Jeśli i Wy czujecie się tak jak My albo macie ochotę na coś pysznego na Zobacz więcej
Ostatnim czasem sporo eksperymentuję jeśli chodzi o dania mięsne. Albo raczej - podejmuję się przyrządzania czegoś innego niż bezpieczna pierś z kurczaka ;) I tak ostatnio na obiad była pierś z Zobacz więcej
Przy moim drugim spotkaniu z kasztanami jadalnymi, postanowiłam kontynuować linię podjętą przy spotkaniu pierwszym czyli brytyjską, reprezentowną przez Nigellę Lawson. Wtedy ugotowałam orzotto z Zobacz więcej
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Zobacz więcej
Roladki ze szpinakiem i serem fetą Roladka jest delikatnama pyszne nadzienie. Mięso drobiowe jest dietetyczne a w połączeniu ze szpinakiem , tworzy bombę witaminową, świe... Zobacz więcej
DOSKONAŁE. Ja dodałam odrobinę czosnku do farszu. Zrobiłam na swoje imieniny i wszystkim smakowało. Uważam, że z ziolami mozna eksperymentować, ale koperek i pietruszka są super. Ciekawe jakby Zobacz więcej
Składniki: 1 nieduża cukinia 20 dag mielonego mięsa z piersi indyka 1 nieduża cebula 1 pieczarka 1 ząbek czosnku 1 jajko 1 łyżka koncentratu pomidorowego sól pieprz natka pietruszki koperek plaster Zobacz więcej
Dziś proponuję Wam indyka faszerowanego morelami, jeśli lubicie schab ze śliwką, polubicie także tę wariację na temat mięso+owoce. Indyk doskonale smakuje na ciepło, jako danie obiadowe, a także na Zobacz więcej
Ostatnio największe markety bardzo promują mięso z indyka. Skusiłam się więc i ja. Całkiem jestem zadowolona z tego zakupu, bo pokaźny kawałek mięsa upieczony ze szpinakowo - pomidorową wkładką bardzo Zobacz więcej