Przepis na pizza bez maki i drozdzy

Mój mąż uwielbia pizzę i jest mistrzem w jej pieczeniu, potrafi zrobić najlepsze ciasto drożdżowe. W środę wychodził ze szpitala i chciałam mu zrobić niespodziankę i upiec pizzę. Jako, że mnie Zobacz więcej
Pizza tez moze byc pelnowartosciowym posilkiem.Wystarczy uzyc maki razowej (zamiast bialej oczyszonej) na cieniutki spod,a salami zastapic ulubionymi warzywami.Tak naprawde ile pizza bedzie miala Zobacz więcej
W takim wydaniu pizza ucieszy kazde podniebienie,we Wloszech-pizza kazda. Pizze robie ( jakze inaczej ) dosc czesto,ale nadziewana zrobilam po raz pierwszy,i natychmiast sie przepisem dziele. Ciasto Zobacz więcej
Pizza to klasyk kuchni wloskiej. Danie znane kazdemu i chyba najbardziej rozpowszechnione na swiecie. Krolowa pizzy jest oczywiscie pizza margherita, ktora to zainicjowala caly cykl roznego rodzaju Zobacz więcej
Prawdziwa wloska pizza na cienkim ciescie dla wielbicieli krewetek :) Z dodatkiem pomidorow i czarnych oliwek. Pizze nalezy dobrze doprawic aby nie byla zbyt "jalowa" w smaku. Dodatkowo lekkiej Zobacz więcej
Jolanta kolanowska
Jolanta kolanowska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
mojacalabria
Pizza z patelni

Pizza z patelni 101

Pizze jedza juz na calym swiecie i z tego jest znana Italia,powstaly tysiece jej odmian i tylez nazw oraz przepisow. Kazdy ,kto robi pizze w domu,ma na nia swoj sposob,wiec niby tak samo ,ale Zobacz więcej
Jolanta kolanowska
Jolanta kolanowska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
mojacalabria
Pizza z patelni-wyborna!

Pizza z patelni-wyborna! 83

Ten kto jeszcze o niej nie slyszal i nie jej nie jadl,ma teraz okazje to zmienic- bo zareczam,ta pizza nie rozni sie niczym wlasciwie od pieczonej w piekarniku ( rozni sie nieco od pieczonej w piecu Zobacz więcej
Pizze, jak pewnie wielu z Was, robilam juz setki razy. Ale dopiero od jakiegos czasu korzystam tylko z jednego przepisu na ciasto, ktory wedlug mnie jest idealny pod wzgledem smaku i struktury. Czesto Zobacz więcej
Z uwagi na miejsce obecnego zamieszkania,pizza gosci czesto ,nawet powiem badzo czesto na naszym stole. Nie to zebym narzekala,o nie!,pizze bardzo lubie i jak mozecie sprawdzic na mojej stronie jest Zobacz więcej
W moim wloskim domu,calzoni-czyli smazone lub pieczone drozdzowe pierozki robie niemal regularnie. Wszyscy jednak zajadamy sie wlasnie smazonymi,dlatego ze sa bardzo puszyste,delikatne,skorka Zobacz więcej
Pizza ze smietana, szynka i kukurydza jest pizza, ktora kupimy w kazdej pizzerii. Nie jest to z pewnoscia pizza tradycyjna tak jak: margherita, marinara, fritta (smazona), z salata scarolaczy z Zobacz więcej
Nie ma chyba nikogo wsrod nas,kto nie lubi pizze ( dobra pizze!), focaccia to tak na marginesie pizza bez sosu pomidorowego. Dzisiaj podaje przepis na pyyyyszna mala focaccine ,ktora moze Zobacz więcej
Flammkuchen to specjal niemieckiej Badenii-Witembergi, a tarte-flambee z fr. to juz tradycyjne alzackie danie.Skad wlasciwie dokladnie pochodzi do dzis trwaja spory.Obie strony przygraniczne i Zobacz więcej
Dlaczego pizza właśnie orkiszowa? Otóż orkisz jest podgatunkiem przenicy o niezliczonej ilości prozdrowotnych właściwości w przeciwieństwie do zwykłej przenicy. Rewelacyjne żródło białka, błonnika, Zobacz więcej
dzisiaj pierwszy raz uzylam kamienia do pizzy i pieklam na nim chleb. powiem Wam ze jestem zadowolona i to bardzo poniewaz widze roznice miedzy pieczeniem na blasze a pieczeniem na kamieniu. chleby Zobacz więcej
Jedynka
Jedynka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Jedynka gotuje
Chrupki chlebek z ziarnami

Chrupki chlebek z ziarnami 45

Bardzo popularne pieczywo w Norwegii, znanepod nazwa knekkebrød pasuje zarowno na sniadanie, do lunchboxa,na wycieczke czy przekaske miedzy posilkami. Mozna jesc je na slodko: z twarozkiem czy Zobacz więcej
Pochodzę z lubelszczyzny, a ta cebularzami stoi. Cebularze, to pszenne placki z cebulą i makiem. Pierwsze pisemne wzmianki o tym wypieku podhodzą z XIX wieku, jednak ich historia sięga bardziej Zobacz więcej
Wrzesniowe pieczenie zaproponowane przez Amber zaoowocowalo kolejnym pysznym chlebem. Tym razem Wisla z bloga Zapach chleba, wybrala dla nas propozycje J.Hamelmana na chleb oliwkowy. Do ciasta Zobacz więcej
Składniki: 2 kubki mąki pszennej 1/3 kubka oleju roślinnego (ja użyłam oleju z bazylią) 3/4 kubka mleka sojowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka bazylii Zobacz więcej
Zawijaniec drozdzowy z wisniami :: mojacalabria Strona Główna Przepisy kulinarne Podróże O Nas Oferta Kontakt Księga gości Przepisy kulinarne Zawijaniec drozdzowy z wisniami 2013-10-21 08:51:46, Zobacz więcej