pikle chińskie

Ta sałatka doskonale sprawdza się na różnego rodzaju imprezach. Wystarczy tylko kilka składników i możemy wyczarować pyszną sałatkę, zrobioną dosłownie w kilka chwil. Do sałatki użyłam pikle Zobacz więcej
Załapaliśmy się na prapremierę nowego foodtracka z wietnamskim ulicznym jedzeniem. W jego menu znajdziecie to, czego brakowało na mieście: słynne bagietki bánh mì wypełnione wieprzowiną w formach Zobacz więcej
i przyrządzam dla swojej rodziny. Małe, pyszne kotleciki serwuję w zestawieniu z ryżem i sosem chińskim. Całość dania dopełniają podawane przeze mnie pikle z ogórków. Składniki: 2 piersi kurczaka Zobacz więcej
Uwielbiam wszystko, co kwaśne. Wszelkie kiszonki, pikle, marynaty. Właśnie naliczyłam, że w mojej kuchni stoi 12 różnych octów. Od zwykłego spirytusowego, poprzez czarny chiński, malinowy własnej Zobacz więcej
DFFFF
DFFFF Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Szef kuchni odleciał
Onigiri

Onigiri 320

0
Japońska przekąska. Japończycy chyba nawet dają onigiri dzieciom do szkoły. Wygląda czadersko i będzie smakowało wszystkim fanom sushi. Warto wyjść poza sushi i poznać kuchnię japońską trochę Zobacz więcej
Sałatka makaronowa z kurczakiem Składniki na dużą porcję sałatki: Por: biała część ok. 250 g.(ja zawsze daję tyle ile jest w tej białej części z odrobiną już zielonkawej) Majonez Dekoracyjny - Zobacz więcej
olej, dodajemy papryczki chili i pieprz syczuański. Smażymy aż zaczną pachnieć, dodajemy pikle i smażymy aż zrobią się gorące. Teraz wołowina, którą smażymy aż lekko zacznie brązowieć. Makaron Zobacz więcej
okazji poznając produkty firmy Patak’s. Do wypróbowania dostałam m.in. sos Khorma, Tikka Masala, pastę Tandoori, pikle czosnkowe i słodki chutney z mango. Moją uwagę od razu przykuł chutney z mango, Zobacz więcej
do paczki blogerskiej). Jego również polecam chociaż nie widziałam go na półkach w żadnym sklepie. Ostatnim elementem paczki są pikle czosnkowe. Powiem szczerze, że mam problem co z nimi zrobić. Może Zobacz więcej
wcześniej. Okazało się, że i owszem. Pikle. Chińczycy, którzy normalnie nie jedzą surowych warzyw (według tradycyjnej medycyny chińskiej mają one właściwości wychładzające i powodują trudności z Zobacz więcej
). Podobnie jak rissoles, jest to bardzo popularna przekąska lub przystawka i można ją spotkać na wielu ulicznych straganach ze smażonymi produktami zwanymi „gorengan”. W kuchni indonezyjskiej można Zobacz więcej
wnętrzem, które sprawia wrażenie nadmuchanego. Nie zatyka, ale też bardzo szybko traci swoją konsystencję i staje się gumowa. Do bagietki trafia najczęściej majonez/masło/margaryna, sos sojowy/sos Zobacz więcej
sałatki a nigdy nie będziesz chory – nigeryjska sałatka z buraków, chińska sałatka szparagowa, sałatka z Antiochii ( a przy niej Kalafior to nic innego jak tylko kapusta z wyższym wykształceniem – Zobacz więcej
pestek), łyżeczki pieprzy syczuańskiego (jeżeli mamy w miarę dobrej jakości, jeżeli nie - nawet 1 łyżeczkę), 2 łyżki syczuańskich pikli yacai**, 100g mielonej wołowiny, 2 łyżeczki jasnego sosu Zobacz więcej
, przy czym jedna wyraźnie była przypalona „na czarno”. W hamburgerach oprócz mięsa i sera znajdziemy także sałatę lodową, pomidora, cebulę i pikle. Generalnie, gdyby nie bułka hamburgery byłyby Zobacz więcej
. Tradycyjnie - jeśli czyjegoś przepisu zabrakło lub link któryś nie działa - proszę o informację - postaram się błąd naprawić. Bardzo dziękuję wszystkim za udział w akcji. I... SMACZNYCH OGÓRKÓW!!! Zobacz więcej
chińskiej mieszanki 5 smaków. KOPER WŁOSKI Nasiona kopru włoskiego są doskonałą przyprawą do klopsików czy włoskiej kiełbasy.Koper włoski, szczególnie po zmiażdżeniu, posiada specyficzny, bardzo Zobacz więcej
. Streat Slow Food– w recenzji wystąpił burger "Batataj" (boczek, batat, chutney z mango, pikantne pikle ogórkowe, sałata, pomidor, majonez), ale mogłabym tu wstawić niemal któregokolwiek burgera Zobacz więcej
pusta. Czary? Magia? SKŁADNIKI: - Bukiet 3 świeżych sałat, - Pomidory, 3-4 (najlepsze malinowe), - Pikle z ogórków (Polecamy "Orzech") - serek ziarnisty, - majonez (najlepiej domowy) 2-3 łyżki, - Zobacz więcej
sosu sojowego* olej do smażenia (u mnie - kokosowy) Do podania: papryczka chilli szczypiorek orzeszki ziemne lub nerkowca Tofu i grzyby szybko blendujemy (ew. tofu kruszymy, a grzyby kroimy Zobacz więcej