pizza neapolitana

Smakować
Smakować Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smakować
Pizza neapolitana

Pizza neapolitana 307

0
. Neapol stolica pizzy i kawy... Dwa smaki, za którymi tęsknię. Pizza klasyczna, prosta. Ciasto, sos, mozzarella i parę listków bazylii. Smak jedyny w swoim rodzaju. Dziś postanowiłam spróbować to Zobacz więcej
Pikantna pizza „Havana” Mój mężczyzna jest wielbicielem pizzy, więc dziś przepis na pizzę w prawdziwie męskim wydaniu, z salami, pikantną piersią z kurczaka, papryką oraz słodkim ananasem dla Zobacz więcej
majka
majka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kalejdoskop kulinarny
Pizza Vesuvio.

Pizza Vesuvio. 228

0
Szybka i pyszna wloska pizza na cienkim ciescie. Z chrupiacymi brzegami i swietnymi dodatkami: salami, czarnymi oliwkami, mozzarella i bazylia. Ciasto szybko rosnie, jest mile i aksamitne w dotyku. Zobacz więcej
, kłamstwa i niedopowiedzeń. Arcydzieło czarnego humoru w wydaniu dla najmłodszych. Nasz żuczek zasmakował teżw kuchni włoskiej. Kawałki pizzy sępił od nas już od dość dawna, jednak pierwszym daniem, Zobacz więcej
kuba.pichci
kuba.pichci Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuba Pichci
Trattoria Domenica

Trattoria Domenica 123

0
. Ale zamówione espresso również było w porządku. Pizza Neapolitana (z salami, oliwkami i pepperoni) Wygląda na to, że wystawiam Trattorii Domenica piękną laurkę, ale co mam napisać, kiedy właśnie tak Zobacz więcej
gotowaniazmilosci
gotowaniazmilosci Obserwuj blogaObserwujesz bloga
gotowanie z miłości
Pizza

Pizza 162

0
ją kocha. Jest wiele rodzajów pizzy. Ta najbardziej znana to MARGHERITA, która jest dla koneserów niczego, bo to tak naprawdę same ciasto z sosem i serem. Te bardziej wyuzdane to np. PEPPERONI, dla Zobacz więcej
margherita (jeden z wariantów pizzy neapolitańskiej). Swoją nazwę zawdzięcza królowej Włoch – Marghericie Sabaudzkiej – która w 1889 roku podczas wizyty w Neapolu miała zasmakować pierwszej Zobacz więcej
przepisem na ciasto do pizzy”. Ciasto przygotowane zgodnie z tą recepturą jest elastyczne, miękkie i ładnie rośnie. Pizza zawsze wychodzi tak jak chcę. Składniki pizza neapolitana Składniki na ciasto Zobacz więcej
aromat. Pizza to najpopularniejszy towar eksportowy Włoch. Choć sposób jej przyrządzania i jedzenia został bardzo zmieniony w innych miejscach świata, sami Włosi kultywują pizze jedzoną na ich Zobacz więcej
, smarujemy sosem pomidorowym , układamy pieczarki, kiełbasę, cebulę i ser. Pieczemy w piekarniku 10 minut. Smacznego! Sprawdź również przepisy na : Lazania Przepis na pyszna Lazanie bez sosu Zobacz więcej
Bywają takie dni, kiedy człowiek całkiem niespodziewanie trafia ze swoim wspaniałym towarzystwem na wernisaże, ogląda sztukę, odchamia się i żeby nie trafić znów do godziny 4.30 do jednego z łódzkich Zobacz więcej
centka
centka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cooking & eating
Opakowanie zastępcze

Opakowanie zastępcze 317

0
. Nawet ciężko powiedzieć, jakie są typowe, bo co kanton to inna historia. W kantonie włoskim popularna jest wersja a’la pizza neapolitana, czyli z mozarellą w miejsce gruyera, pomidorami i bazylią. Zobacz więcej
Odpowiedz 24 października 2013 at 14:58 Słodka Babeczka says: Kultura obowiązuje nawet w blogosferze i swoje odczucia można wyrażać w bardziej estetycznej formie, mniej wulgarnej ;-) Odpowiedz 24 Zobacz więcej