pizza na dużą blachę od piekarnika

Uwielbiam pizzę i wszystko co ją przypomina. Do prawdziwej pizzy tej daleko, ale w smaku jest bardzo dobra, a robi się ją expresowo. I tak powstała pyszna kolacja. Składniki: 1 płat ciasta Zobacz więcej
Gdy ciasto urośnie, formujemy z niego płaski placek na papierze do pieczenia (okrągły lub w kształcie blachy) i wstawiamy do nagrzanego do maksymalnej temperatury piekarnika. Pieczemy aż zarumieni się Zobacz więcej
zabciiia
zabciiia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
lubie jeść
Domowa pizza

Domowa pizza 243

0
ciasto, rozwałkować i wyłożyć na blachę. Keczup wymieszać z koncentratem pomidorowym w stosunku 1:1 i wyłożyć na ciasto. Na sos dodać uduszone pieczarki z cebulą, to posypać ziołami, następnie dodać Zobacz więcej
To ciasto na pizze, bułki lub na chlebek pszenny zawsze się udaje. Pizza jest puszysta i chrupiąca tak jak i bułeczki. Naprawdę polecam.Podane składniki wystarczą na dużą blachę pizzy, taką jaka jest Zobacz więcej
piekarnik na 190 st. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia połóżcie 2 tortille obok siebie. na każdą włóżcie pokrojoną drobno pierś z kurczaka, fasolę, papryczkę jalapenio, tarty ser. Przykryjcie Zobacz więcej
dużej blachy. Posmarować sosem. Obłożenie: Cebulę posiekać w cienkie talarki, udusić na oliwie z dodatkiem 1 łyżeczki cukru (w razie potrzeby podlać wodą) Kukurydzę odsączyć, rozłożyć na pizzy. Zobacz więcej
Składniki: Ciasto ( 1 duża pizza) 250 ml ciepłej wody 1/2 opakowania świeżych drożdży 500g mąki pszennej 1 jajko sól, cukier Sos: 1 łyżka przecieru pomidorowego 1 łyżka ketchupu oregano, pieprz, Zobacz więcej
Składniki: ciasto francuskie 1 rulon/nie mrożony, sos chili 2 łyżki, oregano 1 łyżka, parówki cienkie 5 sztuk, pieczarki 20 dag, cebula 1 większa, ząbki czosnku 2 sztuki, ogórek gruntowy 1 średni, Zobacz więcej
Jak szybko zrobić pizzę ;) czyli dzieci wołają Pizza ! Najszybsza pizza na świecie.. bo w kilkanaście minut gotowa :) Najszybsza pizza na świecie 1 ciasto francuskie 1 szklanka sosu pomidorowego 1 Zobacz więcej
do pizzy konfitura żurawinowa Fanex Sposób przygotowania: Bułki kroimy na pół, smarujemy masłem, posypujemy ziołami do pizzy. Oscypka kroimy w dość cienkie plasterki, układamy na posmarowanych masłem Zobacz więcej
janiolka
janiolka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Eksperyment sobotni
szybka pizza

szybka pizza 199

2
, 1 łyżka cukru, 2 łyżki oliwy pokruszone drożdże wymieszać z 1 łyżką wody i cukrem. dodać do mąki, wlać pozostałą wodę i oliwę. zagnieść i odstawić na 15 min. rozwałkować ciasto i ułożyć na nim Zobacz więcej
. Odstaw do wyrośnięcia na około 30 min. W tym czasie przygotuj ulubione składniki, do tego przepisu wykorzystałyśmy: 1 kulkę mozarelli 5 plasterków kiełbasy krakowskiej 8 dużych pieczarek 1 małą Zobacz więcej
oliwy kilka listków bazylii 220g żółtego sera Ciasto: Z podanych składników wyrobić ciasto (jest dość rzadkie), przykryć ściereczką i zostawić do wyrośnięcia (ok. 90min) Przełożyć ciasto na dużą Zobacz więcej
Pizza meksykańska Poniedziałek, 30 lipca 2012 do 60 min Składniki: ciasta do pizzy 3 duże plastry salami 1/8 czerwonej papryki 4 łyżki czerwonej fasoli 4 łyżki kukurydzy cebuli 5 dag żółtego sera 3 Zobacz więcej
Długo się zastanawiałam co zrobić z kurczaka w papirusie, aż wpadłam na pomysł i zrobiłam pizzę. Wyszła bardzo smaczna, sycąca i znikła w tempie ekspresowym:). Składniki Na ciasto: (na 3 blachy) - 900 Zobacz więcej
Moje pierwsze krakersy i do tego wyszły niezłe. Doskonała zagryzka do kina czy przy telewizorze. Moje krakersy uzupełniłam czosnkowo -paprykowym sosem, który stosuję jako dodatek do pizzy i sałatek. Zobacz więcej
ciasto rękoma, po chwili dolewam oliwę i urabiam dalej, jeśli mamy czas odstawiamy ciasto do wyrośnięcia, potem wałkujemy i przekładamy na blachę lub kamień na wierzch: 5 dużych garści szpinaku 4-5 Zobacz więcej
Mega pizza na ekstra ziołowym cieście dla każdego głodomora Składniki: na ciasto: 500 g mąki 250 ml mleka 1/2 łyżeczki cukru 40 g drożdży 2 łyżki oliwy 1 łyżka wody 1 łyżeczka soli 2 łyżeczki ziół Zobacz więcej
Któregoś razu, piekąc pizzę, zrobiłam za dużo ciasta. A stało się tak pewno dlatego, że piekę pizzę już od kilkunastu a może kilkudziesięciu lat (!?)...tak, tak! ...i zazwyczaj wsypuję mąkę z dużego Zobacz więcej