piers z kurczaka zmielona

na oko
na oko Obserwuj blogaObserwujesz bloga
na oko
Kurczak Wellington

Kurczak Wellington 361

0
Kurczak Wellington to nic innego jak piers z kurczaka z pieczarkami, otulona ciastem francuskim. Możemy dodac do tej pysznej kompozycji rowiez ser, szynkę parmeńska czy nawet pomidory i podawać z Zobacz więcej
) - 300 g zmielonej piersi kurczaka - 100 g ricotty - 1 jajko - 2 kromki chleba tostowego (ewentualnie chleba pszennego) - mleko (do namoczenia chleba) - 2 lyzki startego parmezanu lub Grana Padano - Zobacz więcej
gotowego pesto jak najlepszej jakości. Zachęcam jednak do samodzielnego przygotowania. Smak jest wtedy znacznie lepszy) Przygotowanie: Przygotuj pesto poprzez zmielenie w blenderze bazylii, Zobacz więcej
American Food Sos chimichurri - 2 szkl. naci pietruszki - 1 mała cebula - 3-6 ząbków czosnku - 0,5 szkl oliwy - sól - 1 papryczka chilli lub kawałeczki susznego chilli Pietruszkę, cebulę i czosnek Zobacz więcej
pikanterii. Calosc udoskonala lekko chrupka cytrynowosc natki pietruszki pomieszana z zielona cebulka. Tymianek,rozmaryn, ah.. Niesamowite... Polecam! :) Skladniki: Przygotowanie kurczaka: 1 szklanka Zobacz więcej
, Europy i Afryki i jest to chyba pierwsze miedzynarodowe danie jakie powstalo w Ameryce. Mimo wielu pozniejszych modyfikacji baza dania, czyli papryczkowy sos pozostaje taka sama. Przygotowanie Zobacz więcej
przygotowywalam takze kotlety schabowe z koscia oraz piers z kurczaka. Jako dodatek do poledwiczek z dukkah podalam salatke z fioletowych ziemniakow Vitelotte, anchois i slodkich pomidorow Zobacz więcej
dana
dana Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Leśny Zakątek
Kurczak faszerowany

Kurczak faszerowany 879

0
Nadzienie do kurczaka 400g zmielonej piersi z indyka, 2 jajka, 2-3 łyżki bułki tartej lub dowolnej ugotowanej kaszy, 1-2 ząbki czosnku, 1 papryczka chili, garść liści pokrzywy, garść świeżego Zobacz więcej
gotowe mięso mielone najlepiej kupić kawałek wołowiny oraz szynki wieprzowej i samemu zmielić mięso. Zmielone mięso przełożyć do miseczki, dodać sól i wyrabiać mięso dłonią. Z masy uformować małe Zobacz więcej