pierś z kaczki po chińsku

Aromatyczna pierś z kaczki w miodzie 1 pierś z kaczki sól i pieprz przyprawa Chińska 5 smaków sos sojowy jasny miód Podczas gotowania pachnie obłędnie a smakuje jak obłęd do kwadratu! Honey Roast Duck Zobacz więcej
Aromatyczna pierś z kaczki w miodzie 1 pierś z kaczki sól i pieprz przyprawa Chińska 5 smaków sos sojowy jasny miód Podczas gotowania pachnie obłędnie a smakuje jak obłęd do kwadratu! Honey Roast Duck Zobacz więcej
4 piersi z kaczki ze skórą suszony tymianek chińska przyprawa pięciu smaków sól Skórę kaczki ponacinać w kratkę. Posolić mięso, posypać chińską przyprawą i tymiankiem. Skropić mięso oliwą i natrzeć Zobacz więcej
Jak tosięmówi potrzeba matka wynalazków.. a ja potrzebowałam czegoś prostego, pysznego,szybkiego na obiad jako dodatek do kaczki po pekińsku. I nie mógł to być ryż ani placki mandaryńskie. Co prawda Zobacz więcej
martyna12
martyna12 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
SzczyptaChili
(bez tytułu)

(bez tytułu) 128

2
Aromatyczny ,lekko pikantny ryż z pieczoną piersią kaczki.Smakuje jak podany w chińskiej knajpce. Ryż smażony z kaczką Składniki: 200g. ryżu parboiled 300g.pieczarek 2 cebule 1 pieczona pierś kaczki Zobacz więcej
Roladki drobiowe z morelami Ślimaki z ciasta francuskiego Ciasto panna cotta Łódeczki z awokado Mango lassi Tarta z łososiem Pierś kaczki z jabłkami Sałatka z selerem i ananasem Wypasione ciasteczka Zobacz więcej
SKŁADNIKI: pierś z kaczki mieszanka warzyw (może być mix chiński) śmietana 30% (małe opakowanie) przyprawa gyros, zioła prowansalskie, pieprz, vegeta dwie torebki ryżu kilka kulek mrożonego szpinaku Zobacz więcej
kuuking
kuuking Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuuking
Kaczka po chińsku

Kaczka po chińsku 2573

1
Kaczka ma wspaniałe mięso. Chciałam Wam więc pokazać przepis na pyszną kaczkę po chińsku. Przepis prosty, łatwy i przyjemny, no i oczywiście jaki pyszny! Do przyrządzenia potrzebne nam będą: - 2 Zobacz więcej
z cukrem, octem, solą i wyciśniętym czosnkiem wlewamy do garnuszka i doprowadzamy do wrzenia. Tak przygotowanym płynem zalewamy naszą kapustę i mieszamy. Odstawiamy na około godzinę od czasu do czasu Zobacz więcej
czekoladami - degustowaliśmy 70%, 90% i czekoladę z pomarańczą... Opowiedział też o tym, z czym poszczególne czekolady łączyć, by wydobyć z nich pełnię aromatu... A później to już zaczęło się Zobacz więcej
Naszła mnie fala wspomnień po warsztatach w Akademii Smaku Bosch. Pamiętacie, że było to spotkanie nt. zaskakujących połączeń smakowych, ptawda? Smak, który dziś Wam polecam, jest niekonwencjonalny - Zobacz więcej
To danie powstało pod wpływem sprzątania zamrażalki. Zobaczyłam w niej paczkę mrożonych warzyw chińskich oraz część kaczki (kupuję w całości i porcjuję). W szafce znalazła się paczka makaronu, a Zobacz więcej
Piersi z kaczki, obłędnie chrupiące, mięciutkie i smaczne! Wyszły mi idealne, chociaż z kaczką mam wiele przygód, i za nim nauczyłam się ją przyrządzać troszkę mi to zajęło czasu. Tym bardziej cieszy Zobacz więcej
się wielkimi krokami i nie zamierzam zabierać ze sobą laptopa... Co nie znaczy, że nie przywiozę nowych inspiracji... Tymczasem dziś zapraszam na kaczkę... To chyba moje ulubione mięso... Dziś Zobacz więcej
Każdemu, kto lubi mięso z kaczki, z pewnością posmakuje taki obiad. Mało przy nim roboty, a efekt świetny :)Przepis pochodzi z książeczki „Z kuchennej półeczki. Kuchnia chińska”.KACZKA GLAZUROWANA Zobacz więcej
Polecamy kaczkę w chińskim stylu. Składniki (2 porcje): pierś kaczki ze skórą marynata: łyżka tajskiego sosu rybnego łyżka jasnego sosu sojowego łyżeczka oleju sezamowego łyżeczka octu ryżowego 1 Zobacz więcej
To jedno z moich ulubionych dań. Gwarantuję niezwykłe przeżycie zarówno smakowe jak i zapachowe. Kaczka aromatyczna Potrzebne składniki: piersi kaczki 1 szklanka cukru 3 łyżki wody 1 szklanka gorącej Zobacz więcej
To moje drugie podejście do tematu KACZKA. Poprzednie – w wydaniu kawowym (tu), było udane. Dzisiejsze – po azjatycku wg wskazówek Jamie’go przeszło moje najśmielsze oczekiwania. Wielość i jakość Zobacz więcej
Składniki : 2 piersi kacze przyprawa 5 smaków przyprawa do dań chińskich chili tymianek suszony sól pieprz sos sojowy ciemny oliwa mrożona mieszanka warzyw chińskich sezam 1 łyżka płynnego miodu 1 Zobacz więcej
tak długo, aż staną się płynne (!!!) nie zachęca. Kiedy zebraliśmy się na odwagę i otwarliśmy butelkę, okazało się, ze sos pachnie jak... zupka chińska. Czy może raczej że to właśnie ten sos nadaje Zobacz więcej