pierś z indyka faszerowana

Pierś z indyka faszerowana (świąteczna) Święta 2011 zaliczę do tych po zakończeniu, których jeszcze przez kolejne dni będziemy jeść potrawy na nie przygotowane. W ubiegłym roku zostało mi znacznie Zobacz więcej
Faszerowana pierś z indyka Dziś przedstawiam przepis na smaczną pieczeń z piersi indyka z nadzieniem. W jego skład wchodzą pieczarki i żółty ser. Pieczeń jest bardzo dobra i można ją jadać na gorąco Zobacz więcej
To danie jest tak dobre, że nic nie zostało na poranną sesję fotograficzną i musiałam umieścić „popołudniowe” zdjęcie 2/3 filiżanki sera wegańskiego typu ricotta 1/2 filiżanki papryki czerwonej Zobacz więcej
Pierś z indyka faszerowana parówkami, śliwkami i mozzarellą. Doskonała na ciepło jak i na zimno. SKŁADNIKI: 4-6 os. czas przygotowania ok. 90 minut 1 pierś z indyka ok. 1 kg 2 parówki drobiowe lub Zobacz więcej
Pierś z indyka to jedno z najchudszych dostępnych mięs. Problem w tym, że jest również dość suche, zwłaszcza po upieczeniu. Na to jednak mamy sposób, mianowicie soczysty i zdrowy farsz, który uczyni Zobacz więcej
Pieczona pierś z indyka faszerowana pieczarkami Pieczona pierś z indyka faszerowana pieczarkami Faszerowany filet z indyka to bardzo smaczna i zdrowa potrawa z mięsa. Pierś z indyka jest dietetyczna Zobacz więcej
sobie ręki uciąć na pewno. Masło wchodzi tu i do farszu (tak właśnie przygotowuje go moja mama) i do zamarynowania mięsa przed upieczeniem. Niepowtarzalny aromat jest wynikiem połączenia masła Zobacz więcej
Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pierś zindyka jest zdrowym, chudym idelikatnym mięsem. Jej minusem jest to, żelubi się szybko wysuszać dlatego musimy odpowiednio ją przygotować. Przede wszystkim nie Zobacz więcej
Pierś z indyka faszerowana suszonymi pomidorami i ziołami Faszerowana pierś indyka jest bardzo smaczna i można podawać ją nie tylko na gorąco na obiad, ale również jako domową wędlinę na zimno. Farsz, Zobacz więcej
Ostatni przepis naindykazachęcił nas do częstszego goszczenia tego mięsa na naszym stole! W tak przygotowany sposób mięso jest łatwe w przygotowaniu, ładnie się prezentuje i przede wszystkim jest Zobacz więcej
Pogoda nas pokonała kichamy, kaszlemy, gorączkujemy i śmiało możemy stwierdzić, że te początki jesieni nie są dla nas przyjazne! Jeśli i Wy czujecie się tak jak My albo macie ochotę na coś pysznego na Zobacz więcej
Ostatnim czasem sporo eksperymentuję jeśli chodzi o dania mięsne. Albo raczej - podejmuję się przyrządzania czegoś innego niż bezpieczna pierś z kurczaka ;) I tak ostatnio na obiad była pierś z Zobacz więcej
Przy moim drugim spotkaniu z kasztanami jadalnymi, postanowiłam kontynuować linię podjętą przy spotkaniu pierwszym czyli brytyjską, reprezentowną przez Nigellę Lawson. Wtedy ugotowałam orzotto z Zobacz więcej
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Zobacz więcej
Roladki ze szpinakiem i serem fetą Roladka jest delikatnama pyszne nadzienie. Mięso drobiowe jest dietetyczne a w połączeniu ze szpinakiem , tworzy bombę witaminową, świe... Zobacz więcej
DOSKONAŁE. Ja dodałam odrobinę czosnku do farszu. Zrobiłam na swoje imieniny i wszystkim smakowało. Uważam, że z ziolami mozna eksperymentować, ale koperek i pietruszka są super. Ciekawe jakby Zobacz więcej
Składniki: 1 nieduża cukinia 20 dag mielonego mięsa z piersi indyka 1 nieduża cebula 1 pieczarka 1 ząbek czosnku 1 jajko 1 łyżka koncentratu pomidorowego sól pieprz natka pietruszki koperek plaster Zobacz więcej
Dziś proponuję Wam indyka faszerowanego morelami, jeśli lubicie schab ze śliwką, polubicie także tę wariację na temat mięso+owoce. Indyk doskonale smakuje na ciepło, jako danie obiadowe, a także na Zobacz więcej
Pierś z indyka jest przepyszna, chciałam zrobić z niej coś naprawdę fajnego. Szczególnie, że rzadko u mnie gości. Szukałam długo inspiracji, albo jakiegoś fajnego przepisu, nic niestety nie znalazłam. Zobacz więcej