Przepis na pizza z porem

Inna dlatego, że w tej pizzy na przygotowany placek ciasta nie nakłada się zestawu świeżych składników gotowych do szybkiego pieczenia, ale pewnego rodzaju gorącą pastę z porów. Jak dla mnie pizza Zobacz więcej
Karmelizowanego pora poznałam prawie rok temu na świątecznych warsztatach naszej wielkopolskiej Grupy, jako dodatek do pierogów z kaszą gryczana i grzybami. Pomyślałam, że jako jesienny dodatek do Zobacz więcej
Chyba już nigdy nie zjem pizzy, która nie będzie miała w składzie pora. Jest tak obłędnie smaczna, że mogłabym jeść ją codziennie. Nawet mój tata sceptycznie nastawiony do pizzy z porem, po Zobacz więcej
Jolanta kolanowska
Jolanta kolanowska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
mojacalabria
Pizza 4 pory roku

Pizza 4 pory roku 90

Pizze mozemy podawac na wiele sposobow,i te sa na mojej stronie,ale dzisiaj proponuje podzielic ja na cztery i wypelnic tym co mamy w lodowce,ale tak ,aby kazda czesc miala inne skladniki. U mnie Zobacz więcej
Pyszna pizza z tuńczykiem, idealnie chrupiąca! A to wszystko dzięki wykonaniu jej na specjalnym kamieniu do pieczenia pizzy! Zainteresowani znajdą go tutaj: Kamień do pieczenia pizzy Składniki na Zobacz więcej
Zapraszam na smaczna pizzę. Z tej porcji ciasta robię trzy okrągłe (28 cm) cienkiepizzę lub możemy zrobić jedna dużą na dużej formie z piekarnika lub takiejdo ciasta, ciasto wtedy będzie grubsze. Zobacz więcej
. Zarobić ciasto drożdżowe według przepisu: http://figowesmaki.blox.pl/2012/07/Pizza.html Na wierzch pizzy: 1 por kilka plasterków szynki szwarcwaldzkiej 100 ml śmietany kremowej 1 łyżka masła 2-3 Zobacz więcej
anta
anta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Jadło i czytadło
Domowa pizza carbonara z porem

Domowa pizza carbonara z porem 196

Podane składniki są na duża blachę, taką jaka jest załączana do każdego piekarnika ok. 40x40 cm - wystarczy dla 5 osób. Ciasto wychodzi średnio grube i zawsze jest bardzo pulchne i chrupiące. Ciasto: Zobacz więcej
Sezon na szparagi w pełni. W Krakowie, można je już dostać na każdym placu. Zakupiłam zatem dwa pęczki i już w drodze do domu rozmyślałam, co by z nich przygotować. Pomysłów miałam kilka i z Zobacz więcej
Pizza to jedna z najbardziej rozpowszechnionych potraw świata. Można ją podawać na ciepło i na zimno. Dzisiaj prezentuję Wam przepis na pyszną pizzę z warzywnymi dodatkami i chrupiącym brzegiem. To Zobacz więcej
figmara
figmara Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
figowe smaki
Pizza z porem i serem pleśniowym

Pizza z porem i serem pleśniowym 60

. . 20 dag mąki 2 dag drożdży pół łyżeczki soli 250 ml ciepłej wody 2 łyżki oleju 1 por 10 dag sera pleśniowego (np. Lazur) 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 100 ml śmietanki 1 łyżka ziaren Zobacz więcej
I znowu grzyby :D Mini pizzerki z grzybami, porem i boczkiem SKŁADNIKI: kilkanaście grzybów leśnych 1 por kawałek wędzonego boczku 1 cebula śmietana 2 ząbki czosnku sól, pieprz, przyprawa włoska, Zobacz więcej
Ciasto: 3/4 szklanki ciepłej wody 2 szklanki mąki pszennej chlebowej 25 g drożdży pół łyżeczki cukru płaska łyżeczka soli 3 łyżki oleju oraz mąka do podsypywania Dodatki: 250 g sera wędzonego w Zobacz więcej
Za mną pracowity tydzień, w czasie którego zabrakło mi trochę czasu na propozycje szaszłykowe. Na szczęście Maciek dał radę :) Każdy z nas ma pewnie ulubioną pizzę, tudzież ulubioną pizzerię. W Zobacz więcej
Ta pizza będzie smakować nie tylko miłośnikom szpinaku, ale także tym, którzy lubią eksperymentować z dodatkami. Jest tu szanowny pan Por, aromatyczny czosnek i delikatna ricotta. Zamiast sosu Zobacz więcej
WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 110 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 15 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-6 Składniki na ciasto: 17 g świeżych drożdży, 2/3 szklanki ciepłej wody, 2 szklanki mąki (i Zobacz więcej
Jesienią częściej przygotowuję konkretne, sycące i ciepłe dania. Taka właśnie jest jesienna pizza z grzybami leśnymi, kiełbasą wiejską i porem. Znajduje się w niej sporo grzybów, bo są zarówno maślaki Zobacz więcej
cris04
cris04 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Zakamarki mojej kuchni
Pizza "Cztery pory roku"

Pizza "Cztery pory roku" 76

Pizza QuattroStagioni Chyba każdy z nas lubi zjeść dobrą pizzę. Dobrą....., to według mnie taką, która wyglądem i smakiem przypomina prawdziwą włoską pizzę. Bo, co tu ukrywać , Włosi potrafią ją Zobacz więcej
Lubię kiedy moi przyjaciele inspirują mnie kulinarnie. Ostatnio byliśmy u znajomych, na festiwalu pizzy.. no bo jak to inaczej nazwać? Kilka różnych wersji pizzy, dla każdego coś dobrego, nawet nasz Zobacz więcej
Dawno nie było przepisu na żadną pizzę. ;) Dzisiaj zapraszam Was na taką jesienną bo z gruszkami, orzechami i oscypkiem spod samiuśkich Tater. ;) Ciasto z tego przepisu Dodatki: duża gruszka pokrojona Zobacz więcej