pikantny pasztet

solą, pieprzem i majerankiem, podsmażamy na patelni wraz z papryczką chili. Gdy mięso będzie miękkie przekładamy do dużego naczynia. Papryczkę wyjmujemy, chyba że chcemy bardzo pikantny pasztet . Zobacz więcej
Pasztet z soczewicy z dodatkiem ugotowanej marchewki, pietruszki i selera. To jednocześnie propozycja na wykorzystanie warzyw z ugotowanego jarzynowego bulionu. Pikantny i aromatyczny za sprawą Zobacz więcej
ptasia78
ptasia78 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Coś niecoś
Pikantny pasztet sojowy

Pikantny pasztet sojowy 130

0
pasztet. Dwa ważne odkrycia: soję bardzo łatwo przypalić. Nie żałujcie wody i nie zostawiajcie soi samopas podczas gotowania, bo może być nieciekawie. To raz, a dwa: jak już ją ugotujecie, a nie Zobacz więcej
Pyszny i zdrowy pikantny pasztet z czerwonej soczewicy. Idealnie zbalansowany smak – lekko pikantny, ale bez przesady. Taki jak lubię. Pasztet z czerwonej soczewicy prezentowałam na blogerskim Zobacz więcej
Prosty ale pyszny pasztet bez mięsa. W zimie często poszukujemy ciekawych i urozmaiconych dodatków do chleba bo nie ma tylu świeżych warzyw ( pomidorów, ogórków….). Moje koleżanki z pracy proszą mnie Zobacz więcej
czasie warzywa studzimy i blendujemy na gładką masę. Dodajemy rozkłócone jajka i bułkę tartą, mieszamy. Masę przekładamy do większej formy lub kilku mniejszych foremek (ja użyłam silikonowych na Zobacz więcej
Składniki: 400 g zielonej soczewicy, 4 jajka, 1 łyżka mielonego siemienia lnianego, 1/2 szklanki wody, pół łyżeczki wasabi, 2 łyżki suszonego zmielonego tymianku, 1 łyżeczka soli, pół łyżeczki Zobacz więcej
Taki pasztet to dobra, pełna błonnika przekąska lub pomysł na kolację. Sekretem smacznego warzywnego pasztetu jest dodanie dużej ilości przypraw oraz posypanie go bułką tartą wtedy będzie chrupiący z Zobacz więcej
Wygląda jak zwykły ( mięsny) pasztet i nawet podobnie smakuje a jest o niebo zdrowszy! Zamiana - białko zwierzęce na roślinne daje same korzyści. Osoby, które mięsa nie jedzą, muszą stosować jego Zobacz więcej
Just Try Eat to autorski program żywieniowy. Ten blog jest przede wszystkim dla Was. Trochę o mojej pracy, ale przede wszystkim o zdrowym jedzeniu, bo w zdrowym ciele, zdrowy duch. Feel Good, Look Zobacz więcej
Ogórki chili Składniki: ( Składniki na 10 słoików 0,3l.) 3,5 kg. ogórków gruntowych 1,5 główki czosnku 3 łyżeczki chili 3 łyżki soli Zalewa: 2 szklanki wody 1 szklanka octu 5 łyżek oleju 1/2 szklanki Zobacz więcej
Ela Ma
Ela Ma Obserwuj blogaObserwujesz bloga
potrawy półgodzinne
Wkrótce na blogu

Wkrótce na blogu 63

0
sporo ostatni gotowałam ... ale nie nadążam ze spisywaniem przepisów i obróbką zdjęć. dziś zapowiedzi tego co wkrótce pokaże się w pełnej odsłonie. prawie wszystko pikantne, poza pasztetem. choć tego Zobacz więcej
Zebrane przepisy na dania z ryb, które pojawiły się na blogu: Domowy paprykarz Gotowany na parze halibut z puree z ziemniaków i groszku Kotleciki rybne Kotleciki ziemniaczano-rybne Łosoś z Zobacz więcej
Zadziwiająco pyszny i niezwykle prosty pasztet z soczewicy. Zasmakuje nie tylko wielbicielom warzyw. Mięsożercy również docenią jego smak. Przepis pochodzi od Agnieszki Kręglickiej. Został delikatnie Zobacz więcej
Wino czerwone łagodne podajemy do: ryb smażonych ryb pieczonych ryb w sosach przystawek z wędlin pieczonego drobiu czerwonych mięs pieczonych lub w sosach. Wino czerwone mocne (powyżej 11%)podajemy Zobacz więcej
Namoczyłam ciecierzycę mając w głowie zupełnie inny plan, a wyszedł… pasztet. :) Składniki: 2 szklanki ciecierzycy (użyłam ekologicznej SYMBIO), 2/3 szklanki pikantnego ketchupu, 1 łyżeczka soli, pół Zobacz więcej
Piłka w kuchni
Piłka w kuchni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Piłka w kuchni
Sos tatarski

Sos tatarski 71

0
Sos tatarski to "sos zimny na bazie sosu majonezowego lub majonezu, z drobno posiekanymi pikantnymi dodatkami: ziołami i warzywami marynowanymi w occie"(źródło: Wikipedia). Sos tatarski znają w Zobacz więcej
nietylkopasta
nietylkopasta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
nietylkopasta.pl
Cebula marynowana

Cebula marynowana 1779

2
Cebula marynowana Doskonały przepis na cebulę marynowaną w occie z czerwonego wina i czerwonym winie. Cebula jest dość pikantna za sprawą chili. Doskonale nadaje się jako dodatek do mięs, pasztetów Zobacz więcej
primavera77
primavera77 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Z Kuchni Do Kuchni
Syte śniadanko

Syte śniadanko 88

1
topiony śmietankowyLactima pasztet warzywny z cieciorkąPrimavika oliwki plastry bekonu marynowane cebulki pikantny ketchup do kanapek podałam wszystkim napar owocowy leśnyBiofix Wysmaruj kanapki Zobacz więcej