pigwa do mięs

{{headerMessage}}
wydania tych kilkudziesięciu złotych. Każdy dział zaczyna się od tej cudownej granatowo-złotej grafiki. A na kolejnych stronach, opisy, ilustracje, ciekawostki: Przepisem, którym chcę się dzisiaj z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Aromatyczne smaku odległej Turcji na talerzu. 2 bakłażany 500g mięsa mielonego wołowego 1 ząbek czosnku 1 cebula sól pieprz oregano kumin papryka wędzona ketchup 4 pomidory malinowe 1/3 szklanki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
skip to main | skip to sidebar Mustarda di Cremona Coś co lubię i to bardzo. Zawsze jak jestem we Włoszech staram się uzupełnić zapas. Musztarda z owoców, najczęściej mieszanych. Odważyłam zrobić ją Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Knedle z mięsem Zapiekanka z ryżem Łosoś w sosie Rozgrzewający napój Nalewka świąteczna Pigwa Łosoś Kapusta kiszona Pasta z tuńczyka SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Pigwa - galaretka z pigwy

Pigwa - galaretka z pigwy 4110

2
{{headerMessage}}
1,2 kilograma pigwy, 400 gram cukru, 1 cytryna, 700 ml wody Pigwę umyć, pokroić w ósemki. Włożyć do garnka, zalać wodą dodać kawałek skórki z umytej cytryny gotować do miękkości – około 40 minut. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Polędwiczki wieprzowe to soczyste mięso i pyszny sosik w 6 minut. Składniki:1 polędwiczka wieprzowaoliwa / masło klarowane, sól, pieprz, 2 ząbki czosnku,pół szklaneczki wytrawnej nalewki z pigwy,1 Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Pigwa w occie

Pigwa w occie 548

0
{{headerMessage}}
2 kg pigwy, 12 goździków, 3 listki limonki, 200 ml wody, 1,5 kg cukru, 250 ml octu 10%, skórka z cytryny, sok z cytryny Pigwę wytrzeć z nalotu, obrać, przekroić wzdłuż na pół, a następnie każdą Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Rozgrzewające danie jednogarnkowe. Listopadowe. Dla mnie było troszkę za mocno przyprawione, ale mój współtowarzysz posiłku i Stworek byli zachwyceni, więc nie zmieniam ilości przypraw. Jagnięcina Zobacz więcej
{{headerMessage}}
się ,że zaglądacie do mnie...Dziękuję i zapraszam do dalszego odwiedzania, komentowania i korzystania z przepisów [ jeśli ktoś skorzystał, zrobił zdjęcia , niech się pochwali - wgalerii]..iwspólnego Zobacz więcej
Cucina
Cucina Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cucina della Felicita
Konfitura z pigwowca

Konfitura z pigwowca 3624

0
{{headerMessage}}
Pigwa i pigwowiec to bardzo niedoceniane w Polsce owoce, a szkoda, bo są naprawdę pyszne i zdrowe. Owoce te są pełne cennych dla organizmu witamin i składników mineralnych. Nie bez powodu już od Zobacz więcej
CakeCaprice
CakeCaprice Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cake Caprice
Pigwowiec kandyzowany

Pigwowiec kandyzowany 2926

0
{{headerMessage}}
Dziś kolejny post z serii "przetwory". Pigwowiec i pigwa - często mylone. Bardzo do siebie podobne owoce, różnią się tylko kilkoma szczegółami. Pigwa jest większa, pigwowiec mniejszy. Pigwa kwitnie na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
oczywiście tak jak wcześniejszy syrop do herbaty, napojów, deserów jak najbardziej. Syrop to 38 % sok z malin, cukier, sok z cytryny i 20 % miodu. Syrop z czarnego bzu - skład to sok z czarnego bzu Zobacz więcej
Cytryna
Cytryna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cytryna&Co
KILKA WYPASÓW Z GRAN CANARII

KILKA WYPASÓW Z GRAN CANARII 106

0
{{headerMessage}}
Kilka kulinarnych wspomnień z naszego urlopu w Las Palmas u Marty i Andrzeja :) Nie byłybyśmy sobą, gdybyśmy same trochę nie gotowały. Hiszpańskie i kanaryjskie produkty są tak pyszne, że naprawdę nie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
600 g łopatki z sarny, suche igły jałowca, 5 jagód jałowca, sól, kilka gałązek rozmarynu, tłuszcz (u mnie gęsi), 200 ml czerwonego wytrawnego wina, 3 łyżki zimnego masła Mięso umyć, osuszyć. Do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
600 g łopatki z sarny, suche igły jałowca, 5 jagód jałowca, sól, kilka gałązek rozmarynu, tłuszcz (u mnie gęsi), 200 ml czerwonego wytrawnego wina, 3 łyżki zimnego masła Mięso umyć, osuszyć. Do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kurczak wędzony na herbacie, bez specjalnych wędzarek czy niezwykłych urządzeń. Bardzo prosto i pysznie. Bardzo ciekawa technika robienia pysznego jedzenia, którą dopiero co poznałem i od razu Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Comber z jelenia duszony

Comber z jelenia duszony 375

1
{{headerMessage}}
comber z jelenia (około 600 g), sól, 5 jagód jałowca, 200 ml czerwonego wytrawnego wina, tłuszcz do smażenia (u mnie gęsi), 2 garście żurawiny*, 2-3 łyżki cukru, 2 łyżki masła pigwa, 1 łyżka cukru, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
600 g karkówki z sarny, suche igły jałowca, 5 jagód jałowca, sól, kilka gałązek rozmarynu, tłuszcz (u mnie gęsi), 200 ml czerwonego wytrawnego wina, 3 łyżki zimnego masła Mięso umyć, osuszyć. Do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Czerwona kapusta - duszona to smaczny dodatek do ciemnego mięsa kaczki, gęsi i dziczyzyny. Dlatego właśnie teraz jesienią i zimą ma największe powodzenie. Najpopularniejszą z dodatkiem jabłka i cydru Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przepis na Nalewka z pigwy KulinarnePogawędki.pl Home Słodkości Wegetariańskie Ryby Zupy i kremy Dania z kurczaka Pogawędki 0 Wydrukuj lub zapisz przepis Przepis na podstawowy sos do pizzy Składniki Zobacz więcej