piersi gęsie z szafranem

kuchni staropolskiej nie stroniły od światowych przypraw i smaków. Do sosów dodawano imbir, kardamon czy szafran. Śmiało powinniśmy z tych pomysłów korzystać, ale również z większą pokorą spojrzeć na Zobacz więcej
brunoise. Drugie wrażenie to zapach – piękny i intensywny, również dzięki zawartości szafranu, ale pozbawiony sztucznych dodatków. I wreszcie smak. Przyznaję, że nie jadłem jeszcze rosołu z koguta. Zobacz więcej
Omlet z łososiem i cukinią Hiszpańska tortilla dla zakochanych Serce z parówki i jajka Jajka z łososiem Jajka z kawiorem Naleśniki z wędzonym łososiem Pasta z łososia wędzonego z Zobacz więcej
- wszystkie kości po trybowaniu, szyje, nóżki, końcówki skrzydeł - wykorzystujemy do zrobienia wywaru, najlepiej pokroić je na mniejsze porcje, podsmażyć na gorącym oleju, dodać warzywa i na wolnym Zobacz więcej
łosoś norweski makaron z kurczakiem marynowana papryka marynowane mięso Mięso w galarecie mięso wieprzowe mięso wieprzowo-wołowe mule mule małże omułki naleśniki nugetsy obiad obiady owoce morza Zobacz więcej
mojego bloga :) Strony Strona główna O Wiewiórce Co Wiewióra i jej Dzieci jadają WSPÓŁPRACA czwartek, 27 listopada 2014 Krupnik na gesinie, z peczakiem i jablkiem czyli Zupowy Wtorek odc.57 - Zobacz więcej
lub zwyczajnie (w dzisiejszych czasach właściwie niezwyczajnie)porozmawiać. I to jedzenie! Wszystko wiejskie, świeże, warzywa z ogródka, szafran zza płotu, przetwory domowe. Magiczny dom i magiczni Zobacz więcej
miłość. Jego uporczywe pieszczoty, zaokrąglające wybrzeża, nadały jej kontury macierzyńskie i tę rzekłbym- widzialną czułość, którą tchnie kobieca pierś.”(Carriere, 2009) 1.2. Klimat Indie są Zobacz więcej