pierś z indyka w sosie

Tak przygotowany filet z indyka jest aromatyczny, soczysty, smaczny. Składniki 1 kg piersi z indyka duża cebula 2 łyżki mąki 2-3 łyżki oleju Marynata 2 litry wody kilka ziaren ziela angielskiego kilka Zobacz więcej
miodu i odrobinę octu lub soku z cytryny do zwykłej mieszanki warzywnej lub mięsno-warzywnej i zjeść z makaronem. Zresztą dodanie do potrawy mięsnej miodu to w ogóle bardzo dobry pomysł, co już Zobacz więcej
Suchy indyk na talerzu? Nigdy więcej. Pierś indyka wcale nie musi być sucha. Może być soczysta i przesiąknięta aromatem dodatków, z którymi była pieczona. Sos ma za zadanie jedynie podkreślić jej już Zobacz więcej
Składnikipotrzebne do przygotowania 2 porcji: 400 gram piersi indyka 200 gram kurek 3 łyżki śmietany 18% 50 ml bialego wina 1 duża cebula sól, pieprz ziemniaki Sposóbprzygotowania: Mięso myjemy i Zobacz więcej
Składniki: 10 sznycli z piersi indyka (można dać więcej) 2 papryki czerwone 2 pomidory 1 cebula 500 ml rosołu (przepis tutaj) pieprz cayenne, sól, pieprz Cebulę, pomidory i papryki kroimy w kostkę. W Zobacz więcej
Pomysł na szybkie i bardzo aromatyczne danie. Składniki (dla 2 osób): duży filet z piersi indyka 4 łyżki chrzanu 4 łyżki musztardy 3-4 łyżki jogurtu naturalnego 2-3 łyżki wody sok z 1/2 cytryny 1 duża Zobacz więcej
Tym razem filet z indyka w suchej marynacie, ale pieczony w ten sam wypróbowany sposób, jak w przepisie nasoczystą pierś z indyka. Podany ze śmietankowym sosem pieczarkowym i dodatkowo sosem z Zobacz więcej
czasu co przygotowując to danie prosto z paczki ;) Co nam potrzeba? ok. 200 gram piersi z indyka marchew papryka 3 łyżki masła orzechowego light 1/2 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczkę sosu sojowego 100 g Zobacz więcej
Dzisiaj kolejny pomysł na wykorzystanie resztek, czyli upieczonej piersi z indyka Liczba porcji: 1 (sosu wychodzi trochę więcej) Składniki: Plaster upieczonej piersi z indyka - 85 g Fasolka szparagowa Zobacz więcej
Chimichurri wypatrzyłem w którymś odcinku Amerykańskiej wersji Master Chefa (której nota bene nie lubię) a ostatnio przypomniała mi o nim Kwestia Smaku. Ma mocny ziołowy i kwaskowy smak. Można go Zobacz więcej
Idealne danie na świąteczny, zimowy obiad. Zacznijcie od przygotowania marynaty. Pierś należy zamarynować dzień przed podaniem. Składniki: pierś z indyka, ok. 2 kg 1600 ml wody 220 ml białego wina 220 Zobacz więcej
często na moim stole jest indyk to na obiad przygotowałam pierś z indyka w sosie marokańskimSkładniki 200 dag piersi z indyka 2 łyżki przyprawy Kurczak po marokańsku od Royal sok z 1 cytryny pieprz Zobacz więcej
Od jakiegoś czasu na naszym stole króluje drób. Dzisiaj kolej na indyka. Do zrobienia tego dania zainspirowała mnie moja siostra, lecz nie byłabym sobą, gdybym go troszeczkę nie zmodyfikowała. Efekt Zobacz więcej
Polecam prosty i smaczny sos musztardowy do pieczonego indyka. Dawno się przekonałam, że musztarda świetnie pasuje do drobiu. Kurczęce udka pieczonew musztardzie czy pierś z kurczaka w winnym sosie Zobacz więcej
Dzisiaj wpis dla smakoszy. Przestawiam Wam przepis na pierś z indyka w wykwintnym sosie pomarańczowo – rozmarynowym. Danie szybkie i łatwe w przygotowaniu. Nadaje się zarówno na tygodniowy obiad, jak Zobacz więcej
Pysza i soczysta pierś z kurczaka, pieczona w rękawie. Rękaw do pieczenia można nabyć w większości sklepów lub supermarketów, a dzięki niemu będziemy mieli soczysty filet z indyka, bez konieczności Zobacz więcej
Oj, ile czasu marzyło mi się coś meksykańskiego! Coś zaskakującego, w sam raz pikantnego i rozgrzewającego serce. A jednak na sos mole z pomidorami i kakao wcale tak łatwo wpaść nie było. Mimo że mi Zobacz więcej
Pierś z indyka 1 łyżka klarowanego masła lub oliwy mąka do obtoczenia mięsa 1/2 szkl. białego wytrawnego wina sól, tymianek 1 łyżka zielonego pieprzu w ziarenkach 3-4 łyżki śmietanki 12% Pierś z Zobacz więcej
Danie, które bardzo fajnie prezentuje się kolorystycznie, ale przede wszystkim uwodzi smakiem- koniecznie daj się skusić :) A wszystko za sprawą delikatnego mięsa z indyka oraz wspaniałego, kremowego Zobacz więcej