Przepis na pikle z dodatkiem oleju

laura
laura Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Cafe Babilon
PIKLE NA ZIMĘ

PIKLE NA ZIMĘ 6716

Propozycje słoikowa: tym razem mieszane warzywa w postaci pikli. Połączenie papryki, cukinii oraz ogórków. Będą świetnym dodatkiem do pieczonego mięsa. Ładny złoty kolor to zalewa z dodatkiem kurkumy. Zobacz więcej
Kulinarna Ja
Kulinarna Ja Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarna Ja
Pikle z ogórków na zimę

Pikle z ogórków na zimę 16457

Upały nie ustępują. Na szczęście od kilku dni stołuję się głównie u mojej Babci, więc nie muszę stać po pracy na kuchenką i gotować codziennie obiadów. Nie narzekam, ponieważ Babcia gotuje wspaniale i Zobacz więcej
Kolejna obowiązkowa pozycja w spiżarni to ogórki z chili i czosnkiem. Te pikle charakteryzują się ostrym, wyrazistym smakiem. Szczególnie lubiane przez mężczyzn, ale i wśród kobiet mają wiele Zobacz więcej
Agna
Agna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Notatnik Kuchenny
Pikle czosnkowe

Pikle czosnkowe 662

Pikle czosnkowe Są dodatki, przyprawy, produkty spożywcze bez których moje potrawy wiele smaku by straciły. Do nich zaliczam pikle czosnkowe inaczej zwane piklowanym czosnkiem. Może być "maziu maziu" Zobacz więcej
bernika
bernika Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moj kulinarny pamiętnik
Pikle z cukinii

Pikle z cukinii 6161

Zima za pasem, nastał czas przetworów i marynat. Dzisiaj proponuję pikle z cukinii w kolorze żółtym, jako smaczny lekko kwaśno-słodki dodatek do mięsa czy jako sałatkę do obiadu lub kanapki. Zimą Zobacz więcej
Przepisy » Przekąski i przystawki » Przetwory » Ogórki w curry (pikle na zimę) » TalerzPokus.tv - przepisy kulinarne z filmami Przepis na dobre gotowanie Twoja książka kucharska LoginHasło Zapamiętaj Zobacz więcej
Bánh mì to bardzo prosta, przepyszna wietnamska kanapka. Jej podstawą jest bagietka, która pojawiła się z Wietnamie wraz z francuskimi kolonizatorami, wypełnienie stanowią typowe dla kuchni Zobacz więcej
Pikle, czyli solone i zamarynowane w oleju z aromatycznymi przyprawami warzywa stanowiąnieodłączną część posiłku w stylu indyjskim. Te słone i ostre dodatki do potraw jadane są chętnie w całych Zobacz więcej
Bibimbap to nie "przepis", to nie "danie": w Korei jest czymś podobnym do włoskiego risotta, to znaczy wehikułem dla innych smaków. O ile Włosi są minimalistami - do swojego doskonałego ryżu Zobacz więcej
Pikle w Ketchupie Sezon ogorkowy uważam za otwarty! Mam dla was dużą ilość przepisów na przetwory. Zacznę najpierw od przepisu na pyszne pikle w zalewie z ostrego ketchupu. Składniki: 3 kg ogórków Zobacz więcej
Warzywne frytki z piekarnika + dip chrzanowy z piklami Chrzan... Im bliżej świąt tym bardziej mam na niego ochotę. Z sosem chrzanowym na ciepło w wykonaniu naszej mamy niewiele może się równać... Zobacz więcej
Bardzo pikantne ogóreczki ,dla tych którzy lubią wyrafinowane smaki .Można je przyrządzić w formie pikli lub w plasterkach.Idealne na zakąskę oraz jako dodatek do grilla. Warto mieć w swojej spiżarni Zobacz więcej
" Mamy taki czas, że przetworów robi się na pęczki! Smażone pomidory, frużelinę z jeżyn i malin, dżemy śliwkowe, powidła, przeciery, ogórki kiszone i pikle. Nie ma dnia żebym czegoś nie wykonała z Zobacz więcej
Zainspirowana przepisem Jamiego na bánh mì, postanowiłam w bardzo podobny sposób wykorzystać resztki z niedzielnej pieczeni wieprzowej. Mając do dyspozycji tylko kawałek upieczonej dzień wcześniej Zobacz więcej
Szybki obiad, lunch albo obiadokolacja. Lekka, zdrowa, pełna smaku. Koreańskie bulgogi – cieniutko pokrojona wołowina w słodko-pikantnej marynacie. Podana z makaronem ryżowym i sałatką z ogórków Zobacz więcej
Moja dzisiejsza propozycja jest wybitnie świąteczna. Przepis na faszerowanego karpia łączy ze sobą tradycję z nutką nowoczesności. Pyszna ryba wzbogacona została wyrazistym w smaku francuskim serem Zobacz więcej
no bo jak to można nie lubić batatów?? nie dość, że są bardzo zdrowe, to do tego przepyszne, można je jeść i na śniadanie, obiad i kolację, na słono lub na słodko z ulubionymi dodatkami! nie ma Zobacz więcej
Pyszny obiad z piersi z dodatkiem szynki parmeńskiej , zaszalałam ale wyszło bardzo smaczne. -pierś z kurczaka kg -10 plastrów - szynka parmeńska koło 10 szt -ser gouda 10 szt -sól prowansalska do Zobacz więcej
Sos do burgera to poważna sprawa. Jedni użyją majonezu, inni sosu tatarskiego. Jeszcze inni lubią musztardę dijon, inni tylko się na nią skrzywią i posmarują kotleta gruboziarnistą Zobacz więcej
Lato minęło niepostrzeżenie. Na krzaczkach nie widać już poziomek, dziś zjemy ostatnie ogórki, za to rośnie nam dynia. Ogórki zostały zamienione m. in. na przepyszne pikle (w zalewie musztardowej z Zobacz więcej