pikle z dodatkiem oleju

{{headerMessage}}
Royal Brand -sól cytrynowa do smaku Royal Brand pieprz mielony kolorowy do smaku Kamis 1. Pierś z kurczaka pokrojona na 10 plastrów. 2. Posypujemy każdy plaster piersi solą pieprzem i papryką Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bardzo pikantne ogóreczki ,dla tych którzy lubią wyrafinowane smaki .Można je przyrządzić w formie pikli lub w plasterkach.Idealne na zakąskę oraz jako dodatek do grilla. Warto mieć w swojej spiżarni Zobacz więcej
laura
laura Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cafe Babilon
PIKLE NA ZIMĘ

PIKLE NA ZIMĘ 6110

1
{{headerMessage}}
Propozycje słoikowa: tym razem mieszane warzywa w postaci pikli. Połączenie papryki, cukinii oraz ogórków. Będą świetnym dodatkiem do pieczonego mięsa. Ładny złoty kolor to zalewa z dodatkiem kurkumy. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kolejna obowiązkowa pozycja w spiżarni to ogórki z chili i czosnkiem. Te pikle charakteryzują się ostrym, wyrazistym smakiem. Szczególnie lubiane przez mężczyzn, ale i wśród kobiet mają wiele Zobacz więcej
{{headerMessage}}
na kształt grubych domowych frytek :) przed włożeniem do pieca skrapiam olejem macadamia (może być oczywiście każdy inny, dobrej jakości olej, posypuję ulubionymi przyprawami: tymiankiem, pieprzem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bardzo lubie przyrządzać karkówkę na obiad. Mięsko to jest bardzo smaczne i soczyste. Nadaje się do duszenia, grillowania, smażenia i pieczenia. Tym razem polecam karkóweczkę w sosie chrzanowym. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Napisany dn.14wrzesień2012 Piekielne pikle, czyli pikantne ogórki mojej mamy. Wekowane ogórki w zalewie słodko-kwaśnej z nutą ostrej papryki w tle. Prawdziwy przysmak i wspaniały dodatek do obiadu. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i przyrządzam dla swojej rodziny. Małe, pyszne kotleciki serwuję w zestawieniu z ryżem i sosem chińskim. Całość dania dopełniają podawane przeze mnie pikle z ogórków. Składniki: 2 piersi kurczaka Zobacz więcej
jacekwkuchni
jacekwkuchni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
jacekwkuchni
Co zjeść w Nepalu?

Co zjeść w Nepalu? 117

0
{{headerMessage}}
celsjusza postanowiłem na czas podróży przejść na wegetarianizm, więc zawsze wybieram te z warzywami. W Himalajach serwowane są również z tuńczykiem i serem. Daniem narodowym jest jednak Dal Bhat. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
dodatków. U mnie znajdą się kimchi, smażone tofu, pikle z ogórka i marchewka z sezamem - czy to autentyczne, nie dowiem się przed podróżą do Korei. Czy dobre - powiem od razu. Bardzo. Nie jest też Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, jakoś to bardziej elegancko wyglądało i pasowało niż do zwykłego chleba. Równie dobrze sprawdzą się do posmarowania krakersy z czerwoną pastą z pstrąga. Porcja dla 2 osób Czas przygotowania ok 15 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Warzywne frytki z piekarnika + dip chrzanowy z piklami Chrzan... Im bliżej świąt tym bardziej mam na niego ochotę. Z sosem chrzanowym na ciepło w wykonaniu naszej mamy niewiele może się równać... Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zainspirowana przepisem Jamiego na bánh mì, postanowiłam w bardzo podobny sposób wykorzystać resztki z niedzielnej pieczeni wieprzowej. Mając do dyspozycji tylko kawałek upieczonej dzień wcześniej Zobacz więcej
Olcia
Olcia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
w mojej pachnącej kuchni
Domowy kebab

Domowy kebab 281

2
{{headerMessage}}
Już od dawna za mną chodził Kebab. Jednakże ilość kcal w kupnym kebabie odstraszała mnie. moja domowa wersja( skromnie przyznam że pyszna) ma 600 kcal na porcję i niewiele tłuszczu Kebab z "budy" Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, mogą być obrane lub nie, można pokroić w plastry cieńsze lub grubsze albo pikle. składniki: ok 2,5 kg średnich ogórków gruntowych 3-4 marchewki 3-4 cebule 2 duże ząbki czosnku 2 łyżki soli kamiennej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pikle w Ketchupie Sezon ogorkowy uważam za otwarty! Mam dla was dużą ilość przepisów na przetwory. Zacznę najpierw od przepisu na pyszne pikle w zalewie z ostrego ketchupu. Składniki: 3 kg ogórków Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Sezon ogórkowy trwa, w mojej kuchni przewijają się kilogramy ogórków, przerabiam je na różne sposoby, pikle (tutaj), kanapkowe (tutaj), będą też kiszone i korniszony. Wczoraj i dzisiaj naszykowałam 13 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Sezon na przetwory już za nami, ale musiałam najpierw spróbować tą sałatkę zanim podam przepis. Przygotowałam ją pod koniec października, a w połowie grudnia otworzyłam pierwszy słoik - mniam, pyszna Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wiem, kolejny raz się powtórzę, obiad bez surówki obiadem straconym! Co zrobić gdy warzyw brak? A w naszej spiżarce ani pikli, ani buraczków ani nawet KORNISZONÓW? :D jest na to sposób stara jak świat Zobacz więcej
{{headerMessage}}
10 września w Warszawie w hotelu Bristol odbyła się degustacja win z Piemontu – Barolo & Friends podczas której oprócz degustacji win odbyło się seminarium kulinarne z włoskimi producentami Zobacz więcej