placki ciecierzycowe

W zasadzie jednoskładnikowe placki z ulubionymi dodatkami! Szybko, smacznie, prosto i na każdy posiłek w ciągu dnia! ;) Składniki: Placki 4 łyżki mąki z ciecierzycy ("z górką" :) ) 400ml wody 2 Zobacz więcej
. Dodaj szczyptę soli (i ewentualnie proszek do pieczenia) i olej. Wymieszaj ciasto dokładnie. Jeśli jest potrzeba dodaj 1-2 łyżki mleka. Rozgrzej patelnie z odrobiną oleju. Smaż małe placki na Zobacz więcej
elastyczne ciasto i odstawić do wyrośnięcia na minimum 30 minut. Po tym czasie formować kulki, a z nich płaskie placki i piec je na suchej patelni z obu stron. Hummus podawać posypany orzeszkami i Zobacz więcej
i chciałam tylko postawić na inny blat to mi się magicznie z ręki wysunął i połowa wylądowała na ziemi -.- Reszta, co została smakowała super i na pewno do powtórki, ale niestety nie była Zobacz więcej
. Nie ukrywam, że ja i jarmuż to nie była miłość od pierwszego wejrzenia, ale jakoś się docieramy. Wiem, że lubi się z dynią i strączkami. I że miska takiego gulaszu jest dokładnie tym, czego trzeba Zobacz więcej
porcje deseru zmiksowałam puszkę czerwonej fasoli z dużym bananem i dwiema łyżkami kakao, lekko dosłodziłam, a żeby nie było tak zdrowo dolałam trochę likieru. Do tego mrożone maliny i deser, w Zobacz więcej
grubsze placki z podobnej masy, proponuję więc rozcieńczanie mlekiem według uznania. do picia: zielona herbata z sokiem z cytryny i aloesu (z miąższem) Obiecuję, że jeśli spróbujecie tych naleśników, Zobacz więcej
, guacamole czy pomidorową salsę. Tortillowe placki można oczywiście kupić gotowe, ale jak zwykle polecam zrobić je samemu, zwłaszcza, że są łatwe i szybkie w przygotowaniu, a poza tym niewiele rzeczy Zobacz więcej
pocięte w plasterki PROPONOWANE SOSY: jogurtowy sos czosnkowy (jogurt sojowy mieszamy z 1-2 wyciśniętymi ząbkami czosnku i odrobiną soli i odstawiamy na chwilę do "przegryzienia") ketchup ajvar Zobacz więcej
, zapiekane ziemniaki Królestwo Julii, czyli jej malutki lokal rodem z ukochanego Egiptu Komu figę? Królestwo wyciskanych soków ze wszystkich ulubionych warzyw i owoców Daktyle, daktyle i jeszcze raz Zobacz więcej