Nie mogę przejść obojętnie obok czereśni, kuszą swoim wyglądem, takie rumiane od słońca i się do mnie codziennie uśmiechają. W zasadzie zawsze przejadamy czereśnie w postaci nie przerobionej, ale
Zobacz więcej
Ależ to było dobre…! Frużelina, budyń i kruche ciasto – pyszne połączenie, naprawdę! Choć tym razem posłużyłam się budyniem z torebki, wszystko grało, jak należy :) Przepis zdecydowanie do powtórki,
Zobacz więcej
Frużelina wiśniowa to najsmaczniejszy dodatek do naleśników, gofrów, placków, ciasta. Składniki: (10 słoiczków) 3 kg wydrylowanych wiśni 1 kg cukru sok z jednej cytryny 6 łyżek mąki ziemniaczanej
Zobacz więcej
Frużelina jest fantastycznym dodatkiem do ciast, deserów, lodów, gofrów, kaszki manny, jaglanej, kluseczek, placków, bezy i do czego jeszcze tam byśmy chcieli. Składniki: 500 g jagód 150 ml wody 140
Zobacz więcej
Frużelina jest fantastycznym dodatkiem do ciast, deserów, lodów, gofrów, kaszki manny, jaglanej, kluseczek, placków, bezy i do czego jeszcze tam byśmy chcieli. Składniki: 500 g wiśni 140 g cukru
Zobacz więcej
Pewnego letniego dnia, trzy lata temu, gdy nosiłam Głodzillę pod sercem obudziłam się z ogromną zachciewajką na rabarbar. Wytoczyłam się ze swoim brzuszyskiem, zwanym przez wszystkich czule
Zobacz więcej
Szaleństwo truskawkowe trwa. Kupiłam na rynku 10 kg truskawek i działałam całe dwa dni, zaplanowałam cały weekend pracowity. Zrobiłam dżemik, zamroziłam truskawki na lody, część zjedliśmy na obiad z
Zobacz więcej
Jak zrobić frużelinę? - Porady 40-latki Home O mnie Księga gości Polityka prywatności Kontakt Współpraca Regulaminy Dzień Matki Dzień Ojca Sexi Bielizna Dzień chłopaka Halloween Sexi Bielizna II
Zobacz więcej
Mam dla Was zupełnie nowiutki przepis na placuszki Tym razem jest zupełnie wymyślony przeze mnie – trochę się denerwowałam, czy placuszki wyjdą i czy nie będą się przypalać, ale wyszły genialne A
Zobacz więcej
Najlepsze owoce i najwartościowsze, to oczywiście te świeże, prosto z krzaczka. Jednak kiedy chcemy je przenieść na bardziej deserowy grunt, możemy zrobić frużelinę, trochę kisiel i trochę galaretkę.
Zobacz więcej
mojprzepisna.pl |Bezglutenowe i wegańskie placki z jabłkami Kolejna propozycja na śniadanie, nieco zdrowsze niż zwykle. Placuszki bez cukru, z musem owocowym, wegańskie i bezglutenowe. Inspiracja blog
Zobacz więcej
Śmiało można stwierdzić, że jestem uzależniona od płatków owsianych, nawet na wakacjach się nimi zajadałam ;)) Na blogu możecie już znaleźć przepis na placuszki owsiane , tym razem zrobiłam je nieco
Zobacz więcej
Bardzo lekkie placuszki. Z dodatkiem cukru pudru, miodu, dżemu, frużeliny,jogurtu naturalnego iowoców...co kto lubi;) a dzieci lubią placuszki, bo są poręczne, rodzice zaś lubią, bo kasza jaglana
Zobacz więcej
Oto jest, pierwszy rabarbar w tym sezonie... gdy pojawił się na straganach nie mogłam odebrać sobie przyjemności jego zakupienia. Jedna porcja wylądowała oczywiście w placku (przepis tutaj), a to co
Zobacz więcej
Frużelina truskawkowaKuchnia u Poli | Kuchnia u Poli Kuchnia u Poli Frużelina truskawkowa 22 października 2015 / by Pola / in Przetwory Frużelina truskawkowa to znakomity dodatek do różnego rodzaju
Zobacz więcej
Ktoś może powiedzieć, że skoro w środku ciasta nie ma warstewki z czekolady, to już nie jest „Kinder Pingui”. Nie będę się spierała, ale nie wiedziałam jak inaczej nazwać to ciasto ;-) Jedyne zmiany,
Zobacz więcej
Czy znudziły Wam się już na śniadanie kanapki i szukacie, jakiejś inspiracji. To ten przepis jest dla Was. Prosty w wykonaniu, a efekt.... sami zobaczcie. Delikatne i miękkie placuszki o smaku sernika
Zobacz więcej
Taka szybka propozycja na śniadanie. Mały recykling ciemniejących bananów ;) Składniki: 2 duże banany 1 pełna szklanka mąki 1/4 szkl. mleka 2 jajka 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki cukru ew.
Zobacz więcej
Pierwszy raz robiłam frużelinę z truskawek. Będzie bardzo fajnym dodatkiem do wszelkiego rodzaju naleśników, placków czy gofrów. Składniki: 1,5 kg truskawek 350 g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego
Zobacz więcej
Placek dyniowy to od dzisiaj jeden z moich ulubionych jesiennych śniadań. Dzięki dodatkowi korzennych przypraw smakował identycznie jak piernik. Dla kontrastu poziomkowa frużelina na wspomnienie lata,
Zobacz więcej