piersi na parze

Składniki: pierś z kurczaka 1 mała, kapusta biała 1 ćwiartka, marchewka 3 sztuki, ziemniaki młode 4 sztuki, pieprz mielony - do smaku, sól morska - do smaku pojedynczą pierś opłukać i włożyć do wkładu Zobacz więcej
Składniki: 1 pierś z kurczaka 2 ząbki czosnku papryka ostra mielona, sól, oregano 2 gałązki koperku Kurczaka oczyszczamy i płuczemy. Nacinamy delikatnie i nacieramy przeciśniętym przez praskę Zobacz więcej
Ten kto myśli że dietetycznie to niesmacznie, jest w błędzie. Wystarczy zamarynować wcześniej mięsko, doprawić i ugotować na parze, lub w folii w piekarniku. Dziś, polecam pierś z kurczaka, Zobacz więcej
Przepisy » Mięsa » Dla dzieci » Dietetyczne » Pierś kurczaka gotowana na parze » TalerzPokus.tv - przepisy kulinarne z filmami Przepis na dobre gotowanie Twoja książka kucharska LoginHasło Zapamiętaj Zobacz więcej
Diety ciąg dalszy, a więc i przymusowego przestawienia się na gotowanie lekkie i bez tłuszczu. Na szczęście jakiś przedsiębiorczy człowiek - google poucza, że Chińczyk - wymyślił gotowanie na parze. I Zobacz więcej
Znane z chińczyka, w wersji bez oleju i panierki, za to na parze. Polecam :) (hmm... poprawnie jest wiórek czy wiórków kokosowych? :) ) Składniki (1 porcja - zdjęcie): 250 g piersi z kurczaka 0,5 Zobacz więcej
na pierwszym zdjęciu;) Proporcje składników zależą od gustu Ja na dwie piersi stosuję takie: 50 g sera, pięć pomidorków suszonych, 2 garści świeżego szpinaku i ok. 4 listków bazylii Wstawiamy wodę w Zobacz więcej
. W związku z tym, ze niedawno kupiłem parowar - poleciła mi potrawę, która jest bardzo popularna na południu Francji, szczególnie w Saint Tropez (znajoma na stałe mieszka w Cannes), czyli pierś z Zobacz więcej
Pierś z kurczaka ze szpinakiem była już przeze mnie przedstawiana. Teraz przepis na zdrowszą wersję, czyli gotowaną na parze. Składniki: cała pierś z kurczaka 150 - 200 gr szpinaku (może być mrożony) Zobacz więcej
Specjalnie dla Serci, dzisiaj podeszła do mnie Julia i powiedziała, że nic nie możecie zrobić bo nie jadasz smażonego. Więc wrzucam przepis na cos lekkiego :) Nie wiem czy może być jakiś zdrowszy Zobacz więcej
Niesamowitym urozmaiceniem w przygotowywaniu posiłków, jest korzystanie z różnych technik ich przyrządzania. Dziś zdecydowałam się na gotowanie na parze. Co warto o tym wiedzieć? Technika jest całkiem Zobacz więcej
Pierś z indyka na parze robię rzadziej od kurczaka, ale tak samo lubię :) Ostatnio zauważyłem, że coraz rzadziej dodaję ziemniaki do swoich obiadów czy nawet kasze czy ryż. Na początku bloga było dużo Zobacz więcej
Jeżeli w Twoim domu smażony schabowy nadal stanowi podstawę wyżywienia rodziny, może czas coś zmienić?:) Niech ten niedzielny obiad nie wygląda zawsze tak samo. Może warto też zamienić smażenie na Zobacz więcej
i kroimy w cienkie plasterki, paprykę w paseczki. Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki. Wszystkie warzywa gotujemy na parze aż zrobią sie całkiem miękkie. Cebulkę siekamy na drobno i podsmażamy na Zobacz więcej
Pierś z musztardą gotowana na parze | coolinarnie.pl | Przepisy na każdy dzień Strona główna O nas Współpraca Kontakt Pierś z musztardą gotowana na parze 28 stycznia 2014 przez Ania | Brak komentarzy Zobacz więcej
Nikogo nie trzeba przekonywać, że produkty gotowane na parze nie tylko zachowują więcej wartości odżywczych ale również smakują jakby... pełniej. Do gotowania na parze nadają się nie tylko warzywa ale Zobacz więcej
Nikogo nie trzeba przekonywać, że produkty gotowane na parze nie tylko zachowują więcej wartości odżywczych ale również smakują jakby... pełniej. Do gotowania na parze nadają się nie tylko warzywa ale Zobacz więcej
wodzie. Mięso umyłam, natarłam ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem ziołowym, ułożyłam na wkładzie do gotowania na parze. Zrobiłam surówkę z potartego na dużych oczkach tarki jabłka i selera, Zobacz więcej
: Kurczaka myjemy, oczyszczamy. Nacinamy wzdłuż na pół, dzieląc jedną pierś na 2 plastry. Przyprawiamy według uznania. Warzywa myjemy, dzielimy na mniejsze kawałki: marchewkę na plastry, z brokuła i Zobacz więcej
Lubię mięso ( ryby) gotowane na parze pod warunkiem , że nie są robione wg obsesyjnej zasady trzymania się ,,jałowości" tych potraw ( zero tłuszczy, zero soli ). Uznaję gotowanie na parze jako system Zobacz więcej