• 8
  • 2
  • 2
  • 7
  • 6
  • 5
przepisów z 5941 blogów

pierś z kurczaka na parze

;) A jak ktoś nie toleruje to można go po prostu pominąć i tyle. Składniki: pierś kurczaka czosnek granulowany zioła prowansalskie można dać łyżkę miodu, (choć raczej wtedy nie polecam wywalać Zobacz więcej
Przepisy » Mięsa » Dla dzieci » Dietetyczne » Pierś kurczaka gotowana na parze » TalerzPokus.tv - przepisy kulinarne z filmami Przepis na dobre gotowanie Twoja książka kucharska LoginHasło Zapamiętaj Zobacz więcej
Składniki: 1 pierś z kurczaka 2 ząbki czosnku papryka ostra mielona, sól, oregano 2 gałązki koperku Kurczaka oczyszczamy i płuczemy. Nacinamy delikatnie i nacieramy przeciśniętym przez praskę Zobacz więcej
dni - pierś z kurczaka z brokułami oraz duszonym szpinakiem. Nawet nie wiem czy jest coś do opisywania, jak przygotować takie pyszne danie :) wystarczy doprawić pierś z kurczaka tak, jak się lubi, Zobacz więcej
Delikatne, bardzo aromatyczne danie . Czas : 1 godzina + 2 godziny w lodówce Składniki : 3 duże połówki piersi z kurczaka 3 połówki brzoskwini w syropie ( z puszki ) 2 łyżki oleju słonecznikowego 1 Zobacz więcej
Lubię anyżkowy zapach i smak kopru włoskiego . Czas :30 Składniki : 1 podwójna pierś z kurczaka 1 mała bulwa kopru włoskiego ( fenkułu ) sól pieprz mielony 2 łyżki masła Pierś z kurczaka przeciąć na Zobacz więcej
Specjalnie dla Serci, dzisiaj podeszła do mnie Julia i powiedziała, że nic nie możecie zrobić bo nie jadasz smażonego. Więc wrzucam przepis na cos lekkiego :) Nie wiem czy może być jakiś zdrowszy Zobacz więcej
Pierś z kurczaka Suszone pomidory w zalewie olejowej Świeża lub mrożona bazylia(opcjonalnie) Szpinak nie rozdrobniony – najlepiej świeży Żółta mozzarella (stosowana na pizzę) Pieprz, papryczka chili, Zobacz więcej
Jeżeli w Twoim domu smażony schabowy nadal stanowi podstawę wyżywienia rodziny, może czas coś zmienić?:) Niech ten niedzielny obiad nie wygląda zawsze tak samo. Może warto też zamienić smażenie na Zobacz więcej
. W związku z tym, ze niedawno kupiłem parowar - poleciła mi potrawę, która jest bardzo popularna na południu Francji, szczególnie w Saint Tropez (znajoma na stałe mieszka w Cannes), czyli pierś z Zobacz więcej
Znane z chińczyka, w wersji bez oleju i panierki, za to na parze. Polecam :) (hmm... poprawnie jest wiórek czy wiórków kokosowych? :) ) Składniki (1 porcja - zdjęcie): 250 g piersi z kurczaka 0,5 Zobacz więcej
dla standardowej piersi z kurczaka, której już miałam powoli dość - urozmaicony smak. Składniki (1 porcja - zdjęcie): 250 g piersi z kurczaka 25 g (2,5 łyżki) bułki tartej pół roztrzepanego jajka 2-3 Zobacz więcej
Pierś z kurczaka ze szpinakiem była już przeze mnie przedstawiana. Teraz przepis na zdrowszą wersję, czyli gotowaną na parze. Składniki: cała pierś z kurczaka 150 - 200 gr szpinaku (może być mrożony) Zobacz więcej
Składniki: *1 pierś z kurczaka *pieprz,sól,przyprawa do gyrosa,koperek *warzywa -dowolne (mogą być mrożonki) Przygotowanie: Pierś umyć.Posypujemy ją z obu stron solą, świeżo mielonym Zobacz więcej
Niesamowitym urozmaiceniem w przygotowywaniu posiłków, jest korzystanie z różnych technik ich przyrządzania. Dziś zdecydowałam się na gotowanie na parze. Co warto o tym wiedzieć? Technika jest całkiem Zobacz więcej
i kroimy w cienkie plasterki, paprykę w paseczki. Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki. Wszystkie warzywa gotujemy na parze aż zrobią sie całkiem miękkie. Cebulkę siekamy na drobno i podsmażamy na Zobacz więcej
Składniki – porcja dla dwóch osób: 1 pierś z kurczaka, świeża kolendra, 2 ząbki czosnku, łyżka oleju rzepakowego, sól, pieprz. Krok 1 Pierś myjemy, osuszamy i filetujemy. Nakłuwamy mięso siekaczem. Zobacz więcej
Kuchenny Blat
Kuchenny Blat Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchenny Blat
Kurczak na parze

Kurczak na parze 2361

2
Delikatny kurczak na parze, marynowany w sosie hoisin, imbirze, przyprawie 5 smaków i sosie sojowym, gotowany z pak choi, groszkiem cukrowym i zieloną cebulką. Danie jest bardzo delikatne, Zobacz więcej
Składniki: pierś z kurczaka 1 mała, kapusta biała 1 ćwiartka, marchewka 3 sztuki, ziemniaki młode 4 sztuki, pieprz mielony - do smaku, sól morska - do smaku pojedynczą pierś opłukać i włożyć do wkładu Zobacz więcej
Ten kto myśli że dietetycznie to niesmacznie, jest w błędzie. Wystarczy zamarynować wcześniej mięsko, doprawić i ugotować na parze, lub w folii w piekarniku. Dziś, polecam pierś z kurczaka, Zobacz więcej