pizza na grubym spodzie

Pancerka
Pancerka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Marshmallows
Pizza na grubym spodzie

Pizza na grubym spodzie 131

0
{{headerMessage}}
Czasem tak człowiek ma, że przychodzi ochota by zgrzeszyć :) Dziś zatem grzeszymy, zajadając pizzę na pysznym grubym spodzie :) i jest nam z tym błogo i nie mamy wyrzutów sumienia. Wy też Zobacz więcej
upieczona
upieczona Obserwuj blogaObserwujesz bloga
upieczeni.blog.pl
Pizza na grubym spodzie

Pizza na grubym spodzie 99

0
{{headerMessage}}
Dzisiaj nietypowo, bo nie na słodko:) Moja ulubiona pizza, którą robię bardzo często i która zawsze wszystkim smakuje. Dla miłośników grubych i puchatych spodów;) Składniki (blacha 25 x 37): 3 szkl. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przed włożeniem do piekarnika Pizza na grubym spodzie, na zaczynie drożdżowym 5 godzinnym. Ciasto z dodatkiem mąki z semoliny (10%). Polecam do upieczenia. Jeśli nie macie mąki z semoliny zastąpcie ją Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pizza na grubym dyniowym spodzie. Tak, wiem, że to zaprzeczenie prawej włoskiej pizzy, którą wyróżnia właśnie cienkie ciasto, ale moja z tą włoską nie ma nic wspólnego. Ja domową pizze uwielbiam na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
piec do wypieku). Nie znaczy to jednak, że nie można mieć swojego idealnego domowego odpowiednika:D Przepis na ciasto znalazłam na tej stronie i oczywiście lekko zmodyfikowałam:D Składniki na ciasto Zobacz więcej
{{headerMessage}}
- 1 łyżeczka czubata suche drożdże mikserem spiralami wyrobić z 10 minut i przykryć miskę talerzem i do wyrośnięcia około 30 minut okrągła forma (20 cm) z papierem do pieczenia - włożyć do formy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Święto pizzy też trza jakoś uczcić..ja zrobiłam ciasto z mieszanki dwóch mąk -oczywiście z Młynomagu..mąki tortowej i mąki chlebowej żytniej..z tej porcji można zrobić dwie cienkie pizze lub jedną na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tym razem moim zamierzeniem było zrobienie pizzy na grubym spodzie. Dnia 9 lutego odbył się międzynarodowy dzień pizzy. Dla ciekawostki napiszę, że codziennie na świecie sprzedawanych jest 13 milionów Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wiem że każdy Włoch, kiedy wspomni się o pizzy o grubym spodzie, dostaje białej gorączki. Dlatego nawet nie próbuję tak nazywać różnych wariacji drożdżowego ciasta, pokrytych warstwą mięsną, warzywną, Zobacz więcej
bijana
bijana Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smaki mojej kuchni
pizza na grubym spodzie

pizza na grubym spodzie 150

1
{{headerMessage}}
Szukając przepisu na pizzę znalazłam prawdziwy skarb. Bardzo smaczne ciasto, serdecznie polecam i zapraszam na blog autorki po oryginał Zobacz więcej
aniamat
aniamat Obserwuj blogaObserwujesz bloga
coolandminty
Pizza na grubym spodzie

Pizza na grubym spodzie 279

0
{{headerMessage}}
Podstawą dobrej pizzy jest ciasto. W tym przepisie jest to sprawdzone i mega uniwersalne ciasto drożdżowe. Miękkie, puszyste - absolutny hit. Do tego pyszny, aromatyczny sos pomidorowy i dodatki Zobacz więcej
n_zak
n_zak Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Czym pachnie u Żaków
Pizza na grubym spodzie

Pizza na grubym spodzie 338

0
{{headerMessage}}
W wersji damsko - męskiej, połowa z kozim serem, czerwoną cebulą, brokułami i cukinią, połowa z salami, cebulą, papryką i oliwkami. Po który kawałek sięgnęlibyście chętniej? ;) źródło przepisu: 'Pizza Zobacz więcej
laleczka20
laleczka20 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
rozowakuchnia
Pizza na grubym spodzie

Pizza na grubym spodzie 79

1
{{headerMessage}}
{{headerMessage}}
Składniki (na okrągłą blaszkę 32 cm): 200g mąki bezglutenowej Singuplus firmy IREKS, 150 ml ciepłej wody łyżka oleju 10 g świeżych drożdży szczypta soli Wykonanie: Drożdże rozmieszaj z odrobiną mleka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
To była pierwsza pizza jaką zrobiłam;)) Później przerzuciliśmy się na pizzę o cienkim spodzie, jednak ostatnio często wracam do tego starego, sprawdzonego przepisu. Taka pizza to świetny dodatek do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Czas na pizzę! No właśnie...ten czas,a w zasadzie jego brak powoduje,że domowa pizza nie gości u mnie na stole zbyt często.Trzeba to było jakoś nadrobić,bo i lodówka też wymagała"wyczyszczenia"z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dziś kolejny przepis z serii Smaki Dzieciństwa : pizza, którą robiła moja mama, pizza, do której mam szczególny sentyment. Choć dziś smakują mi bardzo pizze w stylu włoskim, z cieniutkim ciastem, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Powstała na przekór !!! Już nie do wiosny a do lata wyję jak wilk do księżyca! Czy to pizza, czy focaccia? Jak zwal tak zwał - miało być dużo ciasta i na czerwono!!! Składniki ciasta: 500 g Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Weekendowo. Wieczór, wino, pizza i przyjaciółka. Zestaw idealny;) Pizza jak dla mnie też idealna. Na grubym spodzie, z ulubionymi dodatkami. Polecam. I pizzę, i takie wieczory;) Składniki: 0,5kg Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dlaczego "Margherita"? W 1886 roku włoska królowa Małgorzata Sabaudzka (Margherita di Savoia) odwiedzała Neapol. Na jej cześć przygotowano pizzę w kolorze włoskiej flagi (zielony kolor symbolizowała Zobacz więcej