pierś z kaczki w garnku rzymskim

Jedno z najlepszych dostępnych mięs to właśnie kaczka uwielbiam ją przygotowaną w każdy możliwy sposób. Składniki: pierś z kaczki sól i pieprz smalec z gęsi Przygotowanie: Pierś czyścimy z Zobacz więcej
Staropolskie wymysły, z cyklu "wtorkowe obiady czwartkowe". Właściwie, to do tej pory nie przepadałam za gęsiną, czy mięsem kaczki. Dania te zawsze kojarzyły mi się ze źle przyprawionymi wiórami. Zobacz więcej
smalcu (ja miałam z kaczki) liść laurowy Przygotowanie: (całkowity czas pieczenia to 2,15 minut) Gęś nacieramy przyprawami i odstawiamy na kilka godzin do lodówki ewentualnie na noc. Mięso wkładamy Zobacz więcej
warto przyryć je pergaminem lub folią aluminiową i obciążyć ciężkim naczyniem (np. garnkiem wypełnionym wodą). W ten sposób szybciej wytopi się tłuszcz, a skórka pozostanie chrupiąca. SKŁADNIKI dla 2 Zobacz więcej
tego gulaszu i slodka, z ktora na pewno zetkneliscie sie w sklepie. Obie praktycznie nie roznia sie wygladem jedynie smakiem. Oryginalna nazwa tego perskiego gulaszu brzmi fesendżan. Danie to jest Zobacz więcej
Pomarańczowa pierś z kaczki | Gotuj się! O autorce Napisz do mnie - Top NavigationO autorceNapisz do mnie Przepisy, artykuły i recenzje. Subiektywnie o odżywianiu. Strona główna Przepisy Paleo Zobacz więcej
Jedno z ulubionych win, soczyste i słodkie od słońca wiśnie, ulubiona konfitura z borówki i Chrupiąca z wierzchu a jędrna i różowa w środku średniowysmażona pierś z kaczk w sosie z pachnących słońcem Zobacz więcej
). Jabłka podziel na ósemki i pozbaw gniazd nasiennych (pracę bardzo usprawnia krajalnica do jabłek). Przełóż je do miski, oprósz pieprzem i tymiankiem, wymieszaj. Włóż do kaczki tyle jabłek, ile się Zobacz więcej
sosu holenderskiego, który to pięknie komponuje się ze szparagami i krewetkami. Dzisiaj będzie moja wersja Canarad a l'Orangina gdzie zamiast kaczki zrobiłam gęś, dodałam trochę mniej kminu i zamiast Zobacz więcej
Nina
Nina Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Nina w kuchni
Rwana wołowina, ropa vieja

Rwana wołowina, ropa vieja 498

0
sosu, który można też nieco zredukować, by był bardziej gęsty. Przed podaniem można posypać posiekaną natką kolendry. Przepisy na inne, wolno pieczone (w niskiej temperaturze) potrawy: Udziec Zobacz więcej
Mich
Mich Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Aromatyczny
Kaczka w roli głównej

Kaczka w roli głównej 75

0
a salonem krążyłem trzy godziny wydając kolejne talerze w moim małym mieszkaniu. Dużo przy tym radości miałem, jak to przy dzieleniu się jedzeniem, jak to wśród bliskich. Wspomnienie i przepisy z Zobacz więcej
Tarta ze szpinakiem, serem feta i pomidorami Ziemniaczki z tartą bułką i papryką po włosku Tarta z porami, suszonymi morelami i pepperoni Tadżin z kurczaka i kaszą jaglaną w garnku Zobacz więcej
ze szpinakiem, Zgaga Zupa cebulowo-serowa Kluski śląskie ze szpinakiem Pikantny kebab z sosem jogurtowym wg Karola Okrasy Zielone kopytka z serowo-łososiowym sosem Drobiowe roladki ze szpinakowym Zobacz więcej
) Listopad (9) Skąd się u mnie wzięliście we wrześniu i październiku? Jak wygląda spleśniały zakwas z buraków? Pieczona gęś z dyniowym farszem Rogale marcińskie krok po kroku 3 najgorsze parówki, Zobacz więcej
po kroku 3 najgorsze parówki, jakie widziałam Orientalny rosół z kaczki Kaczka pieczona z jabłkami i dynią w cydrze Dlaczego nie zostanę Matką Roku Dyniowe podpłomyki półrazowe Pâté z orzechami i Zobacz więcej
mnie wzięliście we wrześniu i październiku? Jak wygląda spleśniały zakwas z buraków? Pieczona gęś z dyniowym farszem Rogale marcińskie krok po kroku 3 najgorsze parówki, jakie widziałam Orientalny Zobacz więcej
łososiowy pieczony z migdałami Dietetyczne rewolucje Kopytka ziemniaczano-dyniowe z masłem szałwiowym Harce w wyszukiwarce - skąd się u mnie wzięliście we wrześniu i październiku? Jak wygląda Zobacz więcej
Pstrąg łososiowy pieczony z migdałami Dietetyczne rewolucje Kopytka ziemniaczano-dyniowe z masłem szałwiowym Harce w wyszukiwarce - skąd się u mnie wzięliście we wrześniu i październiku? Jak wygląda Zobacz więcej
zaplesniale buraki – aaa, jeśli tylko troszkę, to zrób jak statystyczny Polak – tu się wytnie, tam oskrobie i można zjeść. Żartowałam! Nie można. 17. jak sie gotuje najprostsza zupe – najprostsza Zobacz więcej
mnie wzięliście we wrześniu i październiku? Jak wygląda spleśniały zakwas z buraków? Pieczona gęś z dyniowym farszem Rogale marcińskie krok po kroku 3 najgorsze parówki, jakie widziałam Orientalny Zobacz więcej