piersi kurze z woka

minutkę. Piersi kurze pokroić w podłużne paski, osolić lekko. Wrzucić mięso do woka i smażyć mieszając, aż mięso straci kolor surowizny. Wlać mleko kokosowe i sos rybny oraz suszone chilli. Wymieszać Zobacz więcej
Piersi kurze pokroić na kawałki, wrzucić do dużej miski. Przyprawić solą, pieprzem i całą resztą przypraw, dodać sok z limonki. Zostawić na pół godziny w lodówce. Wok rozgrzać z małą ilością oleju, Zobacz więcej
osób. Ja mam 3 głodne do wykarmienia. 2 piersi kurze pokrojone w kostkę 4 łyżki skrobi kukurydzianej (lub mąki ziemniaczanej) solidna szczypta naprawdę ostrej chili w proszku sól, pieprz 8 ząbków Zobacz więcej
i podgrzać. Dodać kapustę, marchew, paprykę i połowę zielonej cebulki lub szczypioru. Smażyć aż kapusta zmięknie. Dodać makaron, piersi kurze, pozostałą marynatę i ziarna sezamu. Wszystko razem Zobacz więcej
grzyby mun 2-3 cebule dymki pokrojone na paski o dł. 2 cm 1 białko kurze 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka chińskiego wina 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka oleju 1 łyżeczka cukru sól Grzyby mun Zobacz więcej
każdymmięsem. Piersiwędzone na herbacie marynata: 3-4dużepiersi kurze szczypta pieprzu szczypta soli łyżeczka czerwonej słodkiej paprykiwęgierskiej łyżka musztardy Dijon łyżeczka suszonej natki Zobacz więcej
Składniki: - pierś kurczaka - łyżka białego wina (opcjonalnie) - białko z jajka od szczęśliwej kury - łyżka mąki ziemniaczanej - łyżka wody - 100 g zmielonych orzechów włoskich - 100 g ziaren sezamu - Zobacz więcej
szybkiego warzywnego dodatku z woka. Jest to danie dla dbajcych o figur. Cukier zwyky, ktry jest w tym daniu przypraw zastpuj cukrem brzozowym. Danie jest syczuaskie, wic tam gdzie sos chilli zapewne Zobacz więcej
Doskonała kombinacja słodkawych, miękkich orzechów nerkowca, uprażonych dla wydobycia smaku, z kurzym mięsem, delikatnie doprawionym sosem rybnym i ostrygowym z dodatkiem niewielkiej ilości czosnku. Zobacz więcej
marghe
marghe Obserwuj blogaObserwujesz bloga
MiszMasz Marghe
Kurczak Gung Bao

Kurczak Gung Bao 49

0
Naszło mnie na chińszczyznę Traf chciał, że u Darii na blogu właśnie trwa tydzień kuchni chińskiej (i nie tylko) http://redandpale.blox.pl/strony/wspolnegotowanie.html 600 g kurzej piersi pokrojonej w Zobacz więcej
pomidorowym Składniki: - 2 duże piersi kurze - oliwa - cebula - czosnek (2-3 ząbki) - przecier pomidorowy w kartonie (PRIMO GUSTO Tomatera 500gr) - pomidor świeży 2 szt. - jabłko - 1 szt. - 150 ml Zobacz więcej
pierś z indyka (może być też kurczak, wtedy najprawdopodobniej trzeba będzie użyć 2 piersi, gdyż kurze zazwyczaj są mniejsze od indyczych) 1 szklanka kaszy gryczanej (można zamienić na ryż) 1 słoik Zobacz więcej
Curry z kury czyli kurczak curry z warzywami Swojska wariacja na temat curry, egzotycznego dania z Indii. Dzisiejsza propozycja to kurczak curry z warzywami swojskimi, jak por czy pomidor. Spróbujesz? Zobacz więcej
Składniki: ok. 300 g piersi kurczaka, pokrojonej w cienkie paski 1 łyżka mąki kukurydzianej 1 łyżeczka sosu sojowego 1 białko jaja kurzego, lekko roztrzepane Sos: 2 łyżki octu ryżowego 1 łyżka sosu Zobacz więcej
przeróżne fragmenty zwierzęcej anatomii jak policzki ryb, skrzela, języki ptactwa, chrupiące łapki kurze, podroby, spermę kraba czy inne obrzydliwości. Tego zwykły człowiek Zachodu nie przełknie. Zobacz więcej
całkowicie, takiego proekologicznego, pełnego zdrowia i szczęśliwych kur oraz krów bez depresji. Jednak czuje się dziwnie pisząc takie posty jako zadeklarowany mięsożerca. Czuję się jak pyszny sos z Zobacz więcej
ma na głowie jak moje kulinarne fanaberie. Do czego zmierzam, pogłówkowałam, pokręciłam się i wymyśliłam. Kupiłam dwie piersi z kurczaka i postanowiłam uwędzić je w domu. Mama Walentyna do tej pory o Zobacz więcej
. Pierś z kurczaka też kroimy na mniejsze kawałki według własnego uznania ;) Moja była w kosteczkę. Pierś w kosteczkę ;) Ta kurza oczywiście. Cebulkę dymkę siekamy. Rozbijamy jajka i je "stirujemy". Zobacz więcej
, bo się przypala) na dużym ogniu ciągle mieszając. Oczywiście idealną opcją byłby wok z palnikiem, no ale wiadomo. To jeszcze stir-fry’owa ciekawostka. Charakterystyczny smak i zapach potrawy z woka Zobacz więcej