pindjur

ZOBACZ TAKŻE:

Sos pindjur pochodzi z Półwyspu Bałkańskiego, gdzie dodawany jest do wszelakich mięs, a najbardziej do mięs tłustych. Jednakże bardzo dobrze komponuje się z drobiem. Podstawą sosu jest papryka, Zobacz więcej
Szóstka to tytuł kontynuacji kolejnego thrillera Eriki Spindler, która i tym razem wykonała kawał dobrej roboty pisząc kontynuację losów detektywów- Micki i Zacha. Minęło trzy miesiące od ostatniej Zobacz więcej
Detektyw Micki Dare to doświadczona policjantka, woli pracować sama, ma swoje zasady, jest wymagająca i pracowita. Przez szefa zostaje wybrana do specjalnego zadania (poufnego programu). Zostaje jej Zobacz więcej
Witajcie :-) Pamiętacie, niedawno pisałam recenzję "7" Ericy Spindler. Teraz ukazała się kolejna zserii książka, a mianowicie "6". Książka tak samo wciągająca jak poprzednia, czyta się ją bardzo Zobacz więcej
Pierwsza sobota lipca. Zaginiona kobieta, siódemka wyryta na drzwiach jej domu. Kolejne zaginięcia, kolejne morderstwa, dziwne sytuacje, w końcu jakaś nadprzyrodzona siła, którą wyczuwa się w Zobacz więcej
Lubię sobie czasem ponarzekać. Usłyszałam ostatnio, że nawet mam prawo do tego. Konkubenta wiecznie brak, dziecko silnie aktywne, kocurzyce wiecznie się kłócą przy okazji rozbijając kolejne doniczki Zobacz więcej
Dziś przeniesiemy się w smaki Bałkanów, a to za sprawą sosu warzywnego o dość nietypowej nazwie. Pindżur to smakowita, łagodna pastawarzywnapochodząca z Macedonii, której głównym składnikiem jest Zobacz więcej
mysza75
mysza75 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
wesoła kuchnia
Pindżur

Pindżur 558

Pindżur macedoński sos w którym 60 % składu to papryka. Ma wyraźny pikantny smak mocno paprykowy. Idealny do kanapek, do dań z grilla. 1 bakłażan 1 cebula czerwona 8 papryk czerwonych 3 łyżki cukru Zobacz więcej
majaskorupska
majaskorupska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Maja Skorupska
bajgle Jurka Nogala

bajgle Jurka Nogala 35

Bardzo dawno nie robiłam bajgli, chociaż tak je lubię. Trochę o nich zapomniałam, a trochę nie trafiłam jeszcze na dobry przepis. Wczoraj rano w telewizji śniadaniowej Jurek Nogal pokazał takie Zobacz więcej
dominika.zdeb@wp.pl
dominika.zdeb@wp.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Słodkamuffinka
Ciasto Kinder Pingui

Ciasto Kinder Pingui 34

Ciasto Kinder Pingui | SŁODKAMUFFINKA x Szukaj: 22 September 2017 Facebook Instagram Menu główne Przejdź do treści Śniadania Owsianka Jajeczko Pasty Pieczywo Chleb Chleb na zakwasie Bułeczki bez Zobacz więcej
s.barabach@tratatata.pl
s.barabach@tratatata.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smakademia
Indie

Indie 6

W Indiach pewien jogin stary, Co dzień zjadał miskę curry, I jak mi się teraz zdaje, Różne curry jadł rodzaje. Kiedy się wybierał w góry, Jadał zwykle curry z kury. Gdy odwiedzić chciał kolegę, To Zobacz więcej
Dorodne pomidory
Dorodne pomidory Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Dorodne pomidory
Pinda Satésaus

Pinda Satésaus 195

Pinda Satésaus - Sosy, dipy - Dorodne pomidory, czyli szukać trzeba tam, gdzie jest - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU Dorodne pomidory, czyli szukać trzeba tam, gdzie jest Pinda Zobacz więcej
PIKNIK INAUGURUJĄCY SZLAK JURAJSKICH WINNIC MIEJSCE AKCJI: piękne okoliczności przyrody, naturalna sceneria Ojcowskiego Parku Narodowego; pstrągarnia PSTRĄG OJCOWSKI w Ojcowie CZAS AKCJI: urocza Zobacz więcej
Gotowi na lany poniedziałek?! Bo ja tak :D Wodne jajeczka już naładowane i mam nadzieję, że zaskoczę moją rodzinkę mokrą niespodzianką...zobaczymy kto w tym roku zmoczy wszystkich jako pierwszy :) Zobacz więcej
Nie ma takiej pogody, która by nie pozwalała na brodzenie w morzu! Nawet jeśli kapryśny, łotewski Bałtyk oferuje początkiem września temperatury zbliżone do Morza Arktycznego, magia wody robi swoje i Zobacz więcej
Artykuł Pierś z indyka w sosie z kurek pochodzi z serwisu extradania.pl. Zobacz więcej
W trakcie buszowania, pomiędzy półkami jednego z grudziądzkich dyskontów spożywczych, moją uwagę przykuł słoik sąsiadujący ze znanym mi AJVAREM. Nazwa PINDŻUR, raczej nie zachęcała mnie do zakupu, ale Zobacz więcej
kasiaaaa24
kasiaaaa24 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gotuję, bo lubię
Djuvec

Djuvec 422

Dziś moją propozycję dla Was jest cielęcina po serbsku, czy też dla bardziej wtajemniczonych w kuchnię bałkańską -Djuvec. O ile większość źródeł podaje, że jest to danie rodem z dawnej Jugosławii - Zobacz więcej
Jakiś czas temu otrzymałam od Pani Natalii z Zielonego sklepu książkę "Ajurwerdyjska kuchnia dla wegan. Jak odzyskać równowagę dzięki pożywieniu" autorstwa T. Lutzker. Książka ta jest bardzo Zobacz więcej
anna.molska1702
anna.molska1702 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Fascynacje Ani
Kinder pingui

Kinder pingui 308

Batoniki kinder pingui znają chyba wszyscy. Dzieciaki je uwiebiają, delikatny biszkopt przełożony pysznym puszystym kremem i oblany czekoladą - ten baton ma coś w sobie. I ma też jedną wadę - jest Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: