piniole

ZOBACZ TAKŻE:

Uwielbiam pieczoną paprykę. Robi się delikatniejsza w smaku. Tak jak pomidory kojarzy mi się z latem. Jest pyszna sama w sobie, lecz po dodaniu oliwy i kilku aromatycznych przypraw nabiera innego Zobacz więcej
Kiedy pewność, że znaleziona została odpowiedź na pewne pytanie, zostaje obrócona w pył, potrzeba chwili, by zrozumieć, co tak naprawdę to oznacza. Rzeczywistość nie zawsze uderza z rozmachem w Zobacz więcej
Drodzy czytelnicy, z przyjemnością pragnę Was poinformować, ze blog przeniósł się na własną domenę i od dziś po nowe wpisy i przepisy zaglądajcie na: gotujebolubi.pl Wpisy na tym blogu zacznę Zobacz więcej
Zapiekanka z cukinią i piniolami Dzisiaj proponuję coś prostego i szybkiego na obiad lub kolację. Zapiekankę z tego, co – gdy coraz bliżej do jesieni, każdy z nas będzie miał w swojej spiżarni. Zobacz więcej
Pęczak z suszonymi pomidorami, fetą i piniolami Kocham pęczak! Miłością wielką i wieczną! Podczas tygodniowego przeziębienia jadłam go kilka razy. Kasze mają to do siebie, że praktycznie same się Zobacz więcej
Roladki z Ciast Phyllo z ... » Focaccia z Niebieskim Serem i Piniolami Pieczywo rodem z Włoch z dodatkiem podsmażonej cebuli, pleśniowego sera i pinioli. Bardzo smaczna i niezbyt trudna w Zobacz więcej
Składniki: 200g masła 170g cukru (użyłam 120g) 1 jajko 300g mąki 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli 100g orzeszków piniowych (użyłam 70g) 100g suszonej żurawiny 100g Zobacz więcej
eintopf
eintopf Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
eintopf
smażona cukinia w sosie z pinioli

smażona cukinia w sosie z pinioli 60

Kolejne hiszpańskie tapas, wyborne na wieczorną, letnią kolację. Składniki: 450g cukinii 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka papryki w proszku 1 jajko 2 łyżki mleka olej słonecznikowy do smażenia sól Zobacz więcej
Tarta z kalafiorem, zielonym groszkiem i piniolami Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Mus z gruszki dla dzieci pasteryzowany bez cukru Tarta z kalafiorem, zielonym groszkiem i piniolami Zobacz więcej
Bardzo smaczne połączenie buraka liściowego o krwistoczerwonej barwie ogonka liściowego ze smażonym czosnkiem i orzeszkami piniowymi. Tak przygotowana boćwina może stanowić samodzielne danie i Zobacz więcej
Odrywany chlebek z bazyliowym pesto i piniolami Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Rozwiązanie konkursu 8222 Szczypta Smaku 8221 Odrywany chlebek z bazyliowym pesto i piniolami Ostatnio Zobacz więcej
Dziwnym trafem zapomniałam o tej sałatce i na blogu pojawia się dopiero teraz, mimo że robiłam ją już jakiś czas temu. Mam nadzieję, że jeszcze gdzieś znajdzie się nektarynki, a jeśli nie, to przepis Zobacz więcej
badylarnia
badylarnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Badylarnia
Cytrynowy ryż z piniolami

Cytrynowy ryż z piniolami 49

Składniki: 200 g ryżu (u mnie brązowy) 1 cebula sok z połówki cytryny 3 pieczarki tymianek sól pieprz olej orzeszki piniowe Cebulę podsmażamy na oleju, dodajemy ryż, smażymy kilak minut po czym Zobacz więcej
Składniki na 5-6 porcji sałatki przepis własny Jagnięcina: 1-1,2 kg udźca jagnięcego bez kości (polecam udziec ze skórą) 3 ząbki czosnku 3 gałązki świeżego rozmarynu sól morska pieprz młotkowany oliwa Zobacz więcej
Dla każdej osoby potrzebujesz 50 gram łososia i 50 gram szpinaku świeżego (z woreczka lub z warzywniaka). Brytfankę wykładasz ósemkami cytryny i ząbkami czosnku oraz dowolnymi ziołami (u mnie Zobacz więcej
Sałatkowo ostatnio u nas, może nie zawsze dietetycznie ale na pewno smacznie. Dzisiaj sałatka z gryczaną niepaloną kaszą, której nie jadamy na co dzień...krótko napiszę, że zdarza się to od wielkiego Zobacz więcej
Jeśli kuchnia włoska to koniecznie spaghetti a jak jest do tego szpinakowe to już rewelacja. Połączyłam w tym daniu kilka naszych ulubionych składników i dzięki temu delektowaliśmy się pysznym Zobacz więcej
Kremowa, gorąca i sycąca zupa o radośnie zielonym kolorze i pięknym aromacie ziół i czosnku- czy może być coś lepszego na jesienną niepogodę? Składniki: * główka kalafiora romanesco * opakowanie serka Zobacz więcej
Dolmy to nieco bardziej orientalni bracia naszych rodzimych gołąbków- warzywnym lub mięsnym farszem nadziewa się liście winorośli, które coraz łatwiej dostać w polskich delikatesach i sklepach z Zobacz więcej
W moje ręce trafił pyszny dziki łosoś od Tesoro del Mar. W związku z tym chciałam go również przygotować w sposób wyjątkowy. Łososia zapiekłam pod kruszonką z migdałów, bułki i pinioli. Bardzo szybko Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: