pierś z kaczki w winie

{{headerMessage}}
Piersi z kaczki często przyrządzam na obiad, pieczone w winie są bardzo soczyste i aromatyczne. Najlepiej smakują podane z konfiturą żurawinową firmyFanex, która doskonale łączy się z mięsem, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dziś kuchnia Polska w najlepszym wydaniu - piersi z kaczki w czerwonym winie. Mięsko wychodzi soczyste,winne i aromatyczne.Polecam na niedzielny obiad,świąteczne danie bądź walentynkową kolację. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zdecydowanie najpyszniejsza kaczka, jaką w życiu jadłam! Składniki: 2 piersi kaczki ze skórą 6 suszonych fig ( miały być świeże... ) 1 duża szalotka 1 szkl. różowego, słodkiego wina z owoców liczi Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Na niedzielny obiad przygotowałam piersi z kaczki w przyprawach i czerwonym winie. Zaraz pewnie ktoś zacznie krzyczeć, że wino nie jest dla dzieci. Zgadza się.Pamiętajcie jednak że wino pod wpływem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dziś chciałam Wam zaproponować coś na szczególny obiad. Pierś kaczki. Ostatnio w porgramie "Hell's Kitchen" Wojciech Modest Amaro powiedział, że jeżeli w karcie jest kaczka, to osoba recenzująca Zobacz więcej
{{headerMessage}}
– wygląda zupełnie inaczej, niż zwykle i smakuje bardzooryginalnie. Składniki: 2 piersi z kaczki 2 jabłka 200 g marchewki mini (wykorzystane Nordis marchewki mini) 1 szklanka czerwonego wina 1/2 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Co roku oczekuję na czas, kiedy w sklepach pojawią się piersi z kaczki. I choć uwielbiam kaczkę w każdej postaci ( najbardziej taką serwowaną w chińskich knajpkach w światowych dzielnicach Chinatown Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ostatnio usłyszałam, pierś kaczki to produkt drogi i nie osiągalni, wręcz tylko jadalny wwyższychsferach. Hmmm to dziwne bo ja nie zaliczam się do wyższych sfer i często jadam kaczkę. Teraz wróżnych Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Po ostatnim odcinku masterchefa zgodziłem się z Michelem odnośnie sposobu przygotowania kaczki. Jednak potem nieco poczytałem i okazało się, że racji nie miał! Kaczkę jak najbardziej można smażyć na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Soczyste i delikatne piersi z kaczki z chrupiąca skórką to eleganckie danie na szczególne okazje lubniedzielny obiad. Wyjątkowo smakuje ze smażonymi jabłkami i sosem z czerwonego wina. Uczta dla Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Moja pierwsza kacza pierś. I już wiem czemu jest wychwalana;) Dobre, soczyste mięso z masakrującą podniebienie skórką. Pierś kaczki w sosie winno-żurawinowym dla 2 osób 2 kacze piersi 2 łyżeczki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Od dawna chciałam samodzielnie przygotować piersi kaczki, ale jakoś nigdy nie było okazji. Gdy w końcu dwie dorodne sztuki znalazły się w mojej lodówce pozostało zastanowić się z czym je podać. Bardzo Zobacz więcej
{{headerMessage}}
się uda! Finał już za niecałe 3 tygodnie, więc pamiętajcie by trzymać za mnie mocno kciuki. A tym czasem możecie przetestować i podzielić się ze mną ewentualnymi radami ;) Składniki (na 4 porcje): - Zobacz więcej
{{headerMessage}}
-KORZENNYM SOSIE Z CZERWONĄ KAPUSTĄ DUSZONĄ W WINIE W tym daniu ostro-słodkie nuty dopełniają sie aromatem wina. Wprost uwielbiam tak przyrządzoną pierś z kaczki :) :) CZERWONA KAPUSTA Z ŻURAWINĄ Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jesień w pełni, nadciąga zima,więc "zbieramy" tłuszczyk przed mrozem:)A kaczka do chudych nie należy i jest stosunkowo łatwa do przyrządzenia. Składniki: 2 piersi kacze świeży tymianek białe wino Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jednym z ulubionych dań mojego narzeczonego, zaraz po Risotto, jest smażona pierś kaczki. Postanowiłam go tym razem zaskoczyć odważnym a zarazem przepysznym sosem z dodatkiem czekolady, suszonych Zobacz więcej
{{headerMessage}}
jedenastą osobą, która lubi Drób-Pol na FB )) Pierś z kaczki okazała się genialna! Składniki: (dla dwóch osób) Risotto buraczkowe Ryż arborio – pół szklanki; 3 buraki ugotowane (możesz ugotować i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Sous-vide czy gotowanie w niskiej i stałej temperaturze robi się coraz bardziej powszechne, nie tylko w restauracjach ale także w domowych kuchniach. Dzięki takiemu przyrządzaniu potrawy nie tracą Zobacz więcej