placek drożdżowy z rabarbarem

Zgodnie z obietnicą przedstawiam Wam fantastyczny drożdżowy placek z rabarbarem! W smaku jest nieziemski: słodko - kwaśny, na puszystym, wilgotnym, drożdżowym spodzie. Wierzch posypałam cukrem pudrem, Zobacz więcej
Do tej pory rzadko robiłam ciasta drożdżowe i myślę, ze to był błąd, bo to ciasto było tak pyszne, ze można byłoby zjeść całą blaszkę. A rabarbar, który już się kończy nadaje temu ciastu oryginalnego, Zobacz więcej
Placek drożdżowy z rabarbarem Przepis zaczerpnęłam z pysznego bloga Kwestia Smaku. Możecie go zobaczyć TUTAJ. Składniki: 1 szklanka mleka 1 szklanka cukru 200 g masła 4 jajka 25 g drożdży świeżych 4 Zobacz więcej
Miałam ochotę na ciasto, a tu w moim lokalnym sklepie rabarbar w cenie 2,90 zł/kg - żal nie kupić. Kupiłam zatem i upiekłam placek drożdżowy z rabarbarem. -5-6 sporych łodyg rabarbaru -60 dag mąki -5 Zobacz więcej
Sezon rabarbarowy trwa :) U Waszej babeczki również. Placka drożdżowego w moim domu nie mogło zabraknąć :) Uwielbiamy go :) A w szczególności tą pyszną kruszonkę, którą każdy podskubuje :) Też tak Zobacz więcej
Pogoda za oknem już niestety nie taka jak wtedy kiedy piekłam placek (u nas dziś pada i pada) więc tym przyjemniej umieszczać mi dziś ten post, wracają smaczne wspomnienia ... był to mój pierwszy Zobacz więcej
Placek drożdżowy z rabarbarem Aktualnie polecamy: Owocowa rozpusta KATEGORIE Obiady (52) Wegetariańskie (45) Lekkie i zdrowe (44) Kolacje (33) Mięsne (32) Słodkości (27) Owocowe pyszności (26) Więcej Zobacz więcej
Placek drożdżowy z rabarbarem - przepis na domowe ciasto drożdżowe z rabarbarem | MariaGotuje.pl Strona główna Kontakt Moje gotowanie Polityka prywatności Menu Close Przystawki Dania Główne Desery Zobacz więcej
Podczas ostatniego pobytu na wsi dziadek przyniósł z działki rabarbar. Kompot? Nieee. Zrobiłam zakupy, zamknęłam się z Babcią w kuchni i wspólnie wyczarowałyśmy pyszny placek drożdżowy z rabarbarem. Zobacz więcej
W domu zawsze moja babcia piekła placek drożdżowy. Jako dziecko uwielbiałam jego przygotowywanie, gdyż babcia zawsze odkładała nam trochę surowej, słodkiej kruszonki do wyjedzenia. Dziadek także Zobacz więcej
Placek drożdżowy z rabarbarem - Drożdżowe - Coś słodkiego, poproszę... - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU Coś słodkiego, poproszę... Placek drożdżowy z rabarbarem (02.05.2015)Mus Zobacz więcej
« Ryż pieczony z jabłkami Wiosenny placek drożdżowy z rabarbarem Jak ‘blogowa’ Polska długa i szeroka wszyscy pieką ciasta z rabarbarem. Oczywiście i u mnie nie mogło go zabraknąć ;) Skorzystałam z Zobacz więcej
Ciasto drożdżowe z rabarbarem to smak mojego dzieciństwa. Pamiętam że zawsze w czasie wakacji, Babcia od razu po naszym przyjeździe wyrabiała ciasto i wysyłała mnie na ogród, abym wybrała Zobacz więcej
Kolejny z drożdżowych wypieków, których dużo ostatnio piekę i jeszcze więcej zjadam ;) Tym razem drożdżowy placek z rabarbarem, który … Czytaj dalej Zobacz więcej
Sezon na rabarbar właśnie się rozpoczął. Na blogu jest już przepis na tartę rabarbarową, placek budyniowy oraz szarlotkę. Czas najwyższy zaproponować Wam puszysty placek drożdżowy o maślanym smaku. Zobacz więcej
Zdecydowanie najlepsza rzecz, jaką ostatnio stworzyłam. Pyszny, puchaty, smakowity. Pachnący domem. Warty wstania bladym świtem i zagniatania. Placek drożdżowy. Z owocami i kruszonką. Taki smak Zobacz więcej
Nareszcie ... doczekałam się , w moim ogródku wreszcie urósł rabarbar ! Jak co roku , na pierwszy rzut idzie placek drożdżowy z rabarbarem i kruszonką , potem będą jeszcze drożdżowe sakiewki i sernik Zobacz więcej
Moja miłość do rabarbaru wzrosła tego roku zdecydowanie. Można powiedzieć, że zakochałam się ponownie:)Dzisiaj proponuje placek klasyk... ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką. Lekkie i Zobacz więcej
Wiem, wiem ciągle rabarbar, drożdże i kruszonka:) .... ale badyle już się kończą niestety i wkrótce przerzucimy się na truskawki:). Mam swoje ulubione ciasto drożdżowe, jednak lubię wypróbowywać nowe Zobacz więcej
Placek słodko-kwaśny, bardzo puszysty, delikatny, z cytrynową nutą. Wierzch pokrywa chrupiąca kruszonka. Tak jak wszystkie pulchne ciasta drożdżowe, najlepszy pierwszego dnia. Do niego obowiązkowo Zobacz więcej