pikle -talerz

Składniki: szynki pomidory koktailowe sery pikle Sos: czosnkowy pomidorowy Wykonanie: Pokroić na talerz :) Sosy robimy z jogurtu greckiego 2-3 łyzki plus ząbek czosnkui pieprzu- mieszamy I gotowe sos Zobacz więcej
Dzisiaj zapraszam na pyszne kruchutkie kotleciki z polędwiczek wieprzowych. Do tego ziemniaczki i pikle w musztardzie z własnej spiżarki, które niebawem pojawią się na blogu. Składniki: - 1 polędwica Zobacz więcej
Nie mogę się nacieszyć, choć to wersja internetowa. Zawsze chciałam się podzielić swoimi przepisami z jeszcze większym gronem osób. Moja historia z Seasonem zaczęła się tak. Kilka lat temu, kiedy Zobacz więcej
do śledzia w pomidorach. Dokładnie mieszamy żółtka z rybką w pomidorach, najlepiej widelcem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Rybną masą nadziewamy białka jajek. Ja użyłam strzykawki do masy Zobacz więcej
!!! koper włoski Royal Brand, przyprawa z Indii, produkt naturalny, opakowanie 30 gram smak: aromatyczny, podobny do anyżu, lekki posmak kamfory - zapach: aromatyczny, przypomina anyż - zastosowanie: Zobacz więcej
Ten przepis na marynowaną rzepę jest wyjątkowo prosty. Pikle wychodzą ostre, wyraziste, świetnie pasują do tłustych mięs lub talerza hummusu. Ich żywy czerwony kolor rozjaśni każdy talerz. Izraelskie Zobacz więcej
Spaghetti sprawdza się zawsze, kiedy mamy mało czasu, a chcemy zjeść coś pożywnego. Prosty, ale aromatyczny sos urozmaici nasz makaron. Polecam! Spaghetti z sosem pietruszkowym z mango Składniki: · Zobacz więcej
bjedrona
bjedrona Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wcinaj To!
O frytkach słów kilka..

O frytkach słów kilka.. 145

0
Francuskie. Belgijskie. Z majonezem. Z sosem z piklami. Poutine. Z masłem. Z sosem czosnkowym. Z bekonem. Z serem. Z jalapeno. Z rybą. Lub po prostu z ketchupem. Mówcie co chcecie o frytkach Zobacz więcej
Szczegóły 01 kwiecień 2013 Składniki (przepis na 4-6 osób) Zupa: 3 łyżki oliwy do smażenia 2 cebule szalotki 3 korzenie pietruszki 1 ziemniak 2 jabłka 1 łyżeczka świeżo startej gałki muszkatołowej 1 Zobacz więcej
Uwielbiam wszystko, co kwaśne. Wszelkie kiszonki, pikle, marynaty. Właśnie naliczyłam, że w mojej kuchni stoi 12 różnych octów. Od zwykłego spirytusowego, poprzez czarny chiński, malinowy własnej Zobacz więcej
Nie samymi kiszonymi i konserwowymi ogórkami człowiek żyje ! U mnie w domu wszelkie inne formy przetworów ogórkowych są spożywane z wielką chęcią. Pikle to wyrób o wielu zastosowaniach. Dobre do Zobacz więcej
DFFFF
DFFFF Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Szef kuchni odleciał
Yakitori

Yakitori 71

0
kręcimy szaszłykiem, żeby był w nim porządnie unurzany. Tak podnosimy i przekładamy na talerz właściwy, na którym zostanie podany. W wersji z solą pomijamy ten etap, natomiast gorący jeszcze szaszłyk Zobacz więcej
Carpaccio powstało jak głosi legenda na zamówienie potrawy z surowego mięsa przez hrabinę Amalii Nani Mocenigo w Wenecji w 1950 w Harry's Bar. Autorowi dania, właścicielowi baru Giuseppe Cipriani Zobacz więcej
. Mała notka co kilka dni być musi, takie tam blogowe uzależnienie. 1. Zupa jak rosół, z fasolą, marchewką i makaronem ryżowym. 2. Wrapy z sałaty z pastą z grochu i piklami, kanapki z wegańskim żółtym Zobacz więcej
, * płatki chilli do smaku, * 1 łyżeczka octu winnego, * 1/2 łyżeczki cukru, * sól i świeżo mielony pieprz, * opcjonalnie kawałek startej cebuli i/lub pikli, Zmieszać wszystko do gładkości Talerz Zobacz więcej
w głowie, kiedy każdy postanawia więcej sie tak nie objadać, nagle gospodyni idzie do ogródka, zrywa mięte i zalewa ją wrzątkiem. Podaje z miną lekarza, który właśnie ratuje komuś życie... pijemy... Zobacz więcej
tego razem z nim to dla mnie wielka frajda. I w końcu - powód chyba najważniejszy - mnie samej spodobał się pomysł sięgania po własnoręcznie przygotowane nalewki, konfitury, mrożonki, galaretki, Zobacz więcej
, salami, coś w rodzaju salcesonu, kawałek zimnej pieczeni wieprzowej, karczochy, oliwki, kiełbasę i ser, a do tego jakieś pikle. - dwa kawałki chleba podpieczonego na palenisku z żywym ogniem i Zobacz więcej
sezamie, Pikle z imbiru, Sałatka ze spaghetti na zimno czy Dip cebulowy. Książkę podsumuję krótko - jest ciekawa. Znalazłam tu kilka wartych uwagi przepisów i kilka rad, które chciałabym zastosować. Zobacz więcej