pizza adama

Często dostaję pytania jakie mam propozycje na przyjęcie urodzinowe? Postanowiłam, że raz na jakiś czas będę się starała podać własnie takie zestawy. Do dzisiejszego posta przyczyniły się urodziny Zobacz więcej
crustanddust
crustanddust Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Crust and Dust
Jemy i czytamy #5

Jemy i czytamy #5 40

0
Dziś jest wtorek 24 lutego. Oto subiektywny przegląd najciekawszych tekstów o jedzeniu. Kilka wzmianek o kawie, glutenie, przedsiębiorczym młynarzu. Są też bardzo odważne zdjęcia. 1. Galeria zdjęć Zobacz więcej
Kilka dni temu zaproponowano mi współpracę..dotyczącą wykorzystania produktów pana Adama...Pan Adam ma dwa sklepyChleb na zdrowieiWypiekacz..Z chęcią zgodziłam się..lubię piec chleb ..a jeszcze Zobacz więcej
w oleju z przyprawami całe bez skórki czerwone w oleju - WARZYWA papryka grillowana w oleju słonecznikowym papryka pieczona paski w oleju słonecznikowym oliwki zielone w zalewie naturalnej kapary w Zobacz więcej
zajęło mi ostatnio naprawdę nie wiele czasu. Przeciwnością jedynie było poszukiwanie świeżej bazylii w pobliskich sklepach,. Tak wtedy kiedy ją potrzebuję to jej nigdy i nigdzie nie ma. Pesto smakuje Zobacz więcej
pilnie słuchać, obserwować i wyciągać wniosku. Poniżej znajdziecie moje, na 2015 rok. 1. Rok 2014 zamknął przewodnik Gault&Millau, która podsumował jakoś kuchni w całej Polsce. Idzie nowa jakoś z Zobacz więcej
jej rad. Książka jest bowiem kontynuacją programu telewizyjnego i drugim tomem zbioru 60 przepisów. Oprócz receptur są w niej piękne zdjęcia potraw (ugotowanych przez Mirosława Strzelczyka i Macieja Zobacz więcej
, że kluczowym składnikiem pizzy powinna być mozzarella, a proponowanie Włochom keczupu i majonezu ci mogą uznać za obelżywe, Adam Gessler udał się w poszukiwaniu smaków polskich. Najpierw zatrzymał Zobacz więcej
do Krakowa nastawiłam się przede wszystkim na spróbowanie jedzenia przygotowywanego przez Sycylijczyka w knajpce o nazwie CoCa (usłyszałam o miejscu w programie Adama Gesslera – tu możecie go Zobacz więcej
Witam na jedenastej liście"Na zakwasie i na drożdżach". 73 wypieki zebrane w jednym miejscu czekają na to, aby odwiedzić je na ich blogowych stronach. Dużo naprawdę świetnych pomysłów do Zobacz więcej
Byłem dzisiaj w markecie i przechodząc obok stoiska z rybami, wpadła mi w oko śledzie. Ostatnio śledzie to raczej konsumowałem przy spożyciu w miejscach a la przekąski – zakąski (muszę przyznać, że u Zobacz więcej
ostrych dań nie będzie to nic większego, ale dla zjadaczy chleba zupa naprawdę piecze. Tagi:fastfood, kimchi, zupka chińska Napisał: Łukasz Wilkowski Swoją przygodę z gotowaniem zaczął w młodym Zobacz więcej
najlepszych lokali opisanych na zjedzkrakow.pl w 2015 roku (kolejność zamierzona): 1. Ed Red To pierwsza restauracja, którą opisałem wam w ubiegłym roku. Od tamtejpory minęło dwanaście miesięcy, a Zobacz więcej
stałego menu. Składniki : 100g zakwas żytni (wydajność 200%) 280ml woda do ciasta 120ml woda do namaczanki 150g mąka żytnia razowa typ 2000 100g mąka orkiszowa razowa 200g mąka żytnia typ 720 10g sól Zobacz więcej
często o godzinie 6 przed szkołą i potem od razu po szkole o godzinie 15. Po trzecie dieta. O ile jeszcze w wieku dziecięcym nie ma raczej większych restrykcji, o tyle w młodzieżowym czy dorosłym Zobacz więcej
O Ed Red głośno jest od samego początku za sprawą “transferu” jednego z najsłynniejszych polskich szefów kuchni (Adama Chrząstowskiego) z Ancory właśnie do tej nowo powstałej restauracji. O tej Zobacz więcej
Wizyta w restauracji Ed Red to jeden z moich celów noworocznej wizyty w Krakowie. Zachęcony renomą Pana Adama Chrząstowskiego, którego kiedyś miałem okazję poznać, jak był szefem kuchni w restauracji Zobacz więcej
Koszyk Faceta – odcinek siódmy. Na Wasze życzenie, od dziś do opisów wprowadzamy jeden dodatkowy element – cenę produktu. Jeśli gdzieś jej zabraknie, to tylko dlatego, że zapomnieliśmy poczynić Zobacz więcej
innych, wpływa na naszą percepcją spotkania- tak chyba jest podczas świąt. Ta chałka, przyrządzana przez Adama babcię, takie emocje wywołuje. Gościła u nas na świątecznym stole, zarówno na Wielkanoc, Zobacz więcej
, którego bohaterami są marchewka i wspomniany cynamon. Gdy spróbowałam pierwszy raz domowej granoli, mówię do Adama „Jadę do Ikei, po wielki słoik, który stanie u nas na blacie i zawsze będzie Zobacz więcej