Przepis na pierś z indyka żurawiną

lucy
lucy Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
lucywniebie.blogspot.com
Pieczeń z piersi indyka

Pieczeń z piersi indyka 3529

Pieczeń z piersi indyka Na święta i na co dzień, na ciepło do sałatki, na zimno do kanapek - pieczona pierś z indyka. Aż szkoda nie przygotować samemu tak pysznej domowej wędliny! Składniki: - pierś z Zobacz więcej
Delikatna i pyszna rolada z piersi indyka faszerowana suszoną żurawiną i pieczona w sosie z soku pomarańczowego, to moja propozycja na lekkie danie obiadowe. Jeśli szukacie czegoś lekkiego na obiad to Zobacz więcej
Gdy pierwszy raz zobaczyłam te placuszki, od razu wiedziałam, że muszę je zrobić :) Nie zawiodłam się - wyszły pyszne! Jako że lubię placki ziemniaczane na słodko, a tutaj dodatkowo jeszcze w składzie Zobacz więcej
Kuchnia Doroty
Kuchnia Doroty Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia Doroty
Pierś z indyka faszerowana

Pierś z indyka faszerowana 11680

Pierś z indyka faszerowana (świąteczna) Święta 2011 zaliczę do tych po zakończeniu, których jeszcze przez kolejne dni będziemy jeść potrawy na nie przygotowane. W ubiegłym roku zostało mi znacznie Zobacz więcej
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Zobacz więcej
Muszę przyznać, że ten indyk wyszedł bardzo pyszny! Jest soczysty, aromatyczny, ma wyszukany smak, dzięki bogatej mieszance: miód, czosnek i żurawina plus reszta przypraw. A do tego jest oczywiście Zobacz więcej
Bardzo smaczne danie i proste do wykonania. Żurawina idealnie pasuje do indyka. Składniki: ok. 1 kg fileta z piersi indyka kilka łyżek dżemu żurawinowego 1 op. mozzarelli (u mnie light) kilka Zobacz więcej
mufinka79
mufinka79 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kuchnia na obcasach
Pieczona pierś indyka

Pieczona pierś indyka 10330

Macie pewnie już popieczone mięska, ale ja w tym ferworze walki w kuchni nie zdążyłam Wam pokazać mojego sposobu na pyszną pierś z indyka, która wychodzi soczysta i aromatyczna. To propozycja na Zobacz więcej
pees91
pees91 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smakowity kąsek
Pieczona pierś z indyka

Pieczona pierś z indyka 12976

Pieczona pierś z indyka to hit ostatnich dni!:) Gdy ją piekłam nie wiedziałam do końca czy sposób doprawienia i pieczenia jest dobry. Bałam się, że mięso będzie przesuszone i bez smaku. Niestety nie Zobacz więcej
Podajemy na ciepło lub zimno. My zjedliśmy na zimno jako pyszną wędlinę do pieczywa. Składniki: ok 1 kg piersi indyka 100 g żurawiny sól, pieprz papryka słodkaiostra zioła prowansalskie, majeranek, Zobacz więcej
Piłka w kuchni
Piłka w kuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Piłka w kuchni
Pierś z indyka

Pierś z indyka 8265

Dobrze przyrządzony indyk jest soczysty i pyszny. Żeby nam taki wyszedł, musimy pamiętać o odpowiednio wczesnym zamarynowaniu i pieczeniu pod przykryciem lub w rękawie. Składniki : 1 kg piersi z Zobacz więcej
Zastanawiałam się dość długo, jak wykorzystać resztkę suszonej żurawiny, która pozostała mi po robieniu płatków śniadaniowych. Tak długo, że w końcu kompletnie zapomniałam o jej istnieniu. I tak Zobacz więcej
Tak jak zapowiedziałam w poprzednim poście, przychodzę do was z propozycją na świąteczny obiad. Indyk z tego przepisu wychodzi bardzo soczysty, a głównym smakiem jaki daje się wyczuć jest pomarańcza. Zobacz więcej
Prosty sposób, nie wymagający dużo pracy na udziec lub pierś z indyka. Mięso rozpływa się w ustach i szybko znika z talerza :) Składniki: 1 kg udźca z indyka Składniki na zalewę: 1 - 2 łyżki sosu Zobacz więcej
Danie w stylu: zamarynuj wieczorem, a następnego dnia zrób. Oczywiście czas marynowania można skrócić, myślę, że nawet jak się wsadzi mięso do lodówki na parę minut, to też wyjdzie, jednak długie Zobacz więcej
trwa inicjalizacja, prosze czekac... Zobacz więcej
Pyszne danie z indyka, a niezwykle wytworne, a przy tym bardzo proste. Polacy indyka mało jedzą, a indyk to bardzo dobre mięso i dlatego z ręką na sercu serdecznie polecamyspróbowaći rozsmakowaćsięw Zobacz więcej
Bon
Bon Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Bo(ro)n Appétit
Pieczona piers z indyka

Pieczona piers z indyka 11969

Dzisiejsza propozycja to pieczona pierś z indyka. Porządny kawałek mięsa (ale chudego) zamarynowany w doskonałej mieszance miodu, sosu sojowego, przypraw i ziół. Takie pieczone mięso z powodzeniem Zobacz więcej
Pyszne mięsko z dodatkiem wspaniałej żurawiny ;-) Na dwie porcje potrzebujemy : 4 plastry z indyka (średnie) 150g Żurawina (łowicz w słoiczku) 1 łyżeczka przyprawa do kurczaka 1 łyżeczka papryka Zobacz więcej