pizza na grubym spodzie

Pancerka
Pancerka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Marshmallows
Pizza na grubym spodzie

Pizza na grubym spodzie 129

0
Czasem tak człowiek ma, że przychodzi ochota by zgrzeszyć :) Dziś zatem grzeszymy, zajadając pizzę na pysznym grubym spodzie :) i jest nam z tym błogo i nie mamy wyrzutów sumienia. Wy też Zobacz więcej
Dzisiaj nietypowo, bo nie na słodko:) Moja ulubiona pizza, którą robię bardzo często i która zawsze wszystkim smakuje. Dla miłośników grubych i puchatych spodów;) Składniki (blacha 25 x 37): 3 szkl. Zobacz więcej
Przed włożeniem do piekarnika Pizza na grubym spodzie, na zaczynie drożdżowym 5 godzinnym. Ciasto z dodatkiem mąki z semoliny (10%). Polecam do upieczenia. Jeśli nie macie mąki z semoliny zastąpcie ją Zobacz więcej
Pizza na grubym dyniowym spodzie. Tak, wiem, że to zaprzeczenie prawej włoskiej pizzy, którą wyróżnia właśnie cienkie ciasto, ale moja z tą włoską nie ma nic wspólnego. Ja domową pizze uwielbiam na Zobacz więcej
piec do wypieku). Nie znaczy to jednak, że nie można mieć swojego idealnego domowego odpowiednika:D Przepis na ciasto znalazłam na tej stronie i oczywiście lekko zmodyfikowałam:D Składniki na ciasto Zobacz więcej
ciasta na cebule porozkładać plastry pomidorów - posypać oregano i tymiankiem włożyć do nagrzanego prodiża i piec około 25-30 minut z 5 minut przed końcem pieczenia położyć plastry sera żółtego Zobacz więcej
Święto pizzy też trza jakoś uczcić..ja zrobiłam ciasto z mieszanki dwóch mąk -oczywiście z Młynomagu..mąki tortowej i mąki chlebowej żytniej..z tej porcji można zrobić dwie cienkie pizze lub jedną na Zobacz więcej
Tym razem moim zamierzeniem było zrobienie pizzy na grubym spodzie. Dnia 9 lutego odbył się międzynarodowy dzień pizzy. Dla ciekawostki napiszę, że codziennie na świecie sprzedawanych jest 13 milionów Zobacz więcej
sobie, że byłoby dobrze aby w przepisie znalazła się przysłowiowa papryczka. Do towarzystwa dodałem jej doskonałego portugalskiego tuńczyka z puszki, pomidory, paprykę, kukurydzę i pieczarki. Jednym Zobacz więcej
3 min wyrabiamy. Ciasto zostawiamy do wyrosnięcia na 20 min, po czym dzielimy na 2 częsci, formujemy 2 kule i zostawiamy pod przykryciem na ok 2 godziny. Przygotowyjemy formy, w ktorych bedziemy Zobacz więcej
aniamat
aniamat Obserwuj blogaObserwujesz bloga
coolandminty
Pizza na grubym spodzie

Pizza na grubym spodzie 277

0
Podstawą dobrej pizzy jest ciasto. W tym przepisie jest to sprawdzone i mega uniwersalne ciasto drożdżowe. Miękkie, puszyste - absolutny hit. Do tego pyszny, aromatyczny sos pomidorowy i dodatki Zobacz więcej
posypywania szczypta soli sos pomidorowy 500 g pomidorów z puszki 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek garść świeżych liści bazylii sól ew. suszone oregano Do dużej miski wlać wodę, dodać drożdże Zobacz więcej
Składniki (na okrągłą blaszkę 32 cm): 200g mąki bezglutenowej Singuplus firmy IREKS, 150 ml ciepłej wody łyżka oleju 10 g świeżych drożdży szczypta soli Wykonanie: Drożdże rozmieszaj z odrobiną mleka Zobacz więcej
To była pierwsza pizza jaką zrobiłam;)) Później przerzuciliśmy się na pizzę o cienkim spodzie, jednak ostatnio często wracam do tego starego, sprawdzonego przepisu. Taka pizza to świetny dodatek do Zobacz więcej
Czas na pizzę! No właśnie...ten czas,a w zasadzie jego brak powoduje,że domowa pizza nie gości u mnie na stole zbyt często.Trzeba to było jakoś nadrobić,bo i lodówka też wymagała"wyczyszczenia"z Zobacz więcej
Dziś kolejny przepis z serii Smaki Dzieciństwa : pizza, którą robiła moja mama, pizza, do której mam szczególny sentyment. Choć dziś smakują mi bardzo pizze w stylu włoskim, z cieniutkim ciastem, Zobacz więcej
Powstała na przekór !!! Już nie do wiosny a do lata wyję jak wilk do księżyca! Czy to pizza, czy focaccia? Jak zwal tak zwał - miało być dużo ciasta i na czerwono!!! Składniki ciasta: 500 g Zobacz więcej
Weekendowo. Wieczór, wino, pizza i przyjaciółka. Zestaw idealny;) Pizza jak dla mnie też idealna. Na grubym spodzie, z ulubionymi dodatkami. Polecam. I pizzę, i takie wieczory;) Składniki: 0,5kg Zobacz więcej
Dlaczego "Margherita"? W 1886 roku włoska królowa Małgorzata Sabaudzka (Margherita di Savoia) odwiedzała Neapol. Na jej cześć przygotowano pizzę w kolorze włoskiej flagi (zielony kolor symbolizowała Zobacz więcej